przez Ladybird » 18 lis 2008, o 21:43
---------- 20:37 18.11.2008 ----------
Jaksobie radzilam?
Zawsze tu,na wsi mialam pracownika zzamieszkaniem na miejscu. Prowadzilampensjonat dla koni i pracownik bylpotrzebny przez 24h.Kiedyś bezproblemu zawsze znalazlsie ktos za 800 zl (to znaczy 4,5 lat temu ). Potem za 1500, teraz to 2000 nikt nie chce pracowac. To cięzka praca,praktycznie calodobowa dyspozycyjnośc.
To jest pierwszamoja zima ,kiedy jestem tu sama.Trzeba palic ,przywozic drewno ,rąbac szczapki do rozpalki.Ciagle cossie dzieje ,jakwidac. jest tyle spraw,ze czasem sie zupelnie rozsypuje. Nie radze sobie. Za duzo ,ciagle woze dzieci ,do miasta jest 10 km. Zdaza sie ,ze czasem kursuje tak10 razy dzienie. jeszcze tabudowa.Nieraz sie zalamuje tym nadmiarem wszystkiego. Juz nie gotuję, prasowania cala gora. Do tego moj denny nastroj. jak przychodzi wieczor, to nie mam zupelnie sily. Zasypiam na kanapie. Dzis pozalilam sie mamie, ze juz nie mamsily przywiesc corki wieczorem. A mama na to - Co ja Ci moge poradzic? Izaczelamnie oceniac i krytykowac, zadecyzje zamieszkania na wsi , za wybor partnera, ktory mnie zostawilna zime. Zawsze ja jestem winna, nie szuka wyjscia,pomocy ,tylko zawsze obwinia. Przykro bardzo...
---------- 20:43 ----------
Nie dokonczylam .teraz nie mam pensjonatu ,nie moge nikogo zatrudnic na stale. Nie mamdochodu ,rozpoczynam dzialalnośc, nie stac mnie. Mysle tezz przerazeniem ,jak ja sobie poradze z tymi imprezami. Nigdy tego nie robilam i nie za bardzo sie nadaje. Owszem do inwestycji ,budowania tak, ale nie do imprez.Co to będzie ?
Sama ,ciagle sama. Tunie chodzi o mężczyznę tylko. mam zal do rodzicow, ze pozbawili mnie rodzenstwa,ze sami sa samotnikami , ze przez to jestem sama. Wybraklam tez takie zadupie ,no i nic dziwnego ,ze jestem sama. Mam teraz jechac kilometry do znajomych? Nie da rady.
Chcialam sprzedac, zmeczona tym wszystkim. Nie udalo sie. Jak przyjdzie klient sprzedam.
A dlaczego szukam partnera, bo wybralam taka droge zycia, ze inaczej sie nieda. Wiec ,albo sprzedam wszystk ,albo znajde kogos ,kto bedzie tu ze mna.