Uzależnienie psychiczne....???

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez mi-mili » 21 cze 2007, o 19:33

Ambrozjo, ,masz rację, tutaj jako¶ przytulniej:)
Desiderato - nie chodzi o zmianę forum, tylko o pomoc ludziom, którzy akurat tam trafi± i tam będ± szukac wsparcia.
Wierzę w Ciebie cholernie mocno, Twoje podej¶cie bardzo mi się podoba... bo jeste¶ "silniejsza od jakiegos bialego gównianego proszku.... "
super! oby tak dalej! pzdr!
mi-mili

Postprzez Insomnia » 21 cze 2007, o 20:31

deklaracje piekne 8) ..
desi to u Cia juz wszytsko okej ? .. bo napisalas ze z psycha wkoncu minie .. etc. u Cia juz minely te skutki uboczne ? :roll:
Ambrozja 13 dzionow .. oby nie pechowa liczby aii :wink:
Tej mysli o bialku szybko nie wyeliminujesz .. ale w tych momentach zawsze mozesz szybko zajać czym¶ glowke.
Palisz zielsko hmm.. to nie dobrze .. ja zamiast zielska alko wybralam .. tyz nie dobrze .. bo psychika nie jest w najlepszym stanie i kazda uzywka teraz jest niebespieczna .
Insomnia

Postprzez desiderata » 22 cze 2007, o 14:00

nio ja juz 7 miesiecy bez bialasa i zielonego czasami wypije ale nie tak zeby sie upic do nieprzytomnosci , konsekwencje brania czulam jeszcze przez 4 no piec miesiecy i nagle z dnia na dzien poczulam ze stara JA wrucila !!!! odzyskalam poczucie humoru i wszystkie cechy charakterystyczne dla mnie zatracone przez bialko .
Ambrozjo u mnie tez zaczelo sie od koszmarow , pozniej typowe objawy psychozy amfetaminowej , omamy wzrokowe i sluchowe , poprostu schizofrenia pelna geba !!!!!!!!!!!!! Widze ze w Twojej glówce cos zaczyna sie przestawiac ale to dopiero poczatek , ja prubowalam zucic to wiele razy i nie raz bialko wygralo bitwe , ale ja sie nie zniechecalam chociasz czasami wydawalo mi sie ze juz nie dam rady , i jak widac to ja wygralam wojne !!!!

Insomnio wedlug mnie uzaleznienie nie bierze sie z niczego podobno nawet dziedziczymy tendencje do uzaleznien , lubimy odrywac sie od rzeczywistosci i poprosty nudzi nam sie zycie bez wyskokow w podswiadomosc wiec jeden nalug zastapiamy nastepnym , ja zostalam przy papierosach , Ty wpadlas w alko mysle ze gdyby nie moj chlopak to tez zaczelabym pic po jak zawsze mialam wstret do alko tak po odstawieniu bialka zaczelam lubic pic , naszczescie zdaza mi sie to rzadko i pod kontrola
desiderata

Postprzez Insomnia » 22 cze 2007, o 18:55

Desi to juz 7 miechow :shock: łoooł mile zaskoczenie ;D
Dziolcha niezdawalam sobie sprawy ze juz tak dlugo. Niemoge wyjsc z podziwu :wink: . A wiesz ze tez tak mialam ze jak zabielalam to alko ni hu hu ... mzoe 1 bro .. nic wiecej ... a teraz :X
Facet ma chyba w tym nie mał± zasluge. Dziolcha az niewiem co napisac ;)
Insomnia

Postprzez desiderata » 24 cze 2007, o 21:40

To wszystko dzieki facetowi !!!!!! Zmieniłam swoje życie o 180^ , nie mam kontaktu z ludzmi cpajacymi , ucze sie , chodze do szkoly , zaczelam myslec , sama nie wieze w to ze JA wyszlam z tego ale jednak wyszlam byla to droga ciezka ale nie nie do pokonania !!!! Wygralam z tym gownem !!!!! i jestem z siebie dumna , szczesliwa i zakochana po uszy prawdziwa milosc potrafi zwyciezyc wszystko !!!!!!!!!!!! Dlatego dziewczyny trzymam za was kciuki i wierze w was bo wiem ze w kazdym czlowieku drzemie niesporzyta sila ktura trzeba wykorzystac w odpowiednim momencie !!!!!!!!!
desiderata

