przez laissez_faire » 15 mar 2008, o 17:36
pukpuk robisz sobie jaja, czy to na powanie? przeprasza, o ile operowanie ironia przychodzi mi az nazbyt latwo, o tyle wychwycenie jej w czyjejs wypowiedzi nie jest dla mnie juz takie oczywste (to sie nazwya mala inteligencja ;] )... i nie kojarze intencji: wysmianie jarka, poparcie dla jarka, rozpoczenie dyskusji o manipulacji, czy tez polemika odnosnie psychicznego uzaleznienia od marihuany?
Jezeli chodzi o internet, to jarus mial o tyle, slusznosc, ze najszybszy obiek informacji, jakim jest internet, sprzyja jednoczesnie kreowaniu pewnych mod... ale sa one na tyle ktrotkotrwale, ze nie wplywaja znaczaco na ogol...
Sugerujesz, ze ten filmik wywolal w twoim organizmie reakcje chemiczne... tia jest to mozliwe, ale po pierwsze musialbys byc juz wczesniej uzalezniony psychicznie od tych substancji, po drugie ten filmik molbys zdobyc niekoniecznie przez internet, a przy wlozonym wysilku w jego otrzymanie, tym bardziej skupilbys sie na jego tresli i tym bardziej zostal zmanipulowany... reakcja towarzystwa tez jest znaczaca, wiesz nie kazdego kreci podtekst jarania; dla mnie moze to i bylo zabawne jak bylem w 2 klasie liceum, trudno bylo zdobyc skrety, a w polsce powstawal mit spalonego i szczesliwego muzyka reagge (wtedy intenautom nie bylem, bo internetu nie mialem)...
nie wiem... ale co jarkowi do tematu, skoro facet nie potrafi obsluzyc telefonu komorkowego, a korzystajac z internetu prawdopodobie nie bylby w stanie uzyskac zadnej istotnej informacji...
pozdr
j