czegoś sie boi ,ma jakiś lęk,
myślę,że wyczuwa Twój niepokój o przyszłość i Twoje napięcie
pozytywnieinna napisał(a):
mnie martwi co innego, syndrom zamykanych drzwi, jak to nazwala Pani ze zloba! ja to widze od dawna, mala wpada w szal, jak ktos wychodzi?? to dotyczy lazienki, wyjscia znajomych, wyjscia mnie, kogokolwiek... przez pare minut strasznie placze??? co mam robic?? czemu tak jest??? co to spowodowalo??
pozytywnieinna napisał(a):blanko, ona ma to od bardzo dawna, jeszcze w Danii to miala, jak ktos do nas przyszedl, to najpierw sie tej osoby strasznie bala (to jej przeszlo, po przyjezdzie do Polski) a potem jak ta osoba wychodzila, to stala i wolala, krzyczala przy drzwiach, ja raczej ide w kierunku tego, ze wszyscy ja opuszczaja, ojciec, babka.... zwlaszcza ojciec, czesto wybiegal w zlosci, nawet sie z nia nie zegnajac, jak byla mala, to nim dobiegla do drzwi, to jego juz nie bylo, wiec stala i machala raczka, ach rycze teraz i zatlukla bym gnoja!
imprecha napisał(a):Nie rozpamietuj tego ,tym bardziej jednak na siłe niech sama nei zasypia,musisz chyba sie poswięcic,żeby ją utulać.
Ja dość długo zasypiałam z dziećmi i to uwielbiałam,chyba do 5 lat nawet? Nie pamiętam ,ale długo. Czytanie bajeczek,śpiewanie,opwiadanie i wyciszanie ,żadne wygłupy i zabawy.
Jak ryczysz to ona to widzi? Jak widzi to się boi,jest malutka.
imprecha napisał(a):Nie rozpamietuj tego ,tym bardziej jednak na siłe niech sama nei zasypia,musisz chyba sie poswięcic,żeby ją utulać.
Ja dość długo zasypiałam z dziećmi i to uwielbiałam,chyba do 5 lat nawet? Nie pamiętam ,ale długo. Czytanie bajeczek,śpiewanie,opwiadanie i wyciszanie ,żadne wygłupy i zabawy.
mysle ze to dobry pomysl:) ja mam zapalone male swiatlo w korytarzu...mysle ze ona sie boi czegos, a to wychodzenei jej sie z czyms przykrym kojarzy:( ps. jak lampka droga w PL, moze ci moge tu co skombinowac...blanka77 napisał(a):imprecha napisał(a):Nie rozpamietuj tego ,tym bardziej jednak na siłe niech sama nei zasypia,musisz chyba sie poswięcic,żeby ją utulać.
Może zacznij jej czytać przed snem. Chyba, że już to robisz. Imprecha ma rację.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości