Witam wszystkie forumowiczki,
Po lekturze ksi±żki "Kobiety które kochaj± za bardzo" nabrałam podejrzeń, że ten problem dotyczy także mnie. Zgodnie z rad± jej autorki poszukiwałam odpowiednich grup wsparcia w o¶rodkach psychoterapeutycznych w Warszawie. Ponieważ, jak na razie, nie dało to żadnych rezultatów, postanowiłam stworzyć tak± grupę sama, korzystaj±c z udogodnień oferowanych przez wortal PSYCHOTEKST.
Nowa e-mailowa grupa wsparcia o nazwie "KOBIETY KTÓRE KOCHAJˇ ZA BARDZO" został± już założona (http://www.psychotekst.com/strona.php?nr=184) - jestem jej moderatork±. Tym różni się ona od grup wsparcia działaj±cych na zasadach tego forum dyskusyjnego, że koncentruje się wokół jednego problemu, a korespondencja mailowa odbywa się tylko między członkami grupy i widziana jest tylko przez nich. Mam nadzieję, że pozwoli to nam zbudować poczucie współnoty, tak istotne we wzajemnej pomocy.
Zaproszenie do nowej e-mailowej grupy wsparcia brzmi:
Je¶li miło¶ć oznacza dla Ciebie cierpienie,
Je¶li znosisz upokorzenia - psychiczne i fizyczne, przywołuj±c w pamięci chwile, kiedy tak był dla Ciebie dobry i czuły,
Je¶li wierzysz, że dzięki Twoim wysiłkom zmieni się na lepsze i/lub wyrwie z uzależnienia (alkoholizm, narkomania, erotomania itp),
Je¶li zwi±zek z nim powoduje, że masz coraz mniejsze poczucie własnej warto¶ci,
Je¶li mimo bólu nie potrafisz się z nim rozstać, a je¶li to już zrobiła¶, to boli Cię nadal,
to znaczy, że jeste¶ kobiet±, która kocha za bardzo. Poszukaj wsparcia i pomocy u tych, które przeżywaj± to samo.
Zachęcam do przyst±pienia do tej grupy wszystkie kobiety, niezależnie od wieku. Jej celem jest "wzajemne wspieranie się poprzez dzielenie się osobistym do¶wiadczeniem, przydatnymi informacjami, nadziej±, siłł± i m±dro¶ci±, emocjami i uczuciami, pomysłami rozwi±zań i przykładami skutecznego radzenia sobie". Chciałabym, aby nasza wymiana korespondencji stała się odpowiednikiem spotkań, jakie odbywaj± uczestnicy realnych grup wsparcia. Jako moderatorka tej grupy postaram się aktywizować jej funkcjonowanie, mieć pomysły na jej rozwój i konstruktywne dla wszystkich działanie. Tak, aby ułatwiło nam to osi±gnięcie szczę¶cia, o które tak walczymy.
Aby przyst±pić do grupy wystarczy napisać do mnie maila na adres: eug33@poczta.onet.pl
Pozdrawiam serdecznie
Eug33