Bianko tez mi sie wydaje ,ze zlobi i przedszkola sa i lepsze i gorsze jak wszedzie
tak jak sa w PL szkoly ,ktore naprawde dobrze funkcjonuja ..niestety nieliczne
moja kumpela pracowala w zlobku tu w uk i fak sa chyba ze 4 osoby na grupe ale i tak moi ,ze jak w fabryce bo od jedego przewijania do drugiego do tego biurokracja ,bo musisz wszystko opisac i zapisac ,kupe ,jedzenie itd
zlobek to zlobek ,zeby bylo idealnie musialo by byc 20 pan na 20 dzieci
aczkolwiek uwazam ,ze w przedszkolach i szkolach powinno byc przynajmniej 2 nauczycileli.
Nas jest 2 na 16 i nie wyobrazam sobie miec sama okolo 30 dzieci, nie ma wowczas mowy o indywidulanym podejsciu .
co do sytuacji z PL
Panie nie chcialy czy dziecko za chiny sie nie chcialo ubrac?
skoro tak to wcale sie pania nie dziwie
do nas ostatnio przyszedl fotograf a mam takiego chlopca ,ktory jest bardzo uparty i nie chce w grupe nic robic, namawialam go roznymi sposobami (i fotograf tez) ale nie dal sie posadzi i koniec
nie wyobrazam sobie tak dzien w dzien uganiac sie z rzeczami za dzieckiem
dlatego tez niektore przedszkola oczekuja samodzielnosci dziecka w sprawach higieny osobistej
to co mi sie podoba w artykule to to ,ze otacza sie opieka rodziny i pokazuje ,ze dziecko ma takie same prawa .
Limonko jestem w szoku USA zawsze bylo dla nas taki Eldorado tanie zarcie ,ciuchy ,samochody ale jak widac na tym koniec