cześć

Dorosłe Dzieci Alkoholików.

cześć

Postprzez klemens » 23 sty 2008, o 16:57

od jakiegoś czasu zbieram sie do napisania i w końcu sie zebrałem :D
Od dawna wiem że jestem DDA, ale nie mogę wybrać sie na terapie. nie wiem czy to pomoże, czy iść na grupową czy indywidualną? jak w ogóle to wygląda bo po przeczytaniu założeń 12 kroków to nie za baerdzo wierzę w skuteczność terapii, są jakieś mało konkretne w odniesieniu do moich problemów.
Mógłby ktoś mi odpowiedzieć jak to wygląda i czy naprawdę można w końcu funkcjonować normalnie bez udawania że wszystko jest ok. mam już dosyć gotowania się we własnym sosie.
pozdrawiam
klemens

Postprzez stokrotka20 » 23 sty 2008, o 20:47

Ja też jestem DDA...ale jakoś nie mogę zdobyc się na to, by iść na terapię, wiec o samej terapii nic Ci nie mogę powiedzieć. Ale wydaje mi się, że my DDA podobne problemy....Gdy siedzę sama w domu, zastanawiam się po co żyję i po co Tu jestem i pytam, dlaczego ja...
Smutno mi jakoś dzisiaj :(
stokrotka20

Postprzez konstanze » 24 sty 2008, o 19:32

czesc
ja skonczylam terapie grupową, bardzo mi pomogla czuje sie silniesza, kiedys po tych problemach co mam teraz nie udzwignelabym sie obwinialabym siebie itd a tak reaguje jak kazdy.. jestem nadal wrazliwa ale wiecej rozumiem i staram sie radzic sobie. pozdrawiam
konstanze

Postprzez klemens » 24 sty 2008, o 20:44

fajnie ze to dziala.

w niedziele ide na spotkanie grupy terapeutycznej
klemens

Powrót do DDA