jak dalej zyc to zbyt trudne ?? :(

Dorosłe Dzieci Alkoholików.

jak dalej zyc to zbyt trudne ?? :(

Postprzez mala20 » 28 lut 2008, o 21:00

Nie wiem co sie zemną dzieje czuje sie mało wartościowa i to bardzo ,ze jestem nikim jeszcze przy bylym facecie i chociasz on jest alkoholikem ze jestem gorsza od niego ze on moze miec kazda ze on nawet jest lepszy odemnie :( teraz jestesmy na sferze koleżeństwa sadze ze to nawet lepiej dla mnie tylko niewiem czemu on raz jest mily dobry a raz i tak olewający obojętny czuje sie taka mała przy wszyskich :(:( staram sie byc obojetna zimna ale zawsze miła jestem jak mnie juz ktoś złamie nieraz mam mysli ze juz nic w zyciu pięknego mnie nie spotka ...że wszyscy mną gardzą nie potrafie nic juz zrobić, chodze śpiąca gapie sie 15 minut w sufit ,mysle ze zostalam wykorzystana przez wiele osob tylko :( Nie wiem jak juz dalej zyc wszysko jest trudne i cięzkie czuje ze sie wypaliłam juz ...ze nie zasłauguje na nikogo ja sama .... że jestem zerem ze nawet nie moge prośc ocos czego nigdy nie bede miec miłosci bliskosci że tylko zawsze beda mnie wszyscy krzywdzić boje sie tego wszyskiego życia ... przerasta mnie to :(:(
mala20

Mała 20 :(

Postprzez oliwia » 28 lut 2008, o 22:10

To, że czujesz się mało wartosciowa nie oznacza że taka jesteś, każdy człowiek jest cos wart i to wiele, tylko nie zawsze potrafi to dostrzec:( Musisz znaleźć sens swoijego zycia, wtedy bedzie łatwiej, a moze juz go znalazłaś? To tylko od Ciebie zalezy co zrobisz ze swoim zyciem. Jedno jest pewne ; dobrze, że nie jesteśz tym alkoholikiem, to toksyczne. Uwierz, oszczędziłaś sobie wiele cierpienia. Moze nie tylko sobie. Myslisz, że on moze miec każdą? Niech sobie ma. To, ze zostałąś wykorzystana przez wieleosób zostawiło ślad na TWojej psychice:( Ale z tym można żyć, uwierz, trzeba tylko nauczyc sie z tym zyć, mozesz nauczyć się tego dzieki specjaliscie. Z czasem bedzie dobrze. Wiem, że to co pisze moze wydać sie pustymi słowami, zwykła i głupia pouczająca gadką:( Ale spróbuj.
3maj się :wink:
oliwia

Postprzez mala20 » 28 lut 2008, o 22:44

---------- 21:36 28.02.2008 ----------

czuje sie nawet inna od wszyskich czasem nawet bym nie chciała byc kolezanka dla niego nawet to przerwac :( bo nawet sam fakt boli ze on sobie bedzie z kazda inna ... a ja cały czas sama widze ze cos w zyciu jest moim nie tak on szaleje bawi sie tu jest tam tu gdzies indziej i musze zaciskac zeby i nie pokazywac ze mnie cos to boli ... a ja nawet niemam gdzie iśc ... do kogos wszysko utraciłam :(:( i miłość ,i ludzi to boli mnie bardzo moze mi sie zdaje a moze tak jest ze rózni mnie uwazaja za cos dziwnego ze cały czas wdomu siedze do nikogo nie wyjde a tu nawet niema do kogo niema tego co kiedys było :(:( i jestem sama jeszcze wstydze sie przed kims tego życia jak zyje ............bo to nawet nie można nazwac zyciem to jest jakies niewiem tragiczne ....:(:(

---------- 21:44 ----------

a co do alkoholika to ciesze sie ze z nim nie jestem ale i tak nie cieszy mnie to ze jestem kolezanka wogole chciałąbym by nie wiedział co sie dzieje w moim życiu :(:( ze jest tak beznadziejne umnie a uniego takie wesołe i rozrywkowe życie :(:( i co ma klamac go ze świetnie sie bawie imprezuje jak wcale tak nie jest :( sam nawet mi napsiał ostanio ze co tak w domu cały czas siedze i odrazu pomyślam ze ma mnie za jakies dziwadło wogole :(:( czuje ze naprawde lepiej z niczym nie bedzie .....ja moze jestem jakas inna :(
mala20

Powrót do DDA