przez Bianka » 19 wrz 2013, o 22:18
Cat oczywiście, że to temat tabu, wiesz jakie mi pytania zadają znajomi którzy o cokolwiek w tym temacie jeszcze pytają? czy już dobrze? czy mi lepiej? czy mi przeszło? a to nie wyrwanie zęba przecież...milczy się o tym wszędzie, milczą ludzie, ja tego właśnie doświadczam, jest to niewygodny absolutnie niezrozumiały temat dla osób które tego nie przeżyły...Ja sama boję się o tym mówić bo od razu robi się dziwnie, bo nawet nie mam pewności, czy ktoś mi nie powie, że nie mam prawa się czuć jak się czuję bo to nie było dziecko! Jak dla mnie było, byłam już mamą kolejnego dziecka, tak się czułam, wszystko runęło, wszystko co miało być a nigdy nie będzie...
DZiś czytałam córce na dobranoc, poprosiła o jeszcze jedną bajkę, powiedziałam żeby sobie wybrała i przyniosła "Zuzia i nowy dzidziuś" !
Kupiłam jej tą bajkę jak byłam w ciąży! ale schowałam po tym jak się dowiedzieliśmy, że serduszko nie bije...czytałam, jakoś dałam radę, a córcia nagle w trakcie mówi do mnie " W Twoim brzuszku też rośnie dzidziuś" ;((