Monia0107 napisał(a):Sinusoida i Renatawrocław a czy Zadająca pytanie wie co chłopak widział na obozie?
może dzieci chore,okaleczone,odrzucone przez rodziców lub nie wychowane przez rodziców z róznych tragicznych powodów???????????
a może chłopak nie jest bezpłodny bo kto to bada przed problemem, mógł byc na coś chory i ma podejrzenie lub ... w rodzinie były choroby dziedziczne i DLATEGO NIE CHCE MIEĆ DZIECI????????????
dla mnie b.dojrzały chłopak...ale czy to miłość czy egoizm?
a jeśli dziecko to dla Ciebie (wielu z nas) podstawa udanego związku to po prostu .... rozmowa i nie ma co przekonywać że życie nie przewraca się do góry ale czasem tylko zmienia się życie matki tata dalej wypoczywa- skąd w książeczkach dla dzieci tata w łapciach przed tv a matka tyra?????
może być gorzej facet chce dziecka bardzo stara sie nawet leczy a później nie zajmuje sie nim i unika przebywania w domu
co gorsze?
Powiem tak. Nie widzę powodu, dla którego miałabym teraz gdybać, co też facet ów myśli czy czuje, przeżył itd. Opieram się na tym, co zostało powiedziane. Jeśli on ma jakiś problem i tego nie wyraża, no to o jakiej dojrzałości i w ogóle umiejętności komunikacji my tu mówimy? Żadnej... Lubię klarowne sytuacje. I być może, ze względu na własne doświadczenia, nie interesuje mnie: a może to a może tamto. Albo facet siada i kawa na ławę o co kaman albo nie. I ja nie widzę powodu zaprzątania sobie głowy domysłami i próbami usprawiedliwienia go. Ale podkreślam - to moja opinia, niewątpliwie skażona dużym subiektywizem... No jednak Nietzsche dobrze powiedział, że źródłem każdego systemu filozoficznego jest biografia jego twórcy...