---------- 17:09 08.05.2009 ----------
Witaj alchemiczka!
z podobnym problemem(tylko ze u mezow, partnerow) rozprawiamy sie w temacie nizej
wkleje ci taki link,ktory moim zdaniem pomaga troche zrozumiec "dlaczego"
http://www.badania.psychologia.uni.wroc ... pe=rozdz_5
Nie wiem co jest powodem ,ze twoj syn ucieka w gry..
byc moze rekompensuje sobie brak Twojej osoby w domu,
moze ma problemy z rowiesnikami...warto z nim porozmawiac.
wiesz ja mysle,ze 13 letnie dziecko a rozsadek..hm troche duzy kredyt zaufania,coz ma prawo bladzic.
Jesli syn nie jest w stanie kontrolowac czasu przy komputerze to TY musisz to zrobic !
2gora 3 godziny i koniec !A jesli nie
JA jestem za usunieciem komputera z domu przynajmniej na jakis czas.
wkoncu brak komputera w domu to nie tragedia ,jakos zylismy i zdobywalismy wiedze bedac dziecm i bez niego,ba! ilez bylo wtedy pomyslow na spedzenie dnia...troche to smutne,bo nam doroslym sie wydaje ,ze kupujac dziecku komputer jestesmy dzieki temu jakimis super rodzicami a i,ze nasze dziecko bedzie mialo lepszy start w zyciu...(a takie moje przemyslenia)
Jesli uwazasz ,ze problem jest tak powazny,ze sama nie dasz temu rady to radze skontaktowac sie z poradnia uzaleznien albo jakims psychologiem.
Warto pokazac synowi inny swiat bardziej realny..moze jakis sport,cos co go interesuje zainteresuje.
i jeszcze jedno oceniasz siebie bardzo surowo a jeszcze nie wiesz jaka jestes matka... a raczej na ile cie w zyciu stac..Twoj syn ma 13 lat wiec jeszcze cale zycie przed wami gdzie bedziesz mogla sie sprawdzic w tej roli nie raz.
powodzenia i mam nadzieje ,ze jeszcze ktos sie podzieli tu swoimi doswadczeniami.
pozdrawiam
---------- 17:10 ----------
ooo ktos mnie wyprzedzil