Wszystko się skomplikowało :(

Problemy z partnerami.

Re: Wszystko się skomplikowało :(

Postprzez buka_lu » 26 lip 2012, o 20:50

Dla uściślenia: nienawidzę gdy ktoś wcześniej był np. panienką lekkich obyczajów, a gdy wyszedł na prostą to krytykuje te osoby, które jeszcze te lekkie obyczaje stosują.

to gorące uczucie, ta nienawiść... :twisted: i takie pełne tolerancji... :buziaki: a idąc tym tokiem rozumowania, trzeba być tu krową, bo tylko krowa nie zmienia poglądów, złodziej nie ma prawa krytykować złodziejstwa, morderca zabijania. jak u kalwinów: predystynacja w czystej formie ehhh[/quote]

krowa ma prawo dzielić się swoimi doświadczeniami i pokazywać na swoim przykładzie, że mozna życ inaczej (czyt. w zgodzie ze sobą).

gdy ktoś mi narzuca swoje zdanie lub próbuje na siłę decydować za mnie, to we mnie budzą się reakcje całkowicie odwrotne.

I nie toleruję ludzi, którzy swoją prawdę narzucają jako jedyną i tą prawdziwą prawdę, nie pozostawiając mi chociażby możliwości doświadczenia życia.

ja buka nie krytykuję Twoich poglądów. Ale też nie pozwolę sobie narzucać czegoś z czym się nie zgadzam ( i nie odnosze się do jakiś konkretów, które opisałaś).

ja chcę przeżywać i doświadczać swoje życie sama. I tak też się dzieje. Chcę mieć sama prawo wyboru i decyzji. Z pełną świadomością.

wow blanka to o co ten szum..
mnie o to samo chodzi. :D
buka_lu

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 20:52

biscuit napisał(a):
blanka77 napisał(a):Ja mówię o umoralnianiu, przez osoby, które będąc wcześniej tzw. "cielęciem" nie były wcale lepsze niż obecne cielęta.
Uważam, że trochę zrozumienia nalezy się osobom błądzącym. Nie nalezy ich krytykować, tylko pokazać, że można żyć/postępować inaczej. Ale to wszystko w delikatny sposób, żeby ktoś miał alternatywę wyboru. A wybór i tak nalezy do niego.

to dla pełnego obrazu
rozdzielcie no blanka jeszcze woły od cieląt
woły na lewo - i kogo tu Pani widzi?
cielęta na prawo - a kto tu?
ooops, oczywiście, że oczywista omyłka
woły na prawo
a cielęta na lewo

aaaaa i wskaże Pani jeszcze z łaski swojej
kto tu błądzi
woły czy cielęta?

Ogólnie się przyjęło, że cielęta to głupie i niedoświadczone.

Ja piszę się do cieląt, a niech tak będzie. Wolę tak, niż być tym wołem co mu się wydaje, ze pozjadał wszystkie rozumy.

Konkludując:

cielęta są głupie z teorii, ale czy woły sa mądrzejsze z praktyki-wątpię. Bo w życie toczy się etapami. Na jednym etapie jesteśmy cielęciem, a na innym (w tym samym czasie) wołem.
blanka77

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 20:53

buka_lu napisał(a):
Dla uściślenia: nienawidzę gdy ktoś wcześniej był np. panienką lekkich obyczajów, a gdy wyszedł na prostą to krytykuje te osoby, które jeszcze te lekkie obyczaje stosują.

to gorące uczucie, ta nienawiść... :twisted: i takie pełne tolerancji... :buziaki: a idąc tym tokiem rozumowania, trzeba być tu krową, bo tylko krowa nie zmienia poglądów, złodziej nie ma prawa krytykować złodziejstwa, morderca zabijania. jak u kalwinów: predystynacja w czystej formie ehhh

krowa ma prawo dzielić się swoimi doświadczeniami i pokazywać na swoim przykładzie, że mozna życ inaczej (czyt. w zgodzie ze sobą).

gdy ktoś mi narzuca swoje zdanie lub próbuje na siłę decydować za mnie, to we mnie budzą się reakcje całkowicie odwrotne.

I nie toleruję ludzi, którzy swoją prawdę narzucają jako jedyną i tą prawdziwą prawdę, nie pozostawiając mi chociażby możliwości doświadczenia życia.

ja buka nie krytykuję Twoich poglądów. Ale też nie pozwolę sobie narzucać czegoś z czym się nie zgadzam ( i nie odnosze się do jakiś konkretów, które opisałaś).

ja chcę przeżywać i doświadczać swoje życie sama. I tak też się dzieje. Chcę mieć sama prawo wyboru i decyzji. Z pełną świadomością.

mnie o to samo chodzi. :D[/quote]

Bo ja dzisiaj chciałabym poszumieć trochę, a co :mrgreen: Szum mi dobrze robi cerę :kwiatek:
blanka77

Postprzez biscuit » 26 lip 2012, o 20:54

blanka77 napisał(a):Konkludując:
cielęta są głupie z teorii, ale czy woły sa mądrzejsze z praktyki-wątpię. Bo w życie toczy się etapami. Na jednym etapie jesteśmy cielęciem, a na innym (w tym samym czasie) wołem.

a to się paulo coelho w Tobie obudził po tym winie mszalnym
tylko taki trochę bardziej... GOSPODARSKI 8)
biscuit

Postprzez ludolfina » 26 lip 2012, o 20:57

poziom metafory mnie przerasta woly cieleta weterynarz
brakuje tylko rzeznika

z kurnika przenosimy sie do stajni
i omawiamy problematy filozoficzne i moralne

na wyzszosci wolu od cielecia

a w przyrodzie zwyczajnie wszystko jest potrzebne
wyginie to, co niepotrzebne
przetrwa to, co potrzebne
ludolfina

Postprzez buka_lu » 26 lip 2012, o 20:58

mnie o to samo chodzi. :D

[quote]Bo ja dzisiaj chciałabym poszumieć trochę, a co :mrgreen: Szum mi dobrze robi cerę :kwiatek:[quote]
:gites: no to zdrówko :oklaski:
buka_lu

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 21:02

biscuit napisał(a):
blanka77 napisał(a):Konkludując:

a to się paulo coelho w Tobie obudził po tym winie mszalnym
tylko taki trochę bardziej... GOSPODARSKI 8)

Hehehe, żeby to wino takie święte było.... to by i moje poglądy były obszerniejsze, a tak tylko gospodarskie :mrgreen

Na usprawiedliwieniem tego, ze moje poglądy to tak bardzo gospodarskie sa i do trzody chlewnej się ograniczyły, jest to, że "udój" mi się kończy, a do sklepu daleko, a ja po pijaku nie jeżdżę :mrgreen:
blanka77

Postprzez biscuit » 26 lip 2012, o 21:04

doduś napisał(a):zapomniał wół jak cielęciem był i to niejeden niestety

Obrazek

aaaaa
Panie Weteryniarzu
a co z samicami tegoż gatunku? 8)

btw
ta powyżej to chyba już nowoczesna byznes łumen jest 8)
Ostatnio edytowano 26 lip 2012, o 21:05 przez biscuit, łącznie edytowano 1 raz
biscuit

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 21:05

buka_lu napisał(a): :gites: no to zdrówko :oklaski:

Czy na zdrówko - tu mi się pojawiają wątpliwości.... bo ja niezwyczajna się tak leczyć. Ale dzisiaj to dzień szczególny, tzn. szczególnie trudny i wszystkie ideologie/ideały/ wartości/ a nawet cuda przestały na mnie robić wrażenie pozytywne/wiarygodne.
blanka77

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 21:06

biscuit napisał(a):
doduś napisał(a):zapomniał wół jak cielęciem był i to niejeden niestety

Obrazek

aaaaa
Panie Weteryniarzu
a co z samicami tegoż gatunku? 8)

btw
ta powyżej to chyba już nowoczesna byznes łumen jest 8)

A nie można by tak na żywca prosto z cycka? bez tego metalowego osprzętu??? :mrgreen:
blanka77

Postprzez biscuit » 26 lip 2012, o 21:09

ludolfina napisał(a):poziom metafory mnie przerasta woly cieleta weterynarz
brakuje tylko rzeznika

Obrazek
przyda się
gdy trzeba będzie zarżnąć jakiegoś wołu
na powrót syna marnotrawnego FORSAKENA 8)
ale czy Baronowa nie za delikatna do tego?
biscuit

Postprzez biscuit » 26 lip 2012, o 21:10

blanka77 napisał(a):A nie można by tak na żywca prosto z cycka? bez tego metalowego osprzętu??? :mrgreen:

nie, bo to upgrade Krova-Leming v. 2.0 jest 8)
biscuit

Postprzez blanka77 » 26 lip 2012, o 21:12

biscuit napisał(a):
ludolfina napisał(a):poziom metafory mnie przerasta woly cieleta weterynarz
brakuje tylko rzeznika

Obrazek
przyda się
gdy trzeba będzie zarżnąć jakiegoś wołu
na powrót syna marnotrawnego FORSAKENA 8)
ale czy Baronowa nie za delikatna do tego?

Ogólnie to rżnięcie jest ok :)

rozumie się przez to rżnięcie drewna (jakby ktoś miał wątpliwości) :mrgreen: to takie małe heblowanie... z naciskiem na uważanie na sęki...
blanka77

Postprzez sikorka » 26 lip 2012, o 21:12

limonka napisał(a):Technicznie to Ty tez zyjesz w nietradycyjnym modelu.. Ty maz I tesciowa.. Na innym pietrze ale jednak:)

alez Ty przezywasz te moja tesciowa, ze ją tak czesto wspominasz. wprawdzie nie wiem gdzie tu nie tradycyjnosc, ale jak pamietasz to pisalam Ci ostatnio ze masz przedawnione inf bo ja juz od dawna na swoim.
ale ze nietradycyjny zwiazek tworze to fakt - w koncu oboje pracujemy. czekam az przyjdzie moj czas na siedzenie :mrgreen:
sikorka

Postprzez sikorka » 26 lip 2012, o 21:14

buka_lu napisał(a): głęboko wątpię w Twój profesjonalizm Bis (psychologiem jesteś, taaak?)

jakim tam psychologiem, studiuje dziewczyna dopieroz :)
zanim prace zaliczy vs promotora to pewnie jeszcze zleci :)
sikorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach