caterpillar napisał(a):---------- 18:53 06.06.2011 ----------
Bianko a jaka masz pewnosc ,ze twoja depresja nie jest spowodowana niedoczynnoscia?
mysle ,ze dobry endokrynolog znalazl by sposob na to pomysl o tym ,bo tak to mam wrazenie ,ze jestes w blednym kole
kuracje mozna zawsze przerwac.
---------- 18:54 ----------
)
Cat dzięki za artykuł, ja jestem prawie pewna że moje samopoczucie powoduje niedoczynność, chociaż nie wiem czy nie wpadnę zaraz w nad...
Nie ma dobrych endokrynologów, ja takiego jeszcze nie znalazłam, nie mam do kogo iść z wynikami bo mieszczą się w widełkach, wyniki procentowe mówią że mam tragiczne ft3 ale niestety mój pierwszy endo w ogóle na ft3 i ft4 nie patrzył tylko na tsh które zależy od wielu czynników i nie jest wiarygodne...jestem na forum dla osób z chorą tarczycą, babki tam mają niesamowitą wiedzę, piszą o żelazie, o witaminach o selenie, moi lekarze o takim leczeniu nie słyszeli!!! a tak leczą w niemczech...jeden mi powiedział że nie słyszał o związku selenu z tarczycą! jest pełno artykułów naukowych na ten temat!
Zmiana dawki którą mam nic nie da, właściwie to ten debil patrząc na samo tsh by mi ją pewnie zmniejszył i spieprzyłby mi zdrowie tym samym bo wtedy ft3 by jeszcze bardziej spadło, antydepresanty powodują spadek ft3 więc jeszcze większy dół i tak w kółko...
Nie mogę sobie brać leków na próbę bo jak mi spadnie ft3 jeszcze bardziej to już tylko zdechne, nie mogę sobie więc na to pozwolić, ryzykować...
Wiem że w klinice we Wrocławiu np robią wyniki procentowe także, to jest już szczebel wyżej bo muszą też umieć czytać ft3 i ft4 mam nadzieję, myślę o tym, ale technicznie to prawie niemożliwe do wykonania...
---------- 20:37 ----------
Limonko to są objawy tarczycy i ją muszę ratować a o lekarzach napisałam Ci wyżej, do kogo mam iść w takim razie po pomoc? kupiłam sobie selen, zamierzam jeść:/