Strach, ból będzie tobie towarzyszył przez długi czas, a na pewno na czas terapii. Terapia to czas oczyszczenia i zmiany w myśleniu, nie sielanka o czym mogłeś sie przekonać na własnej skórze. Nie poddawaj się, walcz ... i czekaj na owoce. Nie mysl, nie kombinuj, intelektem nie ogarniesz wszystkiego, czasem serce inaczej "kroczy", ma swoje ścieżki. Może nie zawsze będziesz widział pozytyw w tym wszystkim, ale warto zmagac się. Czasami warto sięgnąć dna, by móc sie odbić, to, że płaczesz, że czujesz sie źle to tez dobry objaw. Sorry, że tak piszę, ale gorzej byłoby gdybyś nic nie czuł.
to że za bardzo potrzebuje ludzkiej miłości bardzo mnie boli... za bardzo...[/quote]
Dlaczego Ciebie to tak boli, wkurzasz sie na siebie bo nie jestes samowystarczalny? O cholera, gdyby człowiekowi nie bylo potrzeba niczego i nikogo to kim bysmy byli? Robotami, maszynami?
myślałem, że sie popłącze... z bólu, tych moich chorych myśli o sobie
Cieszę się, że nazywasz rzeczy po imieniu" chore mysli". Masz świadomość, że Twoje myslenie jest skrzywione przez przeszłość, dzieciństwo? Jesli tak to połowa sukcesu, dalej zależy od Ciebie, czy chcesz te myslenie zmienić. Myslę, że chcesz, sam fakt pójścia na terapię tym swiadczy. Własnie, dlaczego poszedłeś na terapię, czego po niej oczekujesz?
Bałem sie cokolwiek powiedzieć.
Nie bój się, oni w niczym nie są lepsi od Ciebie. Kazdy z uczestników terapii jest poraniony i przyszedł w konkretnym celu na spotkanie. Bądź odważny, taki facet z j....
i gadaj ile wlezie, to przynosi ulgę
Czuje niewiadomo skąd (a może wiadomo) wielkie odrzucenie...
Dlaczego?
Hmm, kurcze twardy orzech z Ciebie do zgryzienia
Nie dobrze, że jestes sam w tym czasie. Może masz przyjacioł, których sam odepchnąłeś bo jak sam mówisz strach Cie paralizuje?Przyjacioł, którzy chca ci pomóc, ale ich do siebie nie dopuszczasz? Może rodzeństwo, dziewczyna? Pogadaj z nimi, zapytaj sie czy chca ci pomóc, trwać przy Tobie? zapewniam Cię, ze sie zgodzą, jesli cie kochają.
Zajmij sie czymś, masz jakies hobby? tylko nie czytaj juz wiecej książek
pozdrawiam
R.