Kim jestem ?

Problemy związane z uzależnieniami.

Kim jestem ?

Postprzez pukapuk » 2 sty 2010, o 18:58

Myślę że warto czasami zadać sobie takie pytanie trzeźwiejąc. Ostatnio spotykam się z rożnymi wspomnieniami i związanymi z tym uczuciami.
Przeczytałem artykuł na temat spotkania się z samym sobą. Jak przeprowadzić rozmowę z dzieckiem którym byłem ?
Kiedyś miałem takie marzenia żeby mieć 15 lat ale obecną wiedzę co bym zrobił i jak to wykorzystał takie tam magiczne myślenie :lol:
Problem jednak jest bo teraz nie wiem jak do takiej rozmowy się w ogóle zabrać i czy jest sens wracać ... Mózg ma taka opcje ze resetuje wspomnienia przykre . Amnezja to coś o czym czasami marzę teraz :wink:
Kim jestem domyślam się ale pewności nie mam.
pukapuk

Postprzez KMN » 2 sty 2010, o 19:24

A kim chciałbys być?
KMN

Postprzez pukapuk » 2 sty 2010, o 19:35

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma tak mówią i coś w tym jest bo cele osiągnięte mijają i nie zawsze są spełnieniem .. Jak to mówili w jednym filmie mało casu kruca bomba :wink:
pukapuk

Postprzez wuweiki » 2 sty 2010, o 19:53

a kim chciałbyś być?... Pukapuk?

czas to pojęcie względne...
można mieć do dyspozycji 100 lat i nie przeżyć ich lecz tylko przetrwać...
można mieć tylko chwilę, która może być całą wiecznością i doświadczeniem kosmosu...
wuweiki

Postprzez pukapuk » 2 sty 2010, o 20:16

X-yam to wszystko ładnie pięknie ale mnie teraz palec boli jak nie wiem co i co ?????? a nie za sto lat..... :lol:
pukapuk

Postprzez wuweiki » 2 sty 2010, o 20:20

no to przeżywaj teraz ten ból, a nie za te 100 czy nawet 10 lat ;-)
hihi
wuweiki

Postprzez pukapuk » 2 sty 2010, o 20:24

a ja nie chcieć zyby bolenie było i O!
pukapuk

Postprzez wuweiki » 2 sty 2010, o 21:09

---------- 19:27 02.01.2010 ----------

ja też nie chcę :kotek:

---------- 20:09 ----------

pukapuk napisał(a):coś w tym jest bo cele osiągnięte mijają i nie zawsze są spełnieniem

może własnie dlatego, że za cele zazwyczaj przyjmujemy coś, co jest tylko w sferze naszych marzeń..... a gdyby za cel obrać samo dążenie? drogę? przżywanie życia? rozwój ?
wuweiki

Powrót do Uzależnienia