I tak jest ....

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez Ambrozja. » 30 cze 2008, o 16:35

hmm......zawsze się coś pieprzy, nie narkussska ??
Raz jest dobrze, ale potem "musi" być żle...
Pozdrawiam !!
Ambrozja.

Postprzez Goszka » 30 cze 2008, o 19:56

ale zawsze też można popatrzeć od takiej strony,że jeśli teraz jest źle to wcale nie znaczy że już nie będzie lepiej.
To my kreujemy świat i całą rzeczywistość.MY.
Goszka

Postprzez desiderata » 30 cze 2008, o 21:37

Wydaje mi sie ze tutaj już nie chodzi o Ole tylko o wasz spór Ola stoi jakby obok i wcale już nie jest ważna , zeszliście na zupełnie inny tor jest to głupie .....

Osoby nie udzielające sie wcześniej są wielce oburzone i poszkodowane a osoby siedzące w temacie od lat nie uszanowane i potępione przez tych którzy nie powinni tego robić .

Insomnia ...........
Ambrozja........
Ola............

Pozdrawiam was gorąco

ps. Ciekawe co na to wszystko powiedział by Chris....
desiderata

Postprzez Goszka » 30 cze 2008, o 22:19

weź mnie nie rozśmieszaj sama ciągniesz temat na inny tor a wybielasz się wielce i stajesz w obronie Oli że nagle jest poszkodowana.Po prostu zamknijmy ten temat i nie ciągnijmy tego.
Jeśli coś mnie wkurza to mam prawo się wypowiedzieć czy Ci się to podoba czy nie,a już na pewno do szału doprowadza mnie bezczelne szpiegowanie kogoś i zarzucanie mu kłamstwa bez podstaw :!: :evil:
Tyle mam do powiedzenia,z mojej strony koniec dyskusji.
Przygotuj się że będę się wypowiadała tam gdzie chcę,chyba że sam autor tematu napisze mi wprost że nie życzy sobie mojej obecności w jego wątku.
Narkusssko wybacz że tak daleko zabrnęłam w tą bezsensowną rozmowę w Twoim temacie.
Przykro mi że jest źle w Twoim życiu,ale tylko Ty możesz coś zrobić,tylko Ty masz wpływ.Nikt za Ciebie tego nie zrobi,ale to już wiesz zapewne...
Pozdrawiam.
Goszka

Postprzez bunia » 30 cze 2008, o 22:27

No nie wiem Desiderata czy potrzebna ta ignorancja....mnie tu juz nie ma :luzik:
bunia

Postprzez desiderata » 30 cze 2008, o 23:22

Ja tego komentować nie będę , ośmieszyłaś sie w tym momencie i tyle ......
desiderata

Postprzez Goszka » 30 cze 2008, o 23:29

taa jasne,przypuszczam że tylko wg Ciebie no i być może koleżanek które tak ostentacyjnie tu pozdrawiasz,by pokazać (jak mniemam) że w tym temacie liczy się tylko zdanie tych którzy się wcześniej wypowiadali w wątkach dotyczących ćpania
jeśli o mnie chodzi to możesz komentować,ja się tego nie obawiam
powodzenia :lol: :lol: :lol:
Goszka

Postprzez desiderata » 30 cze 2008, o 23:45

Po pierwsze dziewczynko odczep sie ode mnie , po drugie pozdrawiam osoby które są tu ze mną od początku i pomogły mi i ja im jak tylko mogłam , szanuje je i liczę sie z ich zdaniem .
Nie masz prawa mnie oceniać bo nie znasz mnie ani mojej historii i nie możesz jej poznać bo zniknęła razem ze starym forum radze zając sie swoimi sprawami i swoimi koleżaneczkami bo to je możesz obrażać ..........
desiderata

Postprzez Goszka » 1 lip 2008, o 00:16

dziewczyneczko???Ja Cię proszę...Toś pojechała.Ja nawet nie zaczęłam się czepiać. Ktoś inny dosrał się do wypowiedzi "osób które wcześniej się nie wypowiadały,a są [jak twierdzisz-i to bardzo ciekawe]poszkodowane i wielce oburzone" :lol: :lol: :lol:
Wiesz,nie prosiłam Cię o radę,jesteś ostatnią osobą do której bym po nią poszła...o ile w ogóle tak by się stało.
Mi się nie musisz tłumaczyć.
Jedno co chciałabym wiedzieć skoro już biorę udział w tej żenującej wymianie zdań:gdzie Cię oceniam?Proszę pokaż mi takie miejsce a może uwierzę.
I bardzo ciekawi mnie o jakich moich koleżaneczkach mówisz.
Urojenia :?: :?: :?: :roll:
Goszka

Postprzez desiderata » 1 lip 2008, o 00:42

A czy ja chce udzielać ci rad ?? może to ty masz urojenia??
Dyskusja z tobą jest bez celowa i nie będę poniżać sie do poziomu kogoś bez honoru i godności .
Nie mam zamiaru również tłumaczyć ci moich wypowiedzi najwidoczniej jesteś zbyt mało inteligentna by je zrozumieć przykro mi
desiderata

Postprzez Goszka » 1 lip 2008, o 07:43

desiderata napisał(a):radze zając sie swoimi sprawami i swoimi koleżaneczkami bo to je możesz obrażać ..........

np.tu dajesz mi rady.Nadal mam urojenia?
Do tego zdania odnosiła się moja wypowiedź.

Zastanów się zanim komuś napiszesz że jest zbyt mało inteligentny,jeśli sama nie umiesz czytać ze zrozumieniem i to własnych wypowiedzi.
"Bezcelowa" pisze się razem,do czyjegoś poziomu to ewentualnie możesz się "zniżyć",bo "poniżyć" możesz kogoś.
Wniosek?Wracaj do szkoły dziecko zamiast pouczać innych.
Być może prochy przeżarły Ci mózg i jest już za późno aby nadrobić straty.
Soł sory :lol:

Zwykle ortografii,czy stylistyki zdania się nie czepiam,ale jeśli ktoś określa mnie jako osobę bez honoru i godności oraz mało inteligentną nie znając mnie-czego ja wcześniej nie robiłam w Twoim kierunku,to dłużna nie będę.
Ani razu nie padł żaden epitet w moich wypowiedziach :!:

I prosiłam o wskazanie gdzie Cię wcześniej oceniałam.To że tego nie potrafisz zrobić to nie jest kwestia mojej inteligencji,ale tego że taka sytuacja po prostu nawet nie zaistniała.
Dlatego też powtarzam:gdzie ja Cię wcześniej oceniałam?
Czy tego nie zrobiłaś Ty w poście wyżej?

Oj dziecko dziecko,gubisz się :roll:
Goszka

Postprzez christmas_tree » 1 lip 2008, o 11:09

:shock: :shock:
Dziewczyny - zejdźcie na priva, nie dokładajcie sobie tak otwarcie offtopic.
Desi - ja śledzę uważnie cały wątek Oli, ale przestałem się odzywać, ponieważ wolę milczeć, kiedy nie mam nic sensownego do zaproponowania. W każdym razie w tak trudnej kwestii jak historia Oli...
Mnóstwo rzeczy się przewinęło przez Jej wątek, w tym także i niezwykła historia, której prawdziwość została podważona itp. Ja nie jestem w stanie rozsądzić, jakiekolwiek moje podejrzenia czy zawahania intuicji nie mogą rozstrzygać, nawet jeśli ktoś mija się z prawdą obowiązuje domniemanie niewinności. Dlatego wycofałem się z komentowania w momencie podejrzeń co do Oli, że tworzy wirtualne problemy itp.
A teraz Desi stanęła na ringu z Goszką - i o co idzie..? o to kto ma większe moralne prawo do doradzania Oli? Kto jest "moralniejszy"?
Trochę dziwnie się czuję, jak się okładacie i używacie inwektyw typu "dziecko" itp.
Pozdrawiam serdecznie!
chris
christmas_tree

Postprzez Goszka » 1 lip 2008, o 18:12

tak Chris masz rację,tylko widzisz ja nawet nie chcę udowadniać że mam jakiekolwiek prawo do doradzania Oli czy komukolwiek.
Chcę tylko aby druga osoba nie czepiała się mnie kiedy wyrażam swoje zdanie na jakiś temat,nawet jeśli/zwłaszcza się z nim nie zgadza.
Nie chcę by ktoś posądzał mnie że jestem wielce oburzona i poszkodowana,podczas gdy ja się przecież nie skarżę.Nie chcę również aby ktoś kwestionował moje prawo do wypowiedzi w danym temacie uzasadniając to faktem że wcześniej nie udzielałam żadnych rad tej osobie.
Nie udzielam rad gdy tego nie potrafię zrobić,za to zawsze czytam.
Każdy tutaj ma prawo do wypowiedzi takie samo jak wszyscy inni.
I o to mi chodzi cały czas.Tylko nie do każdego potrafi to dotrzeć.
Goszka

Postprzez pukapuk » 1 lip 2008, o 20:41

Witajcie czasem lubie wsadzić palce między drzwi :lol: . Myślę że christmas_tree ma racje z tym priv ,choć z drugiej strony, aż boję się powiedzieć ,że podglądałem ta wymianę klapsów z innego punktu widzenia, nie kto ma rację, ale jakie mechanizmy działają bo właśnie po to jest to forum ,abyśmy rozpoznawali różne mechanizmy jakie kierują osobami uzależnionymi. Tak sobie myślę ,że tu właśnie coś takiego się zadziało, emocje , mamy chore czasami problem można łatwo rozwiązać ale nam się wydaje że to koniec świata. Strach przed oceną .... duma ..... obiektywne podejście do własnego ja.... pokora to i wiele innych czynników. Kurde ! Ale ja jestem poważnie chory :lol:
pukapuk

Postprzez desiderata » 2 lip 2008, o 22:19

Nie jesteś chory :)
Ja sie juz nie wypowiadam w tym watku na ten temat bo nikt tego nie zrozumiał tak ja ja tego chciałam a tłumaczyć mi sie nie chce ....
A co do emocji to masz św. racje bo moje ego i duma sa tak wielkie ze ho ho
desiderata

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia