Księżycowa napisał(a): Może to bedzie smiałe posunięcie ale wcale bym się nie zdziwiła gdyby Ci tylko mówił, że chodzi na terapię.W ogóle opisywanie przez niego sesji jest dla mnie dziwne, dziwne też zachowanie jego psychologa o ile istnieje.
Widziałas jak wchodzi do poradni czy na słowo uwierzyłaś, że chodzi? Bo z tego, co on opowiada, to terapeutka radzi mu wszystko, zeby trzymać Cię w zawieszeniu a terapeuta tak nie postępuje, nie jest stronniczy a jest neutralny. Byłam u dwóch terapeutów i u zadnego nie spotkałam takiego zachowania, no chyba, ze jego terapeuta to konował. Mocno mi tu smierdzi, bo terapeuta kieruhe człowieka na zdrowe podejmowanie decyzji a nie zabawę czyimś (tu Twoim) kosztem.
Znów mi się wydaje że nie czytasz. Pisałam wcześniej że ona powiedziała mu że musi podjąć jakąś decyzję, ale ona mu nie może powiedzieć jaką. Że Misiek musi sam zdecydować. No i pochwaliła ostatnio podjętą przez nas decyzję.
Księżycowa napisał(a):Poza tym odebrała jako, że to było do mnie, bo napisałaś ,,No Ty akurat nie masz złych zamiarów. Chyba najmądrzej piszesz. " do KATKI czego wcale nie neguje;) Ale takie zdanie inni mogą odebrać jako ,,...a inni plota głupoty" a może nie? Moze nie takie glupoty ? To, że nie jesteś gotowa na przyjecie jakiegos faktu, to nie znaczy, że jest on głupi. Poza tym mam wrażenie, że wiele osób pisze w sumie to samo a głównie mnie odbierasz jako wroga i niezyczliwa i nie wiem dlaczego... Nie obraziłam Cię w zadnym poscie... ale myślę, że to znaczy, że padaja fakty z moich postów, na które nie jestes gotowa, które są za trudne i moze ta złość jest nie na mnie a na to, że to co piszę może być prawdą, której bardzo nie chcesz, która Cie przeraza.
najmądrzej nie oznacza że inni głupio - to raz, a dwa - co do Twojego "a inni plotą głupoty" to jest Twoje dopisanie swoich słów. Nie moje. A po trzecie jak możesz mówić o przyjęciu jakiegoś FAKTU, nie wiedząc czy to jest FAKT.
Bo Ty o tym nie wiesz. Możesz się tylko domyślać lub to może to tak wyglądać. Pozatym nie ma faktów, sa tylko interpretacje.