Terapia używkami !

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez christmas_tree » 20 maja 2009, o 23:34

Silna wola i silne zasady, silne poglady - to wszystko jest domena ludzi, ktorzy umieja zachowac rownowage niezaleznie od sytuacji. Nie twierdze, ze KAZDE silne zasady sa pozytywne, ale z reguly strzega one od ucieczki. Miec silne poglady tzn. takie, ktore sie nie zmienia z byle powodu i wynikaja z glebokiego przekonania. A przy tym nie sa neurotycznym kurczowym trzymaniem sie jakiejs idei. To nielatwo wytlumaczyc komus takiemu jak ja, bez przygotowania psychologicznego. Ale pokrotce tak to widze.
pozdrawiam, chr
christmas_tree

Postprzez pukapuk » 21 maja 2009, o 21:26

Zadam ci Pytania i sam sobie na nie odpowiedz .
Czy środki zmieniające sztucznie świadomość używane w celu zobaczenia z innej strony problemu mogą pomóc w życiu jeżeli działają euforycznie lub depresyjnie ? Gdzie tu jasny ogląd sytuacji ?
Napisałeś ; ...Czuje się nieudacznikiem i ofiarą losu(jak udowodnić że tak nie jest) ponieważ tylko tacy ludzie są uzależnieni....
Ja nie jestem ofiarą losu tylko swoich złych wyborów a jestem alkoholikiem .
To co napisałeś to typowa ściema typu .. jaki ja jestem pokręcony biedny i nieudacznik nic dziwnego że jestem uzależniony więc walnę sobie działkę by zobaczyć inną stronę tego problemu. ....
Zachowania kompulsywne masturbacja dubnie w nosie i zjadanie bobków to to samo co picie czy ćpanie tylko inaczej .
Każdy uzależniony od czegokolwiek będzie kombinował jak koń pod górę by bronić tego co mu niby daje ukojenie a z biegiem czasu daje takie wpierdol że już samo czarne się może przyśnić . Pozdrawiam. Mariusz alkoholik.
pukapuk

Poprzednia strona

Powrót do Uzależnienia