Dlaczego palicie papierosy ?

Problemy związane z uzależnieniami.

Dlaczego palicie papierosy ?

Postprzez Macho » 9 wrz 2008, o 22:19

Dlaczego palicie papierosy i dlaczego zaczeliście.
Ja osobiście troche popalam ale bardziej jestem uzależniony psychicznie niż fizycznie bo gdy pale to prawie caly czas pluje papierosy mi nie smakują i zaraz mnie boli żołądek a mimo to pale ok. 3 sztuki dziennie. Pale dla szpanu i żeby dodać sobie wartości i urody. Macho
Macho

Postprzez Sanna » 10 wrz 2008, o 09:03

Bo jestem uzależniona- i psychicznie i fizycznie. Palę, jestem zła, nieraz boli mnie już żołądek, wiem że jak zapalę to będę się źle czuła, ale i tak palę. Uzależnienie i tyle.
Sanna

Postprzez Goszka » 10 wrz 2008, o 10:17

ja zaczęłam palić 7 lat temu,wtedy chciałam dodać sobie pewności siebie...głupi sposób..teraz zapalam zwykle w nerwach,w stresujących sytuacjach,kiedy piję alkohol i w pracy.
W domu nie muszę.Dziwne,ale skoro muszę sobie regulować samopoczucie jakimiś środkami to znaczy że chyba też jestem uzależniona.
:roll:
Goszka

Postprzez Kanarka » 11 wrz 2008, o 10:23

Ja kiedyś paliłam... rzuciłam bo znienawidziłam smród jaki zostawiają papierosy. Poza tym zdrowie jest mimo wszytsko ważniejsze.
Kanarka

Postprzez Koteczek » 11 wrz 2008, o 11:28

Goszka - ja też zaczęłam 7 lat temu...

7lat temu :( ... zaczęło się z przykrego powodu, wówczas papieros miał być papierosem na uspokojenie roztrzęsionych nerwów... poważne problemy z kuzynem, próba g... a potem papieros na uspokojenie stał się nałogiem

Jestem uzależniona psychicznie i wręcz fizycznie. Jak nie mam papierosów to chodzę zdenerwowana, ciśnienie się podnosi... niepokój, zdenerwowanie i takie tam... palę by się uspokoić, bo mi się nudzi, do piwka, w towarzystwie, żeby się zrelaksować. Palę 4-5 sztuk dziennie. Na razie nie chcę rzucać, poza tym zaczęłam brać leki 3 lata temu paląc - rzucanie mogłoby chyba wejść w paradę, skoro mam antydepresant i normorytmiczny? nie wiem jak się jedno z drugim ma...
Koteczek

Postprzez goskaGOSKA » 14 wrz 2008, o 21:35

a ja pale bo :
lubie ten zapach
lubie ten smak
nie potrafie wypic kawy bez papierosa
lubie robic kóleczka z dymu
jestem uzalezniona, pale fajki 14 lat z przerwami - najdluższa 2 lata, ostatnio kupilam plastry i postanowilam rzucic bo mi wrzody dokuczaja ale po dwóch dniach stwierdzilam,ze chce palic bo lubię :oops: i muszę
goskaGOSKA

Postprzez Sinuhe » 14 wrz 2008, o 23:00

Bo lubię
Sinuhe

Postprzez loli33 » 27 wrz 2008, o 18:49

Ja rzuciłem palenie z dnia na dzień dla mojej dziewczyny, a paliłem 17 lat :shock: :shock: :shock: fajnie :usmiech2:
loli33

Powrót do Uzależnienia