no i znowu szal! ogladala bajke na komputerze, znaczy 4 bajki, po 2 godzinach powiedzialam dosc, bo wreszcie musialam tez sprawdzic maila sluzbowego. no i nie ma szans, nie chciala odejsc, ani po dobroci, ani nijak, zadne gadki do niej, ze mis costam, ze swinka nie dzialaja, wpada w histerie i juz! wrzeszczy, kopie, trzyma na sile krzeslo ... jedyny plus jest taki, ze jak juz widzi, ze nie wygra, a jej stanowczo mowie, ze mawyjsc do drugiego pokoju i sie uspokoic, potem ma przyjsc, to idzie i rzeczywisc sie zaraz uspakaja i przychodzi i mowi "juź"
uprzedz ja ,ze moze jeszcze np 5 minut ogladac potem trzeba odejsc bo to zwyczajnie nie zdrowe dla oczu
jak czas sie skonczy popros zeby odeszla
jesli nie chce powiedz ,ze wylaczysz komputer
wylacz
zaprowadz do pokoju
niech ochlonie
najwyzej stracisz troche czasu i bedziesz musiala jeszcze raz odpalic kompa
ale po kilku takich akcjach bedzie wiedziala,ze jej po prostu wylaczysz kompa
dobrze jest tez skrocic czas np tak zeby mogla np 3x po 15 min w ciagu dnia ogladac
zawsze mozna powiedziec ,ze jak zwolni komputer grzecznie, to bedzie mogla jeszcze ogladnac bajke na dobranoc .
wszelkie urzadzenia elektroniczne DA SIE wylaczyc i to naprawde najlepiej dziala zamiast klocic sie przez godzine i prosic.
'jesli nie zrobisz o co Cie prosze bede musiala wylaczyc TV"
proste zdanie a pamietam ,ze moje kolezanki mialy straszny problem u swoich 3 letnich synkow i twierdzily "bo on sobie nie da"
wiadomo ,ze dzieci beda sie buntowac ale my nie mozemy sie tego bac .
Pozytywna jesli dobrze zrozumialam to Ty pracujesz w domu a mala w tym czasie jest z Toba caly dzien ?
Ja mysle ,ze to bardzo ciezko i nawet najgrzeczniejsze dziecko w tym wieku nie jest sie w stanie zajac soba dluzej niz 30 min .
szkoda ,ze nie mozesz zorganizowac kogos chociaz na 3 h zeby wziol gdzies mala
nie dziwie sie ani jej ani Tobie , bo to naprawde ciezko cos zrobic przy tak malym dziecku
eh