co to jest miłość?

Problemy z partnerami.

Re: co to jest miłość?

Postprzez Jigsaw » 26 sty 2014, o 17:52

ja bardziej myslalem czy to chodzi o to
czy to jest milosc czy pomylka (ze wzgledu na procesy chemiczno-fizjologiczne oraz tzw toksyczne oddzialywania)..
Jigsaw

Postprzez KATKA » 27 sty 2014, o 20:00

to chyba zalezy wyłącznie od nas...jedni moga cos nazwać przyzwyczajeniem...inni sympatia...ja wiem, ze miłoscia daże moje stwoory :p wiem i już...i to, zę ktos inny to inaczej nazwie nic tu nie zmieni...tak samo jak wiem, ze kocham mojego faceta...bo tak to to okreslam...i zastanawia mnie czy jest wiekszy sens roztrząsania znaczenia jakiegos słowa...
albo sie cos czuje...albo nie...może lepiej posługaś siebie niz analizowac zwykły wyraz :)
to, ze słowniki cos nazywaja a encyklopedia opisuje nie zawsze musi mieć pokrycie w rzeczywistości :P
KATKA

Postprzez Honest » 3 lut 2014, o 22:03

Biszkoptowa,

ile Ty masz lat? Chyba jesteś młodą dziewczyna, ale naprawdę mądrą życiowo.
Honest

Postprzez biszkoptowa91 » 4 lut 2014, o 11:15

Honest,
mam 23 lata :)

dzięki dziewczyny za mądre odpowiedzi.
dla mnie słowo miłość to wyświechtana etykietka, przyczepiana w różnych okolicznościach. Dla mnie 'chcę Cię poznać bliżej' = 1000000000000000000000000000000000x 'kocham'.

zastanawiałam się nad tą miłością, bo uświadomiłam sobie, że ja nie mam do niej dostępu. i nigdy nie miałam, nie wiem co to znaczy kochać, nie chodzi o słowo, chodzi o stan, jak się czuje miłość, co się wtedy myśli, jakie ma się potrzeby, jakie emocje.
raz myślałam, że kocham, ale z perspektywy czasu- to było cholerne ślepe zauroczenie, chore uzależnienie, które obok miłości nawet nie stało.

i boję się, że na takich fundamentach nie można wybudować nic konstruktywnego, dobrego, rozwijającego.
na pewno nie teraz.
biszkoptowa91

Poprzednia strona

Powrót do Problemy w związkach