alteregon napisał(a):napisz anonim... powiadom ich... podazaj za glosem serca... przeciez sama czujesz co nalezy zrobic... dzialaj...
ambrela napisał(a):Jeśli chcesz im pomóc, to porozmawiaj z nimi o leczeniu, o prowadzeniu ciąży
ambrela napisał(a):Jeśli chcesz im pomóc, to porozmawiaj z nimi o leczeniu, o prowadzeniu ciąży, poczytaj sama coś na ten temat, żeby wiedzieć więcej, bo sprawiasz wrażenie, jakbyś nie wiedziała na ten temat nic...
sikorka napisał(a):ambrela napisał(a):Jeśli chcesz im pomóc, to porozmawiaj z nimi o leczeniu, o prowadzeniu ciąży
jesli chcesz im pomoc cacanko to wspieraj swoja przyjaciolke - jesli ona oczywiscie czuje taka potrzebe bo nie wiem czy jestes akurat najlepszym specjalista w zakresie leczenia i prowadzenia ciazy.
i absolutnie nie baw sie w zadne donosy to nie Twoja rola. lekarz ginekolog podczas leczenia i zlecania roznych badan wykryje w koncu hiv.
jesli to Twoja przyjaciolka to wlasciwie dlaczego od niej nie uzyskujesz odp na nurtujace Cie pytania?
sikorka napisał(a):ale krew jest badana w ciazy blanko
buka_lu napisał(a):sikorka napisał(a):ale krew jest badana w ciazy blanko
ja rodziłam rok temu..
i jak byłam z brzuszkiem
miałam zlecone badanie krwi pod hiv..
podobno to teraz standardowe badanie tak jak testy na toksoplazmozę.
Oczywiście kobieta ma prawo odmówić badania.. zresztą jak każdego innego..
jednak wtedy wymagane jest potwierdzenie pisemne.
Justa napisał(a):U mnie w żadnej z obu ciąż nie zlecano badania na HIV. Chodziłam do doświadczonego lekarza na NFZ. Myślę, że to badanie nie jest refundowane, podobnie zresztą, jak badanie na toxo.
Kuzynka prowadziła ciążę prywatnie i była tam przebadana pod kątem HIV i toksoplazmozy.
Powrót do Problemy w związkach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 330 gości