android napisał(a): Cóż może nie był na tyle dojrzały, żeby to zrozumieć, może musi sparzyć się kolejny raz, może będzie się parzył całe życie, a może jest po prostu egoist±.
android napisał(a): Ale czy DDA jest podstawowym czynnikiem determinuj±cym czyje¶ życie jakby to była wada genetyczna?
android napisał(a): Mylne jest również moim zdaniem twierdzenie, że każdy DDA zachowuje się tak samo w zwi±zku.
android napisał(a):A zmierzaj±c do sedna absurdalna jest dla mnie próba udowodnienia, że skoro Tobie się nie udało z DDA, to nikomu się to nie udaje bo wszystkie zwi±zki z DDA s± z gruntu toksyczne.
Pytajaca napisał(a):Ewa, Ty sie boisz wrzucania do jednego worka. A ja sie boje czegos innego – ze ludzie albo za bardzo sie przejmuja DDA na zasadzie hipochondrycznej manii i wszystko tlumacza z tej perspektywy albo wrecz odwrotnie – nie przejmuja sie wcale, bagatelizujac wszystkie informacje na ten temat i uzywajac argumentu „To mnie nie dotyczy”, tak jakby ....w dalszym ciagu tkwili w wyparciu i zaprzeczaniu. I nie mowie tu o ludziach z tego forum bynajmniej. Bo skoro tu sa, to znaczy, ze ten problem zauwazyli i chca nad nim pracowac lub przynajmniej probuja cos z tym zrobic.
ewka napisał(a): Czy zawsze jest to wyparcie i zaprzeczenie? Można też tak po prostu "nie widzieć" i wtedy rzeczywi¶cie "nie dotyczy".
ewka napisał(a): Uważam, że człowiek w życiu "się staje" i dzieje się to dzień po dniu - nikt nie jest "gotowy" tak w każdym momencie i w każdych okoliczno¶ciach... bywa, że się gubimy nie maj±c żadnego D (o ile tacy w ogóle s±, hihi). Bywa różnie, a patrzenie na człowieka z perspektywy "jednostki chorobowej" jako¶ mi nie pasuje...
Pytajaca napisał(a):No ale jesli ktos widzi i jest swiadomy, a nie chce, bo mu z tym dobrze, mimo, ze wie, ze rani innych i siebie?
Pytajaca napisał(a):Ewa, gwoli scislosci - DDA NIE JEST jednostka chorobowa, nawet w nawiasie. Jesli pozbylybysmy sie takiego okreslenia raz na zawsze to mysle, ze to pomogloby kazdemu z nas - i Tobie, i mnie i DDA.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości