---------- 14:17 31.03.2011 ----------
Jo
sardynki z biedronki, tak?
))
W Portugali się je tak zajada właśnie
Juz tam srał pies te bebechy, ale te twarde łuski
Ale rzeczywiście- pycha
Bianka: a udka z warzywami z piekarnika?
Warzywa pokroić, wsypac do naczynie żaroodpornego, dodac ząbek czosnku, soli, pieprzu, jakies zioła mogą być ( tymianek, majeranek, cząber), ułozyć na tym udka, skropić oliwą ( naczynie też nasmarowac tłuszczem).
Przykryć ( można owinąć sreberkiem), piec ok godziny ( temp 160-180). sprawdzić, czy udka miękkie, odkryć do zrumienienia.
Jeśli dodasz jeszcze ziemniaki, to masz cały obiad w jednej brytfance.
---------- 14:24 ----------
A moze coś takiego?
http://www.wielkiezarcie.com/recipe32770.html
To sposób przygotowania piersi z kurczaka- warzywa moga być dowolne. Chodzi o to, że pierś z kurczaka gotowana na tej ryżowej parze, ma bardzo ciekawy smak. W ogóle nie jest sucha, jest mięciutka, soczysta, naprawdę pyszna. Niskokalorycza też i to chyba widać
Danie zaprezentowane w tym przepisie jest bardzo ostre, dlatego warto zaczać od mniejszej ilości chili.
No i ( niestety)lubi się przypalać, dlatego lepiej robić na płytce dystansowej.