Witam,
Sam nie wiem do konca dlaczego klepie tego posta.. ale moze w trakcie sie wyjasni
No więc ... pudełko... ta blaszana.. no plastikowa krupka ze szkielkiem co to maluj± się na im rozne dziwne rzeczy - jak np. ten post - taa chodzi mi o tzw. Monitor - gapie sie w to bezduszne pudełko kilkanascie godzin dziennie i powolusiu zaczyna mnie ... to zastanawiac, zwlaszcza ze ksztalce sie w kierunku ktory niejako juz mnie przykuje do pudelka (informatyka).
Zainteresowania... kompy - tiaaaa ... od 9 roku zycia kompy, pudelka, swiecidelka, bzyczace, swiergoczace - multi frutti polifoniczne etc...
Fantazja - pudelka opanowywuja swiat... i napewno z coraz wieksz± zajadło¶ci± i zachłanno¶ci± na ... takich jak ja,, nie wiem, czy to nazwac cyberpunkstwem czy jak - ale w pudelku zakmnalem swoj± idee życia - my¶l przewodni± i najskrytsze marzenia... AI.
Społeczno¶ci - fotografow, programistow, wierszokletow, grafikow, ... spolecznosci gierek, patrz SecondLife... spolecznosc ludzi... co to patrza w te pudelko i nawet nie wiedzac o tym powolutku ukladaja w nim swoje... marzenia, wiare, idee... zycie.
Tak - dokladnie, "przeraza" mnie przyszlosc... w tym futurystycznym znaczeniu, przyszlosc pelna fikcji... antropomorficzna abstrakcja - iluzyyyja...
Czlowiek obecnej doby nie dziwi sie - bo jakby zaczal sie dziwic takim rzeczom, to zdziwienie trzeba by bylo chirurgicznie wycinac
Kazdy podswiadomie przeczuwa w jakim kierunku to zmierza, ale nie majac na to bezposredniego wplywu - poprostu nie zajmuje tym glowy... totalna abstrakcja.. przeciez.
Po za tym... jest jeszcze codziennosc - te maluczkie problemiki, te kawaleczki czasu ktore zmywamy wieczornym prysznicem, te mikroskopijne chwile .. dnia powszedniego - co smakuje "jak zwykle"...
mieso.
ps. a tak w ogole to witam czule pierwszym postem (i mam nadzieje ze nie ostatnim) na ... tym... "forum i grupach wsparcia"