obraża na gg

Problemy z partnerami.

obraża na gg

Postprzez żonaprzera » 19 maja 2009, o 16:21

Witam znowu, od momentu rozstania z mężem (dopiero zamierzam złożyć pozew), dostaję od niego obraźliwe wyzwiska na gg typu "kurwa, suka, szmata, dziwka", ośmiesza mnie na innym forum. Co mam zrobić, staram się ignorować, ale nie zawsze mi się udaje.
żonaprzera

Postprzez limonka » 19 maja 2009, o 17:34

ignorowac skurw...la zglosic na policje i zbierac archiwum jako dowody na sprawe rozwodowa :pocieszacz: :pocieszacz:
limonka

Postprzez kropelka » 19 maja 2009, o 18:25

Archiwum z gg nie jest chyba dowodem na policji.Łatwo można taką rozmowe napisac samemu.natomiast jesli dostałabys takiego maila to na pewno jest.Może sprowokuj go pisaniem na maila będziesz miała kolejnego asa w rękawie.
kropelka

Postprzez Abssinth » 19 maja 2009, o 19:24

jesli osmiesza publicznie na innym forum, to - mam wrazenie - w polskim prawie powinien byc jakis zapis o ochronie dobrego imienia danej osoby...i moze gg nie, ale kopie tego, co on wypisuje na publicznym forum moglyby byc dowodem w sadzie...?

a poza tym - jesli chodzi o Twoje wlasne odczucia - podejrzewam, ze Cie to boli...

ale:

gg mozna zablokowac i nie widziec obrazajacych wypowiedzi

na forum, jesli ludzie Cie znaja, to on sie sam osmiesza - sam siebie, wypisujac glupoty, nie Ciebie.

wiec trzymaj sie cieplo i nie dawaj glupkowi!

sciskam mocno - powodzenia z pozwem :)

A.
Abssinth

Postprzez Lelula » 19 maja 2009, o 23:06

popieram!

Zbieraj dowody, kopiuj zapisuj i nie przejmuj sie dzieciakiem, bo nie chce mi sie brudzic obrazliwymi slowami na takiego durnia!

i trzymaj sie! duzo dystansu ci zycze! i cierpliwosci!
Lelula

Postprzez żonaprzera » 20 maja 2009, o 08:33

zapisuję te rozmowy, ale nie sądziłam że to jakis dowód w sądzie, jednak przykro słuchać takich słów od człowieka z którym się kilka lat przeżyło, Nawet godnie nie może odejść.
żonaprzera

Postprzez Abssinth » 20 maja 2009, o 08:55

przezylas z nim te pare lat....naprawde sie spodziewalas, ze nagle dorosnie, dojrzeje, i zacznie byc innym czlowiekiem niz byl wczesniej?

jak dla mnie - dobrze, dla Ciebie dobrze, ze on pokazuje caly swoj brud psychiczny teraz...

..pomysl, co by bylo, gdyby po Twojej decyzji on nagle zaczal przepraszac, na rekach nosic, przynosic kwiaty i ze lzami w oczach prosic o druga szanse? mozliwe, ze dalabys mu ta szanse. byloby fajnie....na tydzien, dwa. a potem jeszcze ciezej odejsc.

teraz masz czysta sytuacje - glupek dostaje szalu, ze wlasnosc mu uciekla. i sie miota. a jako, ze nie zna innych reakcji i innych sposobow, to - wypisuje bzdury gdzies na necie, jak osmarkany bachor.

zbieraj dowody. dasz rade.
bedzie lepiej.
slowo bylej harcerki :)
Abssinth

Postprzez żonaprzera » 20 maja 2009, o 11:25

przezylas z nim te pare lat....naprawde sie spodziewalas, ze nagle dorosnie, dojrzeje, i zacznie byc innym czlowiekiem niz byl wczesniej?

odeszłam właśnie dlatego bo już przestałam wierzyć, że się zmieni, ale myslałam że chociaż da mi spokój na gg, a ten co 2 tygodnie włącza sobie "debilnik" i zaczyna sie stara śpiewka. Nawet straszenie prokuraturą nie skutkowało.

Archiwum z gg nie jest chyba dowodem na policji.Łatwo można taką rozmowe napisac samemu.natomiast jesli dostałabys takiego maila to na pewno jest.Może sprowokuj go pisaniem na maila będziesz miała kolejnego asa w rękawie.

no samo archiwum nie, znaczy nie wydruki, ale może screeny z rozmów będą wiarygodne?
żonaprzera

Postprzez Lelula » 20 maja 2009, o 11:31

próbuj Kochana i skrupulatnie wszystko dokumentuj
i nie daj sie wciagnąć w te chorą akcję. zachowaj pokoj, choc wiem, ze to trudne

buziak
Lelula

Postprzez limonka » 20 maja 2009, o 19:54

Lelula napisał(a):próbuj Kochana i skrupulatnie wszystko dokumentuj
i nie daj sie wciagnąć w te chorą akcję. zachowaj pokoj, choc wiem, ze to trudne

buziak

dokladnie...twoj spokoj bedzie dla niego jak stral w policzek:):):)
limonka

niebieska linia

Postprzez danusb » 25 maja 2009, o 11:43

Zadzwon na niebieska linie, tam Ci dokładnie powiedza, co mozesz zrobic; ja z podobnym problemem udalam sie na policje i mam spokoj; trzymaj sie, masz prawo za soba
Caluje
danusb

Postprzez ten_z_przeciwka » 29 maja 2009, o 09:05

żonaprzera napisał(a):Nawet straszenie prokuraturą nie skutkowało.

Dostanie poleconym pozew z sądu rejonowego to poskutkuje ;)

Za obrazę, ośmieszanie, wyzwiska możesz buca, przepraszam, męża pozwać z powództwa cywilnego. Maile i wpisy z forum internetowego w zupełności powinny wystarczyć. Przecież to znacznie lepszy dowód, niż tylko Twoje stwierdzenie, że facet Cię obraża.
Natomiast jeżeli użył kiedykolwiek gróźb karalnych, (Ty [tutaj wstaw niecenzuralne słowo], zrobię z Tobą [tutaj wstaw groźbę]), to już będzie to sprawa dla prokuratury. Możesz wtedy powiadomić Policję. Poradź się co robić w pierwszej, lepszej kancelarii. To nie boli :)

Takie rzeczy, jak już ktoś mądrze zauważył, warto kolekcjonować na sprawę rozwodową. Są takie ciekawe, często darmowe programy do archiwizowania stron WWW.

Chociaż warto też się zastanowić, czy opłaca się ze świrami szarpać i brać na poważnie rzeczy zupełnie niepoważne?

Życzę odwagi i powodzenia.
ten_z_przeciwka

Powrót do Problemy w związkach