Filemon napisał(a):i nie próbuję przyznawać sobie prawa, że innym nie wolno, tego co mnie wolno wobec nich!
staram się jako pierwszy nie posuwać się za daleko, bo wiem, że w odpowiedzi też niejedno mogę usłyszeć... a nawet ponieść konsekwencje swojego niewłaściwego zachowania...
sikorka, doczytaj uważnie całość tego akapitu... i odwróć go sobie... czyli, że jeżeli ktoś posuwa się za daleko jako pierwszy, to też może się spotkać z tym samym - takie jest życie, krew nie woda... ludzie reagują! ALE odpowiedzialność potem każdy z nas musi ponieść i ja to stosuję także do siebie! gdyby ktoś zareklamował jakieś moje wulgarne wypowiedzi i zostałyby wykasowane, to dla mnie byłoby to zrozumiałe...
kurcze, no nie wiem dlaczego to takie trudne do zrozumienia i przyjęcia...
JAKO PIERWSZY NIKOGO NIE POTRAKTOWAŁEM W TEJ SYTUACJI PO CHAMSKU CZY WULGARNIE! natomiast W ODPOWIEDZI pozwoliłem sobie na co nie co... - jeśli na zbyt dużo, to można to zareklamować i zostanie usunięte decyzją Admina, o ile uzna on że są ku temu podstawy
przecież to proste jak drut! i czy ja muszę to tyle razy objaśniać...?
a za żaden ideał kultury ja się nie mam... chociaż uważam, że jeżeli JAKO PIERWSZY nie zaczynam wulgarnie, obraźliwie lub agresywnie... no to podstawy jakieś posiadam - w przeciwieństwie do tych, którzy zachowują się przeciwnie do mnie... :/