Terapia, Mitingi AA a może tylko chęć ........

Problemy związane z uzależnieniami.

Terapia, Mitingi AA a może tylko chęć ........

Postprzez pukapuk » 31 gru 2008, o 09:41

Dwa lata ,tyle na początku usłyszałem trwa przeciętnie cykl podstaw trzeźwienia . Chodzę na AA ukończyłem terapie wszelkie możliwe oprócz DDA nad którą się mocno zastanawiam czy aby na pewno chcę ? Strach a może zwykła kalkulacja przed dużymi kosztami emocjonalnymi kij go wie .....
Tak się zastanawiam już od dłuższego czasu jak to jest z tym wchodzeniem w relacje alkoholowe . Mitingi to dla mnie coś bez czego nie dał bym rady i to wiem. Z drugiej strony zmniejszyłem dawkę tego lekarstwa na góra 2 razy w tygodniu, Zwyczajnie już tyle nie potrzebuje co kiedyś.
Podzielcie się swoim doświadczeniem :P
pukapuk

Postprzez yoytek » 1 sty 2009, o 14:11

Też na mitingi chadzam rzadziej, lecz mam kontakt z Programem na co dzień. Planuje znalezienie sponsora do pracy na 12 tu Krokach.
Pogody Ducha Wojtek
Ps Terapie dobrze przygotowały mnie do utrzymywania abstynencji, choć niekiedy łapię się na tym , że psychologizuję.
yoytek

Postprzez pukapuk » 2 sty 2009, o 18:52

Ciekawą statystykę przeczytałem jak się rozkładają procenty u alkoholików po terapiach podstawowych z 2004 roku
33,4% utrzymywało pełną abstynencję,
6,9% miało jednorazowy kontakt z alkoholem,
8,3% miało sporadyczne kontakty z alkoholem,
5,5% kilkakrotnie upijało się bez ciągów,
9,0% piło ciągami rzadszymi i krótszymi niż przed terapią,
8,4% pije podobnie jak przed leczeniem,
z 28,6% pacjentów nie udało się nawiązać kontaktu.
pukapuk

Powrót do Uzależnienia