Tak czują się bite kobiety!!!Przeraza mnie co przeczytałam i jak postrzegana jest bita kobieta.Ja-po studiach,wydaje sie ze nie glupia,a jednak...nie ma na to reguly,ale dajesz sie wciagnac w cos czego nie pojmujesz,NIBY wiesz,a jednak...zostawilam kariere by...byc ta pilnujaca"ogniska"domowego,dzieci.Oslanialam w ciazy brzuch,gdy bil,potem chronilam wizerunek KATA,pilot wojskowy-wiec jest nietykalny i ponad prawem!Ja to ten"garkotluch" i kto uwierzy,ze bije na trzezwo,kopniakami uczy szacunku bo cos nie tak powiedzialam(do dzis nie wiem co).Zwyczajnie boisz sie,bo jak dosrajesz juz za"zle spojrzenie"to...NIKT NIE POMOGL.Tesciowa grozila paluszkiem,gdy ja stalam w siniakach,bo po co denerwuje go,po co nie godze sie ze zdrada-"to chlop wiec pozwol mu...".Moja rodzina-tez atak-dlaczego pozwalalam...Nie da sie tego wytlumaczyc,ale ktos zawsze mnie rozliczal a nie kata!Wiec czujesz wstyd,lapiej nic nie mowic bo...trzeba sie tlumaczyc,usprawiedliwiac,a ja nie czulam sie winna!!!!!A niestety tak trakuje sie kobiety bite,skoro pozwalala to....sama jest sobie winna,wiec nie placz dzis,nie zal sie...Bardziej chroni sie oprawce niz...To my mamy udowodnic w sadzie,ze bil,ale jak,kiedy najczesciej ykrywamy to nawt przed dziecmi,choc one wiedza.To my mamy godzic sie na przezywanie tego jeszcze raz gdy mowimy o tym,kat smieje sie w twarz ci i udowadnia,ze gdybys nie...oj tam oj to takie male pyk...Jest problem,bo nie masz gdzie uciec i jestes rozliczana bo,bo nasze spoleczenstwo niby mowi ,ze to zle,ale jak to robi syn,brat,przyjaciel to juz proba usprawiedliwiania i szukania winy w ofierze.