krytyka faceta

Problemy z partnerami.

Postprzez ewka » 25 maja 2011, o 18:56

Krytykant w ogóle, czy odnośnie wyglądu? Jeśli tylko wyglądu - może coś jest na rzeczy? Nie wiem, strzelam.
ewka

Postprzez blanka77 » 25 maja 2011, o 19:02

A ja się zgadzam z ewką. Jeśli mnie nie podobałoby się, ze mój facet zakłada coś co mnie drażni to bym mu o tym powiedziała. Dobrze, ze mówi się o tym wprost, a nie pokątnie do kolegów. Dla mnie nie byłoby problemu żeby zrezygnować z bojówek i założyć np. leginsy.

Bo to nie jest tak, przynajmniej tyle wyczytałam z ostatniej wypowiedzi, że nie podoba mu się całkowicie styl ubierania jego dziewczyny.

Jedni mają alergię na bojówki, inni na podkolanówki, a inni na coś innego. Dla mnie nie byłby to problem, zeby akurat z tej rzeczy zrezygnować. No chyba, że problem wykracza poza te granice. Ale do tej pory spór toczy się o ubrania.
blanka77

Postprzez ophrys » 25 maja 2011, o 19:11

Moim zdaniem spór nie toczy się o ubrania, a ubrania są tylko przykładem pewnego zachowania faceta.

Ja widzę ogromną różnicę między:

- wolę jak nosisz inne spodnie niż bojówki, w nich nie podobasz mi się za bardzo (i jednocześnie akceptację faceta, że Kasia będzie te bojówki od czasu do czasu nosić), a:

- jak masz na sobie bojówki, to nie chcę cię widzieć nawet na chwilę, bo wyglądasz jak baba i przed kolegami nie mogę się tobą pochwalić.

To drugie JEST uprzedmiotowieniem Kasi :!:
ophrys

Postprzez ludolfina » 25 maja 2011, o 19:16

ewka: Nie doczytałam, aby Kasia próbowała to z nim jakoś omówić i powiedzieć, jak się z tym czuje.

tak, uwazam ze najistotniejsze jest dla niej otwarte komunikowanie - "ja MAM OCHOTE ubrac bojowki, lubie je i nie lubie kiedy naciskasz na mnie w kwestii ubioru. dlaczego to robisz?". szukac porozumienia, dowiadywac sie (nie wczuwac) co druga strona uwaza, respektowac sie. za tym optuje (co wczesniej pisalam i to argumetuje w kontrascie do wczuwania: gdzie niejako na komunikat 'zdejmij to" wczuwac sie "co on czuje do bojowek" i rozumiec jego "bol", co mnei samej wydaje sie po prostu jakims absurdem.)
ludolfina

Postprzez julkaa » 25 maja 2011, o 19:32

Jesli wy z takiej głupoty robicie problem, to współczuje wam waszych związków :D
julkaa

Postprzez biscuit » 25 maja 2011, o 19:39

julkaa napisał(a):Jesli wy z takiej głupoty robicie problem, to współczuje wam waszych związków :D

Twoje współczucie dla mnie zostało przyjęte
:D
biscuit

Postprzez ophrys » 25 maja 2011, o 19:42

julkaa napisał(a):Jesli wy z takiej głupoty robicie problem,

Regulamin Forum

Pkt 2
Okazujcie sobie nawzajem szacunek i tolerancję.

Pkt 4
Nie wolno: osądzać, krytykować, oceniać, wywierać presji, nakłaniać do przyjęcia lub zmiany jakiegokolwiek wyznania, opcji politycznej, światopoglądu.
ophrys

Postprzez julkaa » 25 maja 2011, o 19:54

Czesc punktu 4 do zmiany (Nie wolno: osądzać, oceniać), bo wtedy dyskusja staje się bez sensu
julkaa

Postprzez smerfetka0 » 25 maja 2011, o 19:56

julkaa jak nie wparuje ostro i z hukiem raz na jakis czas to zlapalaby dola
smerfetka0

Postprzez ophrys » 25 maja 2011, o 20:06

To chyba powinno być w dziale Administrator?

julkaa napisał(a):Czesc punktu 4 do zmiany (Nie wolno: osądzać, oceniać), bo wtedy dyskusja staje się bez sensu

Julkaa, czy Twoje wewnętrzne dziecko czuje się wystarczająco zaopiekowane po tym, jak udzieliłyśmy Ci z dziewczynami uwagi reagując na Twoje posty?

Przytulam :kotek:
ophrys

Postprzez julkaa » 25 maja 2011, o 20:11

facepalm
julkaa

Postprzez caterpillar » 25 maja 2011, o 22:41

Mysle ,ze kasia powinna doprecyzowac bo jej pierwszy post brzmial inaczej a teraz sprawa zeszla na bojowki

moze facet faktycznie chce zachecic Cie Kasiu do bardziej kobiecych ubran i troche niezgrabnie mu to wychodzi aczkolwiek ja z pierwszego postu wywnioskwalam zupelnie cos innego ..wiec czekam na wiecej.
caterpillar

Postprzez doduś » 25 maja 2011, o 22:46

biscuit napisał(a):---------- 16:39 25.05.2011 ----------

doduś napisał(a):złość, foch i obraza to najgorsze co mozesz w takiej sytuacji okazać

a wg mnie zdecydowanie nie
o wiele gorsze jest zareagowanie uległością

podporządkowanie się JEGO preferencjom][/color]

pomiędzy fochem, obrazą a uległością jest jeszcze gama funkcjonalnych zachowań jak na przykład rozmowa w której można oznajmić że nie odpowiada mi, czuje złość gdy partner próbuje narzucić mi co mam włożyć. nie noszę bojówek, nie są w moim stylu
doduś

Postprzez Honest » 26 maja 2011, o 00:32

caterpillar napisał(a):Mysle ,ze kasia powinna doprecyzowac bo jej pierwszy post brzmial inaczej a teraz sprawa zeszla na bojowki

moze facet faktycznie chce zachecic Cie Kasiu do bardziej kobiecych ubran i troche niezgrabnie mu to wychodzi aczkolwiek ja z pierwszego postu wywnioskwalam zupelnie cos innego ..wiec czekam na wiecej.

Odniosłam podobne wrażenie.
Honest

Postprzez ludolfina » 26 maja 2011, o 13:21

a ja kasiu ci podziekuje, bo dzis wygrzebalam z szafy stare bojówy i w nich pelna euforii chodze, myslac: jakie mam szczescie ze moge sie odziac w co mi sie zywnie podoba, i nikomu nic do tego - wczesniej nie uswiadamialam sobie ze jestem az tak wolnym i swobodnym czlowiekiem! odkrycie ze jestem "wolna" bo mi nikt nie zabrania nosic moich szmat, spowodowalo mile uczucie graniczace z poczuciem wyzwolenia :)

a na dodatek panowie w pracy i tak otwieraja mi drzwi szarmancko i przepuszczaja pierwsza ;)
ludolfina

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach