dziwnie mi o tym pisać ...

Problemy z partnerami.

Re: dziwnie mi o tym pisać ...

Postprzez inka85 » 13 gru 2013, o 12:14

Nigdzie mi ten temat nie pasował, jakbym napisała w PROBLEMY SEKSUALNE, skojarzenia byłyby jeszcze gorsze, RODZICE to nie są, UZALEŻNIENIA też nie ... chyba że właśnie UZALEŻNIENIE od drugiej osoby, chociaż chyba nie.
Problemów z moim mężem nie mam, jestem z nim bardzo szczęśliwa, ogólnie czuję się bardzo szczęśliwa.
inka85

Postprzez impresja77 » 13 gru 2013, o 12:18

to czego chcesz?
pogadania sobie o chłopaczku 13 letnim?
to zle trafiłas,bo wszyscy uwazaja to za odchylenie od normy
impresja77

Postprzez inka85 » 13 gru 2013, o 12:24

co zrobić, żeby się zbytnio nie przywiązywać do kogoś ...
inka85

Postprzez smerfetka0 » 13 gru 2013, o 13:18

a jak sobie radzilas w innych przypadkach?

piszesz ze lubisz pomagac, na pewno juz spotkalas kogos kogo sytuacja byla nieciekawa i bardzo probowalas pomoc, tez sie przywiazywalas? jak to w innych przypadkach wyglada?
smerfetka0

Postprzez Honest » 13 gru 2013, o 13:45

inka85 napisał(a):myślę, że tak jak piszesz - miło jest byc adorowanym, chociaż jest to młody zalotnik ... chyba nie ma w tej myśli nic głębszego z mojej strony ... przede wszystkim chciałabym mu pomóc, przywiązałam się do niego mocno, jak już pisałam-jak komuś dzieję się krzywda, ciągle o tym myślę i próbuję pomóc ... poprostu uważam, że przywiązałam się do niego za bardzo ... że za dużo o nim myślę,

To chyba warto się zastanowić czy to zawód dla Ciebie... Pomagacz nie może nie radzić sobie z przywiązaniem do osoby, której pomaga, bo traci obiektywizm i nie potrafi trafnie ocenić sytuacji.
Honest

Postprzez caterpillar » 13 gru 2013, o 16:56

mam wrazenie ,ze wszyscy rzucili sie tu na te twoje slowa o podobaniu zakochaniu itd i kurczowo sie tego trzymaja
jednak z drugiej strony jak mowie mam wrazenie ,ze mieszaja sie tutaj dwie sprawy twoja chec zaimponowania mu podobania mu sie czy nawet uwaodzenia i druga chec pomocy .

jesli nie wiesz jak mu pomoc moze porusz ten konkretny temat "jak pomoc 13 chlopcu z problemami np rodzinnymi"

natomiast jesli dreczy cie sprawa "dziwnych uczuc " do chlopca to moim zdaniem to juz jest inna sprawa.
mam tez wrazenie ,ze troche spanikowalas i wycofujesz sie z tego co napisalas ale jesli to prawda to moze lepiej to przegadac zanim zrobisz cos glupiego...
caterpillar

Postprzez KATKA » 13 gru 2013, o 23:28

autoagresja to nie tylko samookaleczanie...też tego nie robie jakiś czas...ale i wcześniej zdażały mi sie długie pzrerwy wiec nigdy nie powiem, ze w pełni nad sobą panuje...
KATKA

Poprzednia strona

Powrót do Problemy w związkach