Czy nie brzydzicie się mężczyzn z dużym doświadczeniem?

Problemy z partnerami.

Re: Czy nie brzydzicie się mężczyzn z dużym doświadczeniem?

Postprzez impresja7 » 1 mar 2013, o 20:57

Halal ,a co szykujesz się do "tego" zawodu i robisz badanie rynku?
impresja7

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 20:59

Może i tak- nie twoja sprawa ;)
Halal

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 21:08

Wracając do tematu jeszcze ciekawią mnie takie sprawy:

1. Czy was dziwi, jeśli dziewczyna wymaga prawiczka? Czy dziewczyna nie może mieć takich oczekiwań jak standardowy facet?
2. Czy znacie osoby, które są zafiksowane na tym punkcie mimo, że nie są osobami religijnymi? (kobiety)
3. Czy uważacie, że kobieta może mieć inne motywacje niż zakompleksienie, jeśli kieruje się takimi kryteriami?
4. Czy jeżeli kobieta skreśla mężczyzn dlatego, że mają dużo innych kobiet "na koncie", chociaż poza tym mogą być całkiem wartościowymi facetami powinna korzystać z pomocy specjalisty?
5. Czy jeśli kobieta ma takie podejście, powinna mimo to wejść w związek i się męczyć z poczuciem, że odbiera sobie szansę na coś wyjątkowego, czy zostać samotna do do śmierci? Lepsze dylematy czy samotność?

Zależy mi na odpowiedziach, bo moja siostra ma z tym problemy, chciałabym jej pomóc etc itp
Halal

Postprzez impresja7 » 1 mar 2013, o 21:39

1.tak
2.nie
3.nie wiem
4.tak ,koniecznie specjalisty
5.koniecznie się męczyć
impresja7

Postprzez Abssinth » 1 mar 2013, o 21:52

1. mnie w ogole uderza Twoje podejscie , ze 'standardowy facet' jest ok, bo to takie 'standardowe'
ale cos nie tak, jesli kobieta na takie podejscie.

u obu plci mnie takie podejscie mierzi. Spogladanie na kogos przez pryzmat tego, czy uprawial z kims w przeszlosci seks, czy nie, nie ma dla mnei zadnego sensu.

2. nie

3. jeszcze romatycznosc moze byc :) ze ja dla niego pierwsza, i on dla mnei pierwszy...i oboje nie beda wiedziec, jak sie do rzeczy zabrac, i chala z calej romatycznosci wyjdzie :P

4. co to znaczy 'duzo'?
mam dokladnie takie samo podejscie do osobnika plci dowolnej, kierujacego/kierujacej sie takimi kryteriami

5. cokolwiek te osobe uczyni szczesliwsza ;)
Abssinth

Postprzez smerfetka0 » 1 mar 2013, o 21:58

Halal napisał(a):Wracając do tematu jeszcze ciekawią mnie takie sprawy:

1. Czy was dziwi, jeśli dziewczyna wymaga prawiczka? Czy dziewczyna nie może mieć takich oczekiwań jak standardowy facet?
2. Czy znacie osoby, które są zafiksowane na tym punkcie mimo, że nie są osobami religijnymi? (kobiety)
3. Czy uważacie, że kobieta może mieć inne motywacje niż zakompleksienie, jeśli kieruje się takimi kryteriami?
4. Czy jeżeli kobieta skreśla mężczyzn dlatego, że mają dużo innych kobiet "na koncie", chociaż poza tym mogą być całkiem wartościowymi facetami powinna korzystać z pomocy specjalisty?
5. Czy jeśli kobieta ma takie podejście, powinna mimo to wejść w związek i się męczyć z poczuciem, że odbiera sobie szansę na coś wyjątkowego, czy zostać samotna do do śmierci? Lepsze dylematy czy samotność?

odpowiem na pytanie z tematu - nie, nie brzydze sie takich mezczyzn, aczkolwiek co to znaczy duze doswiadczenie? sprecyzuj, bo dla nie ktorych 10 w wieku 25 lat to duzo. a dla nie ktorych standard. wiec przyjmujesz ze duzo to ile?

