WSPÓŁUZALEŻNIENIE

Problemy z partnerami.

WSPÓŁUZALEŻNIENIE

Postprzez taamara » 30 sie 2013, o 12:14

Jestem tu od niedawna,z uwagą czytam wasze posty i historie...Do niedawna zylam w przemocowym zwiazku z mezem alkoholikiem,który zgotował mi pieko na ziemi.Mnie i naszym córkom..karmiona obietnicami i złudzeniami wierzyłam(czy tez chcialam wierzyć) w słowa nie majace nic wspólnego z rzeczywistościa jak sie potem okazalo.Wróciłam do niego nawet po tym jak brutalnie zgwałcił mnie kiedy byłam w ciazy z młodsza córk.ą.W wyniku czego urodzila sie przez cesarskie ciecie 8 tyg przed terminem a ja w wyniku komplikacji trafilam ponownie na stół operacyjny i trwale zostalam pozbawiona radosci ponownego macierzynstwa.Ze wzgledów medycznych podwiazano mi jajowody .Bardzo to przezyłam.A jednak kiedy tak klękał w szpitalu ze łzami w oczach ,przepraszał ,obiecywał...Wrócilam do domu...Dlugo gardzilamsama soba...Teraz jestem po rozwodzie ale nie tak dawno zwiazalam sie z kims kto stłamsił mnie psychicznie.I powróciło pytanie dlaczego ładuje sie w zwiazki mocno niezdrowe?Co zwe mna nie halo,ze przyciagam do siebie takich a nie innych facetów? Dziś wiem czym jest wspoluzaleznienie.Teoretycznie,bo w praktyce wciaz nie potrafie pokochac siebie i czesto musze za wszelka cene udowadniac samej sobie ,ze jestem cos warta...:-((
taamara

Re: WSPÓŁUZALEŻNIENIE

Postprzez Apasjonata » 30 sie 2013, o 12:45

Witaj na forum.
Czego od nas oczekujesz , czego potrzebujesz?

Pozdrawiam Apasjonata - była żona alkoholika, była ofiara przemocy.
Apasjonata

Postprzez smerfetka0 » 30 sie 2013, o 12:55

taamara hej :kwiatek:

bardzo ci wspolczuje i przykro mi.

ale mysle ze dlaczego sie w takie zwiazki ladujesz to ciezko odpowiedziec. moze terapia by pomogla znalezc odpowiedz?
smerfetka0

Postprzez pszyklejony » 30 sie 2013, o 14:10

taamara napisał(a):I powróciło pytanie dlaczego ładuje sie w zwiazki mocno niezdrowe?Co zwe mna nie halo,ze przyciagam do siebie takich a nie innych facetów? Dziś wiem czym jest wspoluzaleznienie.Teoretycznie,bo w praktyce wciaz nie potrafie pokochac siebie i czesto musze za wszelka cene udowadniac samej sobie ,ze jestem cos warta...:-((

Właściwie, to odpowiedziałaś sobie sama - nie potrafisz pokochać siebie. Na pierwsze pytanie odpowiedź też jest prosta, takie masz wzory wyniesione z domu. To jest wdrukowane w obszar emocji, znajome i wydawałoby się bezpieczne. Przyjrzyj się swojemu ojcu.
pszyklejony

Powrót do Problemy w związkach