Witam! Na forum dotyczącym DDA jestem pierwsz raz, bo nie wiedziałam co mi jest i skąd moje problemy. Jestem DDA i bardzo potrzebuję terapii. Nie mam odwagi zgłosić się gdzieś. Czuję się inna i wstyd mi. Nie wiem za co, za siebie chyba... i za te problemy. Nie czuję sie bezpiecznie. Nie wiem co robic. Cyhce normalnie żyć. Nie mam odwagi powiedzieć komuś co się dzieje, bo nigdy tego nie robiłam. Boję się reakcji wszystkich, gdy się dowiedzą. Czuję się jakbym była pokręcona, nienormalna... Co ja mam zrobić? Pogubiłam się... Nie pamiętam kiedy byłam tak bezradna...
Ciągle się boję. Żyję za jakąs szybą i nie mogę się z niej wydostać przez ten strach przed wystkim.
Ostatnio przeżywam jakiś koszmar nie mogę spać jest mi źle. Myślałam, że to już się skończyło. Znam przyczynę ale nie wiem jak jej zaradzić. Czuję się inna, dziwna może dlatego.
Co zrobić, żeby odważyć się zrobić ten krok i pójść na terpię. Ktoś ma jakiś sposób? Ja nie wiem czy będę umiała powiedzieć co mi jest zupełnie obcej osobie...