Josi, a spory między naukowcami ? W psychologii to akurat jest ogólnoświatowa norma. Kiedyś się pobawiłam w poszukanie czegoś na temat mechanizmów obronnych. Normalnie jatka między bardzo znanymi przedstawicielami różnych koncepcji dzielenia i wyodrębniania tych mechanizmów oraz ich nazywania. Bardzo mi ta zabawa moja pomogła w nabraniu dystansu do wszelkich klasyfikacji naukowych w psychologii.
Ostatnio edytowano 5 lut 2013, o 22:19 przez Sansevieria, łącznie edytowano 1 raz
szczególnie że naukowych tekstów z obszaru psychologii to na tym forum wogóle nie ma bo nawet "dziewczynki studentki" piszą własnymi słowami
grupa kobiet współuzależnionych jest rzeczywiście bardzo heterogeniczna i choć podział zaproponowany przez impresję jest zdecydowanie beletrystyczny to może faktycznie zainspiruje jakieś uwikłane kobiety a poziomu tego kurnika z pewnością nie obniży bo tu i tak gdakanie rozbrzmiewa z każdego kąta gdzie tylko nie wściubisz nosa
josi napisał(a):dla mnie Jelinek opisuje rzeczywistosc, a tamte opisy ktore wkleila mpresja to takie troche bajkopisarstwo. Musze sie zastanowic.
Jak dla mnie to bliższe szarej kurnikowej rzeczywistości jest "bajkopisarstwo" wklejone przez Impresję niż koncepcje Jelinka. No ale jam klasyczna cura domestica