A to mnie zaskoczyłaś
Bo z tego co słyszę to ludzie, klienci mówią że dynia nie ma smaku.
Fajny mus możesz zrobić dyniowy też do naleśników.
A w ogóle to inspirację czerpię z tej stronki.
http://www.biol.uni.wroc.pl/obuwr/festi ... dania.html
Zerknij też tutaj, niesamowite:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... episy.html
Dynia to zaraz po pomidorach jest mój ulubiony warzyw
A dziś akurat był Festiwal Dyni, rekordzistka miała prawie pół tony
co do jabłek, to ja zawsze daję na oko.
Daję też goździki, cynamon, trochę soku z ctryny,
czasem rodzynki, czasem inne owoce.
Jutro też będę robiła może, można dodać kilka listków mięty, albo melisy.
Z dynią też mieszałam
Możesz delikatnie posłodzić na początek.
Potem rób próby.
Wrzący mus kładź na talerzyk, jak przestygnie, najlepiej będzie zimny to sprawdź czy jeszcze dodawać cukier.
Jabłka w sumie są różne, mniej lub bardziej słodkie