1. Nie nie dziwi mnie to, chociaz sama bym nie chciala prawiczka teraz. Bedac dziewica (Boze jakie ochydne slowo) chcialam tylko prawiczka.
2. Nie.
3. Tak. Chcialaby byc po prostu pierwsza bez wzgledu na kompleksy.
4. Trzeba umiec znalezc granice, mysle ze na leczenie nie trzeba takiej jeszcze wysylac
5. Samotnosc - co to za zycie w zwiazku w ktorym nie bedzie nigdy szczesliwa i spelniona?
smerfetka0

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 22:02

1. mnie w ogole uderza Twoje podejscie , ze 'standardowy facet' jest ok, bo to takie 'standardowe'

No to kompletnie nie rozumiesz, co ja piszę....
3. jeszcze romatycznosc moze byc :) ze ja dla niego pierwsza, i on dla mnei pierwszy...i oboje nie beda wiedziec, jak sie do rzeczy zabrac, i chala z calej romatycznosci wyjdzie :P

Tak, jasne. Bo facet, który zaliczał wcześniej sportowo na setki to bóg seksu.
Bo prawiczek nie może stać się dobrym kochankiem.
Bo seks to coś tak niesłychanie trudnego, że tylko nielicznym udaje się ta sztuka.

Uwielbiam te mity na temat seksu. Po pierwsze- facet, który zaliczał wcześniej, ma podejście przedmiotowe do kobiet i prawdopodobnie dbał bardziej o własne zaspokojenie- więc co to za sztuka? Poza tym na każdą kobietę może działać co innego i nawet, jeśli już z niejedną to zrobił, niekoniecznie oznacza, że będzie idealnym kochankiem dla swojej obecnej dziewczyny.
Po drugie- każdy kiedyś zaczyna, nawet najjurniejszy buhaj był kiedyś prawiczkiem, poza tym jak prawiczek nie jest egoistą, to na pewno zaspokoi swoją kobietę.
Po trzecie- do seksu nie potrzeba nadzwyczajnych zdolności, bo to robią miliardy ludzi na całym świecie, to jest tak naturalne, jak oddychanie.
4. co to znaczy 'duzo'?
mam dokladnie takie samo podejscie do osobnika plci dowolnej, kierujacego/kierujacej sie takimi kryteriami
Dużo w subiektywnej skali tej osoby, która tak uważa.
5. cokolwiek te osobe uczyni szczesliwsza ;)

Ale co tu jest mniejszym złem?
Halal

Postprzez caterpillar » 1 mar 2013, o 22:02

hehehe dobre z tym rezerwatem Sans :lol:

halal

1,wg mnie moze jak najbardziej
2. znalam kiedys, niestety wpadla po pierwszym razie jak juz doszlo do sexu :P (miala jakies 21 lat) serio!
3.mysle ,ze kompleksy odgrywaja tu duza role, dla mnie tak jak wspomnialam facet z bogata przeszlascia bylby niepewny pod wzgledem emocjonalnym i zdrowotnym.
4.nie no bez przesady
czasem jest tak ,ze kobieta nie czjuje sie pewnie w towarzystwie faceta i nie ma znaczenia czy mial 2 kobiety czy 22. jesli facet zgrywa sie ,wychwala ,rzuca dzine teksty to kazda by go odprawila z kwitkiem .

5. powiem za impresja ..ma wejsc w zwiazek i sie meczyc do smierci :twisted:
( :roll: nawet nie skomentuje tego pytania)
caterpillar

Postprzez Abssinth » 1 mar 2013, o 22:09

Po trzecie- do seksu nie potrzeba nadzwyczajnych zdolności, bo to robią miliardy ludzi na całym świecie, to jest tak naturalne, jak oddychanie.

do dobrego seksu potrzeba doswiadczenia :)

Bo facet, który zaliczał wcześniej sportowo na setki to bóg seksu

czyli nie ma zadnej opcji pomiedzy prawiczkiem a facetem, ktory zaliczyl 300 panienek na sportowo w wieku 20 lat...a dopiero pozniej sie naprawde rozkrecil?

