dda

Dorosłe Dzieci Alkoholików.

Postprzez Olsa » 28 lip 2007, o 12:26

Druga sprawa to taka ze jak sie wylecze to beda mnie zpowrotem chcieli do wosjka wziasc a tego nie chce

to znaczy że nie chcesz sie czuć lepiej - sk±d z góry zakładasz że wezmn± Cię do wojska taki proces idzie powoli, jak masz jakie¶ pytania dotycz±ce terapii chętnie Ci odpowiem, chcesz przez całe zycie użalać się nad sob± i mówić o ja biedny i nieszczę¶liwy i nie chcieć z tym nic zrobić bo tak wygodniej ? ;/ Je¶li by¶ miał za¶wiadczenie od psychiatry czy terapeuty może by się udało, takie objawy nie przechodz± z dnia na dzień, a Ona Twoja dziewczyna czy ufa Tobie, bo widzisz aby było zaufanie potrzeba jest do niego 2 osoby :) zwi±zek który się buduje na kłamstwie nie ma dalszej perspektywy istnienia, może jednak spróbuj cóż Ci szkodzi że będziesz "zdrowszy"
Olsa

Postprzez R.A.F » 28 lip 2007, o 12:32

Zle mnie zrozumialas Jezeli nie chcialbym sie leczyc to po co bym pisal w ogole na forum Nie iteresowalo by mnie to Napisali mi tak ok niech bedzie Ale ja chce sie leczyc bo widze ze nie jest ok Co do mojej dziewczyny to mi ufa Nie ma powodow zeby nie bo jestem ok wobec niej i bylem przez ten caly czas jak jestesmy razem Co do terapii to chcialbym wiedziec jak to wyglada na czym polega itp
R.A.F

Postprzez Olsa » 28 lip 2007, o 12:48

ok :)

po prostu tak jako¶ zrozumiałam cytuj±c Twoje zdanie

terapia polega na rozmowie przede wszystkim i praca nad emocjami, chyba jedno bez drugiego nie da się przej¶ć ;/

siadasz na wygodnym krze¶le w gabinecie z terapeut± mówisz dzień dobry terapeuta Cię pyta co pana do mnie sprowadza po krótce opowiadasz co... z czym masz problem, pierwsze spotkanie to jest wywiad, diagnoza, dopiero póĽniej praca nad sob± :)

ale najpierw musisz się zapisać do danej placówki poradni zdrowia psychicznego to jest chyba najtrudniejsze i pierwsze spotkanie, trzeba zaufać zupełnie obcej osobie, niektóre terapie s± płatne inne pokrywa NFZ wszystko zależy od tego w jakim regionie, s± terapie grupowe i indywidualne, lub grupowe z indywidualne... czasem jest konieczno¶ć konsultacji z psychiatr±, nic strasznego, dasz radę serio :)mocno trzymam kciuki, i przepraszam może Ľle zrozumiał±m Twojego pierwszesgo posta
Olsa

Postprzez R.A.F » 28 lip 2007, o 13:13

Szukalem i nie za bardzo wiem gdzi emoge na Lubelszczyznie sie udac Psychiatrow si eni eboje wszak 2 tyg bylem zamkniety na oddziale psychiatrycznym Niestety w wojsku tak to sie odbywa Nie bede opisywal przezyc bo nikomu nie zycze tam sie znalezc Mysle ze u mnie wywiadu i diagnozy nie trzeba bedzie robic bo mam papiery z wojska Bylem tam badany zarowno przez psychologow jak i psychiatrow
Nie masz za co przepraszac moze to ja zle napisalem :wink:
R.A.F

Postprzez Olsa » 28 lip 2007, o 13:33

LubelszczyĽnie to miasto Lublin ? bo nie bardzo wiem w razie czego gdzie szukać tak czy inaczej zawsze pierwsze spotkanie robi± wywiad tzw rozpoznanie :)
Olsa

Postprzez R.A.F » 28 lip 2007, o 23:21

Tak chodzi o Lublin
R.A.F

Postprzez Olsa » 29 lip 2007, o 10:22

masz na pw pełny wykaz informacji gdzie możesz uzyskać pomoc :) no i co najważniejsze za darmo :) nie wiem czy mogłam umie¶cić te informacje tutaj dlatego umie¶ciłam na pw pozdrawiam
Olsa

Postprzez R.A.F » 29 lip 2007, o 10:49

Dziekuje slicznie Teraz tylko sie przelamac i mozna zaczynac terapie Dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam
R.A.F

Postprzez zbija » 29 lip 2007, o 22:15

Hej:)
Najtrudniej zawsze zrobić pierwszy krok, ale uwierz mi naprawdę warto, ja juz od dłuższego czasu jestem na terapii i zmagam się z moim fałszywym obrazem samej siebie,z dnia na dzień wiem o sobie coraz więcej, a ta ¶wiadomo¶ć pozwala mi uczyć się nie powielać schematów.
Dlatego również serdecznie życze Ci powodzenia na Twojej drodze, warto zaopiekować się sob± :)
zbija

Poprzednia strona

Powrót do DDA