Czesc silence..
przepraszam ze dopiero dzisiaj odpowiadam, ale bylam poza zasiegiem w zwiazku ze Swietami..
Przeczytalam dzisiaj chyba wszystkie Twoje wypowiedzi na forum od kad tu jestes..
po przeczytaniu tego powiem ze dla mnie nie ma w Tobie chaosu. Czytajac jak opisujesz swoje uczucia mam wrazenie ze przeszlam cos podobnego do Ciebie..
To co teraz tu napisze to sa moje obserwacje i moje odczucia i nie musza byc sluszne ale:
Co zwrocilo na mnie uwage to:
1. Twoja matka i ojciec, ktory pil, brak milosci z ich strony- to powoduje ze jestes DDA- tak jestes i musisz sie do tego przyznac-jesli chcesz osiagnac rownowage emocjonalna- stwierdzenie "jestem DDA"- to jest poczatek drogi, bo mam wrazenie ze do tej pory chodzisz w kolko...
2. Nie ma co sie doszukiwac problemow w Twoim facecie i w zwiazku, nie jest to w tej chwili potrzebne- bo moim zdaniem nie musisz "leczyc" zwiazku, ale powinnas "wyleczyc" siebie.. A jezeli Twoj facet ma jakies problemy ze soba ( tego nie wiem) to musi zaczac od siebie.
Dopiero dwoje ludzi, ktorzy posiadaja rownowage emocjonalna sa w stenie stworzyc partnerski dobry zwiazek.
3. Twoja zaborczosc i zazdrosc w zwiazku moze wynikac z braku milosci ze strony rodzicow.. Skoro jestes DDA- niezaznalas nigdy milosci ze strony rodzicow dlatego pragniesz aby Twoj obecny partner oddal siebie calkowicie Tobie, tak zebys na kazdym kroku czula jego milosc. Jak tylko widzisz ze odwraca uwage do czegokolwiek ( gry suduko, ogladanie telewizji, wyjscie na piwo ze znajomymi, praca) odczuwasz brak milosci z Jego strony..i stad moze wynikac Twoja zaborczosc- ktora w sposob postepowy coraz bardziej niszczy wasz zwiazek.
4. Radzilabym Tobie na poczatek pojscie na meetingi dla DDA
Mozesz tam tylko sluchac jak nie chcesz mowic, ale mozna duzo dzieki tym meetingom zrozumiec i poukladac sobie w glowie..
http://www.dda.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=53
wejdz sobie na te stronke i poczytaj - to nic nie kosztuje a moze na tym powinnas sie bardziej skupic..