Zostałam zdradzona emocjonalnie

Problemy z partnerami.

Zostałam zdradzona emocjonalnie

Postprzez maja2221 » 14 wrz 2022, o 09:21

Witam wszystkich,
Jestem tu ponieważ zostałam zdradzona emocjonalnie. Minął dopiero tydzień odkąd się dowiedziałam. Nie potrafiłam go wygonić z domu, nie potrafiłam zrezygnować z tego uczucia, którym go darzę, pomimo, ze teraz więcej we mnie smutku, zalu, złości…. Zamiast zrobić to wszystko co powinnam, zranić go jak on zranił mnie, uciekłam z nim do nowego domu w którym mieliśmy rozpocząć kolejny etap naszego życia razem….
Odnośnie zdrady, po krotce przybliżając wam temat - po kilkunastu latach związku moj partner w tajemnicy prowadził sekretne rozmowy, ale i spotykał się z „przyjaciółka”, która pocieszała go, prawiła komplementy, flirtowała z nim. Pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedziała, gdyby nie to, ze owa kobieta zadłużyła się w nim i była gotowa zrobić wszystko by go ode mnie odsunąć na dobre-wtedy mi powiedział, przyznał się to wszystkiego o czym napisałam.
Czuje się współwinna tego co się wydarzyło. Ostatnio byłam nieznośna, teraz widzę to wyraźnie - byłam kapryśna, wiecznie niezadowolona, a on uciekł do innej szukać oparcia.
Uwierzyłam w to, ze do niczego więcej nie doszło, przyjęłam to co powiedział za prawdę.
Widzę, ze żałuje, ale chyba nie do końca rozumie powagę sytuacji - oszukał mnie, nie był lojalny, zdradzał szczegóły naszego życia.
Teraz nie wiem jak dalej funkcjonować, chciałabym go przytulić, okazać jakaś czułość, a jednak robie wszystko, żeby do tego nie dopuścić. Może czekam aż on wykona jakoś ruch….chyba tak jest, ale on trzyma dystans w obawie przed moją niepożądaną reakcją. Tak to czuję.
Myśle wciąż o tej innej, tworze różne scenariusze, nie mogę wyplątać się z tego….
Jak zapomnieć, jak zaufać na nowo? To jest coś co nie miało się nigdy wydarzyć, dałabym sobie ręce uciąć, bo wierzyłam, ze nigdy mnie to nie spotka….:(
maja2221

Re: Zostałam zdradzona emocjonalnie

Postprzez maja2221 » 19 wrz 2022, o 17:48

Dzisiaj znowu pojawiają się czarne myśli, cała się trzęsę. Myśle sobie, ze może On coś jednak przede mną ukrywa, ze doszło między nimi do jakieś fizycznego kontaktu. Ona - tyle co wiem z jego opowieści i krótkich nagrań kłótni - chciała wyjawić mi cała prawdę, co zaszło… wszystko to się kupy nie trzyma, treści sà urywane…… Z kolei on mówi, ze powiedział wszystko, ze już niczego nie ukrywa, ze to były tylko spotkania nic poza tym, a ona próbowała go szantażować i jest gotowa wymyślić każde kłamstwo. Jestem załamana, mam mętlik w głowie…
maja2221

Postprzez maja2221 » 23 wrz 2022, o 09:54

Dzisiaj zastanawiam się, czy on myśli o tamtej…. Nie wiem dlaczego dopuszczam do siebie coś takiego, dlaczego to sobie robię. Zauważyłam też, że ostatnio bardziej krytycznie podchodzę do swojego wyglądu. Wcześniej czułam się bardziej atrakcyjna, dziś to neguje, zaczynam się porównywać do tamtej i szukam wad, tego w czym byłam/jestem gorsza. Widzę zmęczenie, więcej zmarszczek, szarą cerę, nie takie włosy, złą formę. Nie myślałam w ten sposób….
Czuje się gorsza.
maja2221

Postprzez maja2221 » 26 wrz 2022, o 12:04

Powiedzcie czy ta niepewność kiedyś minie? Czy zaufanie wróci? Czy to jest w ogóle możliwe, ze przyjdzie taki dzień, ze nie będą mi codziennie towarzyszyć myśli o tej drugiej, ze nie będę tworzyć w głowie obrazów z ich spotkań albo wyobrażać sobie, ze on o niej mysli? Czuję prawie codziennie lęk, ze coś się ponownie zepsuje.
maja2221

Postprzez maja2221 » 29 wrz 2022, o 14:48

Uświadomiłam sobie, ze kiedy dowiedziałam się o tej całej sytuacji nie byłam nawet wtedy tak zdenerwowana jak teraz, chyba potrzebowałam czasu żeby dotarło do mnie co się wydarzyło. Dzisiaj nie mogę usiedzieć w miejscu. Moj facet wybiera się dzisiaj na dodatkowe zajęcia na których będzie ta kobieta. Nie wiem co robić. Czy powinnam zabronić mu chodzić w to miejsce? Nie chce przezywać tego co tydzień. Moja wyobraźnia znowu pracuje. Powiedzcie jak wy widzicie to wszystko? Jak się uspokoić i zaufać na nowo?
maja2221

Postprzez maja2221 » 17 paź 2022, o 17:24

Złe samopoczucie wróciło znowu jak bumerang. Ostatnio było lepiej, nawet były dni ze nie myślałam o zdradzie. Dzisiaj odkryłam, ze moj partner kasuje przede mną smsy które wysyła koleżanka z pracy. Np.wysłał zdjęcie naszego domu nie wiem po co, albo ulubioną piosenkę, która ostatnio w nieskończoność słucha i jest ona można powiedzieć trochę romantyczna:melancholijna I drażni mnie ze wszystko to kasuje, odbieram to znowu jako próbę zatajania przede mną pewnych niewygodnych rzeczy o które mogę mieć pretensje. Kiedy zaczęłam temat koleżanek z pracy, ze może za dużo z nimi gada itp. Przyjął jakaś postawę obronna, ze jestem marudna, ze się czepiam niepotrzebnie i chciałabym żeby miał do wszystkich bab wstręt.
Nie czuje, by rozumiał ze po tym co przeszłam ze właśnie takie sytuacje wpędzają mnie znowu w podły nastrój.
Co wy o tym myślicie?
maja2221

Postprzez maja2221 » 22 lis 2022, o 14:47

Od około 2 tygodni czuje się zdecydowanie gorzej jeżeli chodzi o natłok myśli związany z „przyjaciółka” mojego partnera. Znowu powracam do sytuacji które się wydarzyły, do tego o czym być może nie wiem, a co miało miejsce. Często powstrzymuje się, żeby nie zadać pytania: czy ona była w naszym mieszkaniu (bo skąd znała dokładny adres), czy Cię przytulała, czy kiedy rzekomo wychodziłeś na zajęcia sportowe, biegłeś do niej itd. Pojawiają się kolejne pytania, a ja sama nie wiem czy chce znać na nie odpowiedz, a może powinnam bo ta niewiedza mnie zabija….
Nie wiem momentami co ze sobą zrobić…. Co Wy byście zrobili z tymi pytaniami?
maja2221

Powrót do Problemy w związkach