co jest mniejszym zlem?
nie ma obiektywnego mniejszego zla, jest to, co odpowiada bardziej danej osobie.
JA osobiscie wolalabym byc 'samotna'
ale moje priorytety moga byc calkiem inne niz Twoje, Twojej siostry, pani Ziutki

No to kompletnie nie rozumiesz, co ja piszę....

nie kwestionujesz w ogole idei 'wymagania' partnera bez seksualnej przeszlosci jako takiej, kwestionujesz tylko i wylacznie takie wymaganie, jesli pojawia sie u kobiety. Mezczyzni pojawiaja sie jako 'standard', 'normalny' punkt odniesienia.
Jesli nie chcesz byc zle zrozumiana, wypowiadaj sie jasniej.
Abssinth

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 22:12

Wypowiadam się bardzo jasno- jeżeli zakładam temat o brzydzeniu się mężczyzn z dużym doświadczeniem, to chyba logiczne jest, że nie popieram ich puszczania się na lewo i prawo, prawda?? I dziwi mnie, że ludzi nie dziwi, jak facet tego wymaga (cnoty), a jak kobieta śmie mieć takie oczekiwania to już jest egzotyczne zjawisko.... Czy to naprawdę tak trudno skojarzyć i ogarnąć do kupy? :cry:
Halal

Postprzez Abssinth » 1 mar 2013, o 22:17

ale czekaj, dalej nie wyjasnilas, czy istnieje dla Ciebie jakikolwiek posredni stan pomiedzy
prawiczkiem

a

'puszczaniem sie na lewo i prawo'
'sportowym zaliczaniem panienek'

itd itp

mam ciezkie wrazenie, ze to Ty, a nie Twoja siostra ma taki akurat problem jaki tutaj prezentujesz...

i niestety, tak samo, jak nie podoba mi sie dzielenie kobiet na dziewice i kurwy
nie podoba mi sie dzielenie mezczyzn na prawiczkow i 'sportowych zaliczaczy'

i tak, sadze, ze takie podejscie kwalifikuje sie co najmniej do glebokiego spojrzenia w siebie :)
Abssinth

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 22:19

Nie mam sił się powtarzać, więc tylko skopiuję swoją wcześniejszą wypowiedź:
Poza tym wiadomo, że nie każdemu się ułoży związek, to co- ma być potem skreślony z "rynku matrymonialnego"? To by się świat wyludnił...

To chyba mówi samo za siebie, że NIE dzielę ludzi zero-jedynkowo. Jeszcze jakieś wątpliwości?
Halal

Postprzez Halal » 1 mar 2013, o 22:41

Ale jeśli już o mnie mowa i o mojej subiektywnej skali, to byłby dla mnie skreślony seksualnie każdy facet, który miał więcej niż 0 partnerek seksualnych. Nie jako człowiek tylko jako partner seksualny. Dla mnie facet może mieć na koncie nawet kilkaset kobiet i mogę go szanować jako człowieka, ale nie tknęłabym go w rozumieniu..erotycznym :|
Halal

Postprzez Honest » 1 mar 2013, o 22:44

Halal napisał(a):To skoro się nie załapałaś na mój ścisły przedział i mówisz, że nie masz nic do powiedzenia- to po co piszesz?? :wink:

To było bardzo niestosowne i niegrzeczne.
Honest

Postprzez Księżycowa » 1 mar 2013, o 22:45

Halal napisał(a):Ale jeśli już o mnie mowa i o mojej subiektywnej skali, to byłby dla mnie skreślony seksualnie każdy facet, który miał więcej niż 0 partnerek seksualnych. Nie jako człowiek tylko jako partner seksualny. Dla mnie facet może mieć na koncie nawet kilkaset kobiet i mogę go szanować jako człowieka, ale nie tknęłabym go w rozumieniu..erotycznym :|

Ale gdzie takiego znajdziesz? No chyba, że byś szukała w tych, co im czegoś brak, jak to wcześniej określiłaś a przecież to nie samiec ,,krwisty" i nastaje jakiś konflikt w tym momencie.
Księżycowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach