nietypowe podejscie do tematu

Problemy związane z uzależnieniami.

Postprzez pukapuk » 1 maja 2008, o 18:06

cocaine Witaj tak się zastanawiam po co piszesz na tym forum :? W pierwszym poście pokazałaś jak manipulujesz matką i z tym ci dobrze . To o co chodzi baw się dalej . Byłeś na terapii pokulałeś sobie bekę z innych z ich problemów śmiesznego myślenia twoje prawo jak masz takie poczucie humoru.... Masz 20 lat a myślenie 14 letnie jeszcze nie zaryłeś tak naprawdę buzią w dno wszystko przed tobą. Tak naprawdę to nie masz problemu z kasą dałbyś sobie radę ale z drugiej strony próbujesz ukuć matkę na 500 zł coś tu nie gra kolego. Pozerstwo i zgrywanie twardziela szkodzi. Ja 25 lat kulałem sobie bekę z wszystkiego i twardy byłem klient ,187 wzrostu 98 kilo rzadko ktoś sobie mógł ze mnie pożartować . Ale teraz wiem ,że jak by była taka możliwość żebym mógł się spotkać sam ze sobą to taki wpierdol bym sobie spuścił że marzenie. Więc jak chcesz pomocy to nie pajacuj to nie jest to miejsce
pukapuk

:(

Postprzez cocaine » 2 maja 2008, o 20:06

pomozecie mi znalesc jakis osrodek? :( bylem juz w marianuwku a matarni w brzezince w warszawie nie pamietam nazwy tego osrodka w matarni bylem
zalezy mi na osrodku w ktorym bedzie dostep do silowni bo jak narazie mam tylko taka motywacje zeby silownia pomogla mi wyzdrwiec

wczoraj sie upilem do nieprzytomnosci nie chce tak dalej!
cocaine

Postprzez aniś » 2 maja 2008, o 20:56

Po co stworzono alkohol? wszystko jest dla ludzi, ale z głową i rozumem, a nie dla dzieci takich jak ty!!
Na czym polega moja wolność- wszystko mi wolno, ale nie wszystko przynosi mi korzyść. Mogłabym palić, ćpać i pić, ale po co? przecież mi to szkodzi i są inne sposoby, żeby w życiu było zarąbiście- weseli przyjaciele czy ciekawa praca.
aniś

Postprzez melody » 2 maja 2008, o 21:26

Przeczytałam Twoje posty, Cocaine i pomyślałam, że wcale nie jesteś taki wyjątkowy, jak Ci sie być może wydaje. Wiele Ci jeszcze do tej wyjątkowości brakuje. Leżałeś już na ulicy w kałuży, spałeś w schronisku dla bezdomnych i masz uszkodzona wątrobę. No i co z tego? A ja znałam gościa, który miał jeszcze więcej od Ciebie, bo miał jeszcze rodzinę - żonę, która mógł tłuc, kiedy mu sie podobało; syna, za którym biegał z siekierą... Gość lubił się wyżyć, a wódka mu w tym pomagała. Facet miał podobne poglądy na życie jak Ty. Mniej mu było radośnie, kiedy sie dowiedział, że ma guz mózgu (jak widzisz, ta chora wątroba to jeszcze nic takiego). Któregoś razu z ulicy zabrała go karetka pogotowia. Umarł. Na pogrzebie był tylko jego syn - już zupełnie dorosły - ze swoją najbliższą rodziną. Czy płakał? A skąd! Wszyscy czuli ulgę - wiem, bo jestem wnuczką tego skurw...

Jesteś, Cocaine w wieku mojego młodszego brata... I tym bardziej przykro mi Cię czytać, mówię szczerze. Ale czy Ty wiesz, co to znaczy odczuwać smutek?...

melody
melody

Postprzez ważka » 2 maja 2008, o 22:03

A prawdziwe życie upływa Ci miedzy palcami.Nie szanujesz a ni siebie a ni swojego zdrowia .Nie mówiac już o innych.Jesteś młody.Kiedys bedziesz mocno załował albo już nie bedziesz miał tej szansy.To bardzo cienka granica na której teraz balansujesz.I rzeczywiście jeszcze chłopcze nie byłeś na dnie.Tyle że nie każdy wychodzi na prostą niestety!
Drugi spłycają myślenie,ograniczają bardzo,bierzesz czujesz sie wolny ale zobacz tak naprawde nie jesteś wolny jesteś uzależniony i twoje życie krecie sie doooła używek,zamkniete koło.wezmiesz czujesz sie kimś ,nie bierzesz czujesz sie?...no właśnie przed czym uciekasz ...przed dorosłoscią,odpowiedzialnym życiem,normalnością.

Ja zawsze byłam buntowniiem,chciałam życ inaczej,chciałam byc wolna bo wolnośc cenie ponad wszystko.I już teraz wiem czym jest wolnosc...Ty jeszcze nie...Mój były cpa,widze jak sie zmiania,Ja nie jestem całowicie anty czasami zapale ale tylo czasami.Ja czasami delektuje sie naprawde dobrym winem.Ale mam nad tym kontrole.
wiesz jakie życie jest super ile masz jeszcze do zrobienia ,odkrycia.A ty sie trujesz!Tego ne pojmuje tylo po to żeby przez moment poczuc sie dobrze.
Wytłumacz mi bo ja albo już staje sie starym zgredem i ni epojmuje albo nie wiem
ważka

Postprzez cocaine » 2 maja 2008, o 23:21

ja potrzeubje pomocy:( nikt mi nie chce pomuc chca zebym umarl :(
cocaine

Postprzez agik » 2 maja 2008, o 23:33

Nikt Ci nie chce pomóc?
Ojku, no...
Piszesz o kilku ośrodkach, o tym, ze matka pieniedzy Ci nie daje- to jest właśnie pomoc...
Myślisz, ze to jak będzie? Ktoś Cię pogłaszcze, a Ty już nie będziesz chciał ćpać?
Nie wiem, jak interpretować Twój pierwszy post- luzacka zagajówa, czy coś w tym stylu? A za tym wszystkim wołanie o pomoc?
Trochę trudno mi uwierzyc ( no, ale to moja sprawa)

Ja to rozumiem tak- błakasz się między ośrodkami, żeby mieć czyste pole do tego, co lubisz najbardziej- do ćpania i chlańska. Myslisz, ze masz grypę, weźmiesz pigułe- i po sprawie?
Twoja sprawa, czy skorzystasz z tego, czy nie.
Inaczej się nie da, niestety...

A wracając do tytułu wpisu- wcale to nie jest nietypowe podejście. Wręcz przeciwnie- jedno z bardziej typowych.

Pozdrawiam i życzę trzeźwości w momencie patrzenia w lustro. Inaczej nie da rady.
agik

Postprzez cocaine » 2 maja 2008, o 23:45

---------- 23:44 02.05.2008 ----------

siedze gapie sie w monior i ise denerwuje :x nie mam ochoty na nic poza tym co jest wiadome zdaje sobie sprawe z ejestem chory psychicznie nikt nie wie co w mojej glowie sie dzieje :?

teraz sobie zdalem sprawe z tego ze jestem sam jak palec z rozwalonymi organami wew nawet nie ma sensu leczyc mnie bo i tak zdechne mozgu sie nie naprawi

ale niemam odwagi wyskoczyc z okna bo jestem nikim nawet boje sie zabic i ulzyc wszystkim zyl tez nie podetne bo sie boje

nic mi juz nie zostaol zaluje ze sie urodzilem no ale coz droga ewolucji i chwasty czasami sie rodza

---------- 23:45 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=87Q__zihwXo ta piosenka oddaje w 100% moj stan psychiczny
cocaine

Postprzez agik » 2 maja 2008, o 23:54

To chyba nie tak...

Pomyśł sobie moze, jak mogłoby wyglądac twoje zycie, gdybys teraz nie myślał o tym...

Nie mam niestety wiele więcej do powiedzenia, ale taka mała rada- wczytuj się uważnie w to, co pisze do Ciebie Pukapuk. Wczytuj się w słowa Ambrozji i temat jej może poczytaj ( "uzaleznienie psychiczne"- trzeba pogrzebać, ale znajdziesz)

ja tylko sobie myśłę, że taki stan, w którym jesteś teraz moze Ci pomóc. Bo dopóki twierdziłeś, zę jest najzupełniej ok- nie miałeś zadnych szans.
Prawda na twarz- może Ci pomóc.

Pozdrawiam
agik

Postprzez ważka » 2 maja 2008, o 23:56

Lubie ten zespił wokalista niestety nie żyje chorował na schizofrenie ...Nie jesteś chory psychicznie jesteś uzależniony...jeśli sam nie zawalczysz o siebie no o sorry nikt tego nie zrobi.Woalista kalibra nie wiem czy dobrze wiem ale chyba popełnił samobójstwo...czy tak.Niektórze wiesz mają predyspozycje + narotyki =szaleństwo a to już nie jest ciekawa droga.Wiem bo mój przyjaciel na to choruje,mój brat równiez ,nade mna też ta ciemna chmura niestety(wiesz geny i te sprawy a jednak walcze....).
ważka

Postprzez cocaine » 3 maja 2008, o 00:13

---------- 00:03 03.05.2008 ----------

kurde ja mam totalnie lep zryty smieje sie sam do siebie buhaha nie no zal :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=P_4mgoRV ... re=related cos mi bardzo znanego warto obejzec 8)

ja doszedlem do wniosku ze nie potrzebuje narkotykow i juz mam wyszy stan swiadomosci osiagniety :D o snie moge zapomniec wczoraj cos puscilo w glowie bo naprawde hardcorowe akcje mam w glowie np mysle zeby sobie jaja obciac

albo wymalowac sobie twarz pasta do butow i tanczyc ale jazdaaaa :D

jaaaaaa ale sie fajnie czuje a nic nie bralem jaaa

mama sie obudzila pyta sie co sie dzieje hehe ja sam juz nie wiem kim ja wogule jestem moze jakims sajanem?

ja nie potrzeubje leczenia sam sie wlasnie w tej chwili wyleczylem

pozdrro 600 krzywe jazdy na zawsze!

---------- 00:05 ----------

PRZEPRASZAM ZE WAM GLOWE ZAWRACAM

---------- 00:13 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=nrffnXOnAmg :lol:
cocaine

Postprzez ważka » 3 maja 2008, o 00:21

wiesz jesteś wolnym człowiekiem...nit cie do niczego nie zmusi,twoje życie,
come as you are...
ważka

Postprzez cocaine » 3 maja 2008, o 00:22

cocaine

Postprzez mahika » 3 maja 2008, o 01:11

ooooooooo
mahika

Postprzez pukapuk » 3 maja 2008, o 07:20

cocaine Właściwie gdyby nie jedno zdanie które napisałeś nie pisał bym więcej bo podejrzewam że coś pobierasz pisząc
.... zdaje sobie sprawe z ejestem chory psychicznie nikt nie wie co w mojej glowie sie dzieje Confused .... Oświecę cię to co się z tobą dzieje to jest zwykła chemia !!! Masz 20 lat lubisz towarzystwo kolesi którzy nie zastanawiają się nad prawdziwymi wartościami w życiu . Slogan który strzeliłeś, że bierze się tyle ile się ma a nie tyle ile się chce to jest właśnie istota myślenia ćpunów. Wszyscy którzy ci piszą na forum przeżyli swoje i to właśnie oni zastanowili się w pewnym momencie, tak jak i ja, nad tym co ważne w życiu ! Możesz sobie dalej żyć w świecie magicznego myślenia że pójdziesz na oddział zamknięty uzależnień w którym jest siłownia i sauna, możesz dalej cwaniaczyć wsłuchiwać się w muzykę
postaci tragicznych i dalej manipulować bliskimi i próbować to robić też tu na forum , możesz dalej oszukiwać sam siebie, że nie pasujesz do świata bo on jest taki bebe. Bo świat to jest taki jaki jest może być piekłem a może być niebem . Jest biel i jest czerń to ja wybieram co na siebie włożę. Jest ćpanie i jest nie branie . A tak w ogóle to najpierw ustal czego się BOISZ.
pukapuk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uzależnienia