Postprzez mi-mili » 24 cze 2007, o 21:45

Masz rację miło¶ć uskrzydla i BAAARDZO pomaga w walce z nałogiem, ale lepiej nie czekać na ni± z utęsknieniem jak na wybawiciela, bo to może okazać się zgubne:/
Trzeba znaleĽć w sobie siły na pojedynek.
Ambrozjo, jak sie trzymasz?
mi-mili

Postprzez azot » 24 cze 2007, o 23:00

No to ja dodam cos zupelnie nie zwiazanego z tematem :P

Z - I - P SQUAD

RULEZ

:mrgreen:
azot

Postprzez Ambrozja » 25 cze 2007, o 10:55

A ja nadal nie cpam...ale im dluzej tym jest mi ciezej i gorzej....niby wszystko jest OK, juz nie mysle o tym non stop...jednak tak naprawde to bialko nie chce mi wyjsc z glowy ( wiem , ze nie wszystko od razu, ze na to potrzeba wiecej czasu, ze to potrwa potrwa ) ale jak dlugo mozna np. kreski na drodze, czy pasy kojarzyć z bialkiem, lub chmurki na niebie kulumusy , stratusy itd... a ja widze biale, biale wszedzie biale.....
....wczoraj mialam straszna ochote...jak uslyszalam , ze ktos jedzie po proch to az mi sie cos zrobilo......poprosilam , zeby mi tez przywiózł....co rownoznaczne bylo by z moja klęska , ale nie odebrałam jeszcze tego ....i juz zaluje i mysle , ze tego nie zrobie, poprostu chwila słabosci...nic wiecej....
....ale jak przeczytałam to co desiderata napisala to az mi sie płakac zachcialo, ze jak moglam dopuscic do tego , zeby chemia wziela gore nademna i nad moim zyciem...ale rownoczesnie pomyslalam ze ja tez dam rade...i tez wierze w ta niesporzyt± siłe, ktora kazdy ma w sobie....jesli czegos bardzo sie chce to niezbyt odlegle to jest....

"Tylko Ci , którzy nie boj± się wielkich klęsk
moga odnie¶ć wielkie zwycięstwa"
Ambrozja

Postprzez desiderata » 25 cze 2007, o 22:40

oj nigdy nie zdawalam sobie sprawy jak duzo jest bialych zeczy na swiecie dopuki nie zaczelam cpac !!!! jade autobusem biala kreska ucieka mi po drodze , samolot zostawia biale kreski , pasy na drodze , nawet na skarpetkach biale kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zwariowac mozna jak czlowiek zuca ten szit !!!

Człowiek jest mieszanin± pychy i nikczemno¶ci, wielko¶ci i nędzy; pragnie cnoty, a służy grzechowi; pragnie trwałego szczę¶cia, a goni za chwilowymi rozkoszami; pan ziemi i nędzny robak.

Blaise Pascal

Pokaz ze nie jestes nedznym robakiem !!!!!!!!! Udowodnij ze jestes Pania swiata , wkoncu jestesmy obdarzeni nie lada inteligencja i najwazniejsze mamy WŁASNˇ WOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie pozwalaj sobie na to rzeby bialy proszek odbieral Ci cos co jest piekne czlowieczenstwo !!! odbieral Ci radosc z bycia soba !!!! BADZ SOBA !!!!!!!! NIE TYM CO ROBI Z CIEBIE BIALAS !!!!!!!!
desiderata

Postprzez bunia » 25 cze 2007, o 23:08

Desiderata.....to SWIETA PRAWDA.....dobrze,ze o tym piszesz.

Kiedys napisalam taki wiersz....
-Nagie sciany klatki schodowej,troche zaduchu i szare swiatlo w piwnicy,cienki koc z poduszka z gazet kolorowych no i bialy proszek do rozweselenia.
Nikt nie patrzy,nie wola..szczesliwy traf oby tylko otworzyly sie ramiona nieba
a potem to juz bedzie malo wazne,ze zabrales tajemnice cierpienia.
To miejsce jest swiatynia dla mnie,ciemnosc zycie i milosc kryja a slonce swieci w ciszy modlitwy przebaczenia.-

Trzymajcie sie !!
bunia

Postprzez felicja » 26 cze 2007, o 18:43

ciesze sie ambrozja cokolwiek z tego wyniknie ciesze sie i jestem z toba!:)

pozdrawiam was wszystklie dziewczynki !!
f.
felicja

Postprzez Ambrozja » 3 lip 2007, o 11:10

witam wszystkich!!!
Ciężko jest mi to pisać , pewnie sie domyslacie co sie stalo....
Nie cpałam 20 dni !!!......potem cpałam caly tydzien....
poprostu sie złamałam, ale tłumacze sobie to tak , ze to tylko potkniecie...
brałam to ¶wiństwo, choć w ogóle mi nie pomagało, wiec nie wiem po co to robiłam???
Dlaczego nie potrafie normalnie zyc??? bez wyskoków, bez robienia sobie niepotrzebnych jazd, niby żyje normalnie-bo nie wszyscy wiedza ze cpam....udaje....ale jak nikt nie widzi ide i wciagam , a potem...a szkoda gadac....

ale wiem , ze musze przestac!!!!
Ambrozja

Postprzez felicja » 3 lip 2007, o 11:20

hej ambrozja nie przeczytalam nawet do konca ..ale stara nie martw sie.. ja np.chleje od rana
caly zakitrany alkohol juz poszedl:(ale dobrze miec zakitrany alk:)
damy rade zobaczysz to wszystko minie...
pozdrawiam cie bardzo nie rozmyslaj co bylo ale co mozesz zrobic z tym co bedzie:)
podlamalas sie ...hmmm mnie to nie dziwi dopingowalam cie <jeee juz 5 dni brawo ambrozja..itp>ale wiedzialam ze sie zlamiesz
prosze nie doluj sie wszystko przed nami ....:)ja jestem optymistka:)
tak samo trzezwa jak nietrzezwa:)zeby nie bylo watpliwosci..
aczkolwiek teraz jets wszystko duzo prostsze

pozdrawiam f.
felicja

Postprzez desiderata » 4 lip 2007, o 16:28

pewnie ze umiesz normalnie żyć , my¶lisz ze wyj¶cie z tego to takie chop siup !? Potkniesz sie jeszcze tysi±c razy wpadniesz w ci±g po tygodniu będziesz miała dosyć , ale niema sensu użalać sie nad sob± , już wiesz co robić żeby przestać , wiec teraz sie pozbieraj i przestań nie przejmuj sie potknięciami tylko szybko wstawaj i idĽ na przód bo stanie w gównie po uszy i płakanie ze ¶mierdzi nic Ci nie da !! trzeba sie zacz±ć wygrzebywać będziesz wpadać s powrotem i znowu probować aż w końcu Ci sie uda !!!

Ps.pisanie nie martw sie ja od rana pije jest według mnie zbędne , pogr±żanie sie wspólnie we własnej rozpaczy i użalanie nad sob± jakie to my s± biedne , z niczym nie dajemy sobie rady , pije choć nie chce , ¶wiece ale nie chce , po co ta głupia gadanina , człowiek uzależniony wymy¶la sobie tysi±ce rzeczy byle by usprawiedliwić swoja naług
desiderata

Postprzez felicja » 4 lip 2007, o 16:56

Ps.pisanie nie martw sie ja od rana pije jest według mnie zbędne , pogr±żanie sie wspólnie we własnej rozpaczy i użalanie nad sob± jakie to my s± biedne , z niczym nie dajemy sobie rady , pije choć nie chce , ¶wiece ale nie chce , po co ta głupia gadanina , człowiek uzależniony wymy¶la sobie tysi±ce rzeczy byle by usprawiedliwić swoja naług[/quote]

a po co ta twoja glupia gadanina?
zbedny to akurat jest tu twoj komentarz..
mialam ochote to napisalam!
to raz ,a dwa gdzie ty zauwazylas w mojej wypowiedzi wspoluzalanie sie :shock:

ajaj:)
pozdrawiam f
felicja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia