Impresjo

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez sikorkaa » 23 lip 2009, o 12:30

i ja tak uwazam ze niczym :ok: ta nagonka na impresje jest zwyczajnie ponizej pasa, zastanowcie sie i nie czyncie drugiemu co Wam niemile. a jak Wam taki mpresja przeszkadza, to pokazcie klase i badzcie ponad tym. no bo Wy to przeciez madrzejsci, wrazliwsi ...
sikorkaa

Postprzez mahika » 23 lip 2009, o 12:38

sikorko, z całym szacunkiem, proponuje zacząc od siebie to pokazanie klasy...
daj przykład innym :ok:
mahika

Postprzez sikorkaa » 23 lip 2009, o 12:45

pokazuje wlasnie i jak zauwazylas w tym watku bronie, a nie nagonkuje.
sikorkaa

Postprzez tenia554 » 23 lip 2009, o 12:49

Sikorko,nie wypowiadam się w sprawie ogółu,ale wprost Impresji dotyczy mnie,więc przypomnę ci,że potraktowała mnie jak rozwydrzoną starszą panią której klimakterium uderza na głowę.A ja chciałam ci wyjaśnić,że miałam do wyboru ,albo przejść klimnakterium w wieku 32 lat,albo umrzeć na raka,pozostawiając trójkę dzieci.Tak sikorko mnie Impresja obraziła,a pomimo to wykazałam dużo zrozumienia i taktu.Obrażała kilka razy,ale widocznie nie wiele cię to obchodzi,no cóż są gusta i guściki,dotyczą one również zachowania.Mi jest wszystko jedno czy Impresja będzie czy nie na tym forum ,nie stosuje na nią żadnej nagonki,nie dokuczam jej.
Ostatnio edytowano 23 lip 2009, o 12:56 przez tenia554, łącznie edytowano 1 raz
tenia554

Postprzez sikorkaa » 23 lip 2009, o 12:55

tenia554 napisał(a):Tak sikorko mnie Impresja obraziła,a pomimo to wykazałam dużo zrozumienia i taktu.Obrażała kilka razy,ale widocznie nie wiele cię to obcodzi,no cóż są gusta i guściki,dotyczą one również zachowania.

i tu duze uklony dla Ciebie. znam Twoj watek (o ktorym piszesz) i wiem, w jaki sposob sie impresja odnosila do Ciebie - naganny jednym slowym. a Twoja ogromna klasa jest dla mnie wskazowka na przyszlosc. :kwiatek2: :serce2: :buziaki: jestem w tej kwestii calkowicie po Twojej stronie.

natomiast co do mojego 'nie obchodzenia' to powiem Ci, ze nie wiem skad ten pomysl? obchodzi mnie i to bardzo,uwazam, ze w wielu watkach wykazala sie duzym nietaktem. zeby byla jasnosc - ja nie bronie impresji i jej niewlasciwego w stosunku do Was zachowania, ja bronie jej prawa do prywatnosci - od tego ten watek w ogole zaczelam.
sikorkaa

Postprzez tenia554 » 23 lip 2009, o 12:59

Sikorko,skoro się pisze w tym samym temacie na forum i na pw,jest to bardzo tudne,żeby coś nie chlapnąć.I nie wierzę że Pukapuk zrobił cokolwiek umyślnie.Nie dajmy się zwaryjować,przeprosił i jest mu przykro.
tenia554

Postprzez sikorkaa » 23 lip 2009, o 13:05

tenia554 napisał(a):Nie dajmy się zwaryjować,przeprosił i jest mu przykro.

totez jak sie wczytasz w moje powyzsze wypowiedzi to zauwazysz, ze to dostrzeglam i wyrazilam uznanie.
sikorkaa

Postprzez Sanna » 23 lip 2009, o 13:12

A ja mam wrażenie że nastąpiła tu jakaś utrata poczucia poziomu i pionu. Jest jakaś osoba, Sami Wiecie Kto, która w wątku Teni ( i w innych też, ale tam atak był najbardziej prymitywny ) odzywała się do Teni w sposób wprost nacechowany chęcia zrobienia przykrości, wyjątkowo prostacki i nie przypominam sobie aby za to przeprosiła, a my wskazujemy że w ten właśnie sposób ona chciała coś ,, cichutkim szeptem" ( :shock: ) przekazać.
Dla mnie to ociera się o granicę absurdu.
Sanna

Postprzez tenia554 » 23 lip 2009, o 13:46

Dzięki Sanno,dla mnie jest to jakiś absurd.Nie stosuję nagonek,bo wiem jak trudno jest się obronić ,wiem jak mi było trudno.Uważam,że Impresja jest tu na forum potrzebna ,chociaż po to aby podnieść ciśnienie od czasu do czasu,ale przepraszam bardzo nie mówcie o jakiejś nagonce,a z Impresji nie róbcie skrzywdzonego,nękanego kurczątka.Bardzo jej współczuję,że próbuje przesłonić swoją postawą rzeczywistość,ale cóż to jej wybór.
tenia554

Postprzez anna maria » 23 lip 2009, o 15:48

Moje słowa nie dotyczyły nikogo bezpośrednio .
anna maria

Postprzez pukapuk » 23 lip 2009, o 20:00

Jak mnie coś denerwuje to zastanawiam się czy przypadkiem to coś nie tak ze mną jest. Kiedyś reagowałem natychmiast a potem sobie spokojnie piłem . Teraz STARAM się przemyśleć to co mówię lub pisze . Myślę że tak naprawdę to już nie chodzi o Impresje bo oficjalnie jej tu nie ma . Chodzi właściwie o GRANICE co można powiedzieć a co nie . Czasami tak jest że przez zwykłe chlapnięcie może kogoś skrzywdzić. Dla mnie istotą tej sprawy jest forma pomocy bo właściwie tylko dla tego tu piszę. Pomagam tak naprawdę sobie a przy okazji ktoś może na tym skorzystać . W internecie jestem tylko na tym forum i tak trochę traktuje to miejsce jak bym miał kawałek swojej ziemi :lol:
Cała ta historia wynikła z zwykłego napisana czegoś co na tym forum jest NORMALNE że są tu osoby szukające formy wsparcia wygadania się po prostu mają problemy i to wszystko . Reakcja była typowa dla osoby z problemem czyli kompletnie nie adekwatna do sytuacji . Drążenie dalej w postaci wirtualnej Impresji nasuwa myśl o bronieniu własnych granic myślę ża właśnie coś takiego zrobiłem i co więcej nie mam żadnych wyrzutów sumienia, a wręcz przeciwnie jestem zadowolony, że nie dałem się ponieść Wiecie co mnie tak naprawdę zabolało ? 2 słowa ; Tak to jest zaufać alkoholikowi !!! i tu są dwa powody pierwszy, że pijąc straciłem zaufanie wielu ludzi i teraz uwierzcie ciężko jest na gruzach budować a drugi to to że tak naprawdę te słowa nie były kierowane do mnie ..... I na tym kończę swoja obecność w tym wątku. :P
pukapuk

Postprzez Amir » 24 lip 2009, o 00:38

pierwsza zasada internetu nie karmić trolla
Druga nie wchodzić w wątek nagonki
Trzecia nie ma innych wątków
Amir

Postprzez Goszka » 24 lip 2009, o 11:58

to po co wchodzisz w wątek nagonki?
Po co wymieniasz zasady których nie przestrzegasz Amir?
:roll:
Goszka

Postprzez christmas_tree » 24 lip 2009, o 12:34

Gdyby Amir nie wszedł, to byśmy nie dowiedzieli się o zasadach :-)
christmas_tree

Postprzez Goszka » 24 lip 2009, o 12:39

no tak,dzięki temu uświadomieniu moje życie zyskało nową jakość :roll:
Goszka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia