Normalność...

Problemy z partnerami.

Postprzez mahika » 9 lut 2011, o 13:13

nie :)
Ale podoba mi się jak spokojnie i konkretnie piszesz.
Na temat.
Ostatnio edytowano 9 lut 2011, o 13:14 przez mahika, łącznie edytowano 1 raz
mahika

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 13:14

kajunia, ona Ci sugeruje, że sobie projektujesz jej frustrację, bo pewnie jej szczęście jest dla Ciebie kulą u nogi - sama jesteś zapewne nieszczęśliwa i przerzucasz na nią swoją frustrację...

:haha:

cha cha... i zobacz, nawet Ci nie chce tego wyjaśnić - woli właśnie, żebyś się sfrustrowała własnym niezrozumieniem i zachodziła w głowę o co właściwie chodzi....

kurcze blade...

no miałem rację - już to widzę!
Filemon

Postprzez kajunia » 9 lut 2011, o 13:16

impresja napisał(a):---------- 12:11 09.02.2011 ----------
kajunia
Nic na to nie poradzę :( ,musisz jeszcze wiele przeżyć i doczytać

Pewnie tak, ale akurat chodzi mi o to, że nie wiem czy te słowa odniosłaś do siebie i swojej projekcji, czy do mnie?
kajunia

Postprzez Sansevieria » 9 lut 2011, o 13:17

Czyli kpiłeś z tego, co dla mnie jest ważne i wartościowe. Nie w osobistym "odwecie", bo ja nigdy nie kpiłam i nie szydziłam z tego, co jest wartościowe dla Ciebie. Nie prezentowałeś odmiennego zdania, nie wchodziłeś w rzeczową polemikę, nie wysuwałeś obiektywnych argumentów, nie zostawiłeś w spokoju tylko - nabijałeś się i kpiłeś. Z czego wniosek, że reagujesz kpiną i drwiną tylko w sytuacji, w której ktoś jest agresywny, atakuje i działa destrukcyjnie. Zdfarza Ci się to również wtedy, gdy ktoś ma zwyczajnie inne poglądy od Twoich i przyznaje się do nich publicznie w sposób spokojny i kulturalny. Nie próbując nakłaniać kogokolwiek do czegokolwiek.
Sansevieria

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 13:22

---------- 12:19 09.02.2011 ----------

impresja napisał(a):Mahika....
Czy ja żyję po to ,żeby pisać tak by zadowalać wszystkich?

Może by sie tak zastanowić nad Tolerancją mojej odmienności pisania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli o mnie chodzi, to ZERO TOLERANCJI DLA PISANIA TEKSTÓW, KTÓRE MAJĄ NA CELU WYZWOLIĆ LUDZKĄ ZŁOŚĆ I BÓL!

ZAPOMNIJ I NIE LICZ NA TO!

a zobaczysz, że jeszcze Ci się Admin do tyłka dobierze - to tylko kwestia czasu, według mnie... chyba, że się teraz przyczaisz i będziesz udawać mądrą, sensownie piszącą ciocię... ;) :lol:

ja widzę kim jesteś i wyjdzie to na wierzch po raz kolejny... nie wierzę Ci za grosz, bo wystarczająco wiele zła tu zrobiłaś i pokazałaś kim jesteś a nawet wprost (zapewne przez arogancką głupotę!) się przyznałaś, że uwielbiasz wywoływać w ludziach najgorsze instynkty i patrzeć na to... :?

---------- 12:22 ----------

Sansevieria napisał(a): Nie prezentowałeś odmiennego zdania, nie wchodziłeś w rzeczową polemikę, nie wysuwałeś obiektywnych argumentów, nie zostawiłeś w spokoju tylko - nabijałeś się i kpiłeś.

to nieprawda - wielokrotnie przedstawiałem swoje zdanie i wchodziłem w merytoryczną dyskusję... ale również kpiłem z tego co uważam za głupie i szkodliwe w "mądrościach" katolickich oraz w postępowaniu kleru - nie kpiłem z Ciebie jako osoby - jak wiesz: lubię Cię, cenię możliwość rozmowy na pewne tematy i mamy od czasu do czasu kontakt poprzez privy... :)
Filemon

Postprzez Abssinth » 9 lut 2011, o 13:26

Filemon.

przez ostatnie dwie strony nie wniosles nic do dyskusji poza jezdzeniem po impresji, zlosliwym wytykaniem i przypisywaniem zlych intencji kazdemu jej postowi.
oraz tlumaczeniem sie z tego, co i jak napisales w odpowiedzi Sansevierii i udowadniajac, ze to wcale zlosliwe nie bylo.

meczy mnie to strasznie - jako przejaw przyczepiania sie nie do tego, co ktos piszze, ale KTO to pisze (moj stosunek do tego wyjasnilam przy okazji cytatu z Wyszynskiego na innym topiku)

no, kurcze, jak Twoje wpisy zwykle szanuje, to jakos mi te ostatnie strasznie niedojrzaloscia jakas zalatuja i zwyklym czepianiem sie. :/
Abssinth

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 13:32

---------- 12:29 09.02.2011 ----------

OK, Abssinth, mogą Ci zalatywać czym tam chcesz...
mam prawo wyrazić swoje zdanie, odpowiedzieć komuś, i to robię...

przynajmniej dopóki mam czas i nie czuję się zmęczony... ;)

---------- 12:32 ----------

Abssinth napisał(a):meczy mnie to strasznie - jako przejaw przyczepiania sie nie do tego, co ktos piszze, ale KTO to pisze

istotne jest KTO pisze - nawet bardzo!

czytałabyś na poważnie pracę na temat zasad etyki biznesu wysmażoną przez... sycylijskiego mafiozo?!

:haha:

ja tak naiwny nie jestem... :)
Filemon

Postprzez Abssinth » 9 lut 2011, o 13:36

czytałabyś na poważnie pracę na temat zasad etyki biznesu wysmażoną przez... sycylijskiego mafiozo?!

hahaha :)
akurat jesli chodzi o etyke biznesu, to podejrzewam, ze sycylijski mafiozo bierze ja znacznie powazniej niz przecietna korporacja...korporacje to mozna co najwyzej potraktowac grzywna jak cos nie tak zrobi, a mafiozo jak sie okaze niezgodny z zasadami przyjetej mafijnej etyki...moze sie pewnego dnia obudzic w betonowych kozaczkach na dnie rzeki

:D

OK, juz nie bede sie wypowiadac - swoje zdanie uzewnetrznilam :)
Abssinth

Postprzez impresja » 9 lut 2011, o 13:36

Tak ,uwielbiam ujawniać zakłamanie ,fałsz ,hipokryzję, lenistwo przykryte pięknymi słówkami ,które w jednym poście mówi pięknie o tym samym czego nie można robić a w innym właśnie to robi.
impresja

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 13:42

---------- 12:39 09.02.2011 ----------

zacznij od siebie...
dla mnie zresztą, to jesteś już ujawniona... ale kto inny może jeszcze da się nabrać... ;)

---------- 12:42 ----------

Abssinth napisał(a):

hahaha :)
akurat jesli chodzi o etyke biznesu, to podejrzewam, ze sycylijski mafiozo bierze ja znacznie powazniej niz przecietna korporacja...

ale TYLKO W CELACH BEZWZGLĘDNEJ MANIPULACJI służącej wyłącznie osiągnięciu własnych celów - jak wiadomo, totalnie aspołecznych...

to się właśnie nazywa PSYCHOPATIA... :?
Filemon

Postprzez kajunia » 9 lut 2011, o 13:43

impresja napisał(a):Tak ,uwielbiam ujawniać zakłamanie ,fałsz ,hipokryzję, lenistwo przykryte pięknymi słówkami ,które w jednym poście mówi pięknie o tym samym czego nie można robić a w innym właśnie to robi.

Tylko co to wniesie, że coś ujawnisz? Każdy prawdopodobnie ma jakieś swoje problemy, ciemne strony i bywa fałszywy. Nie sądzisz, że to trochę strata czasu? Czemu nie zacząć od siebie? Może w związku z tym co wcześniej napisałaś... zaakceptuj po prostu ten fakt.
kajunia

Postprzez Filemon » 9 lut 2011, o 13:45

impresja napisał(a):Tak ,uwielbiam ujawniać zakłamanie ,fałsz ,hipokryzję, lenistwo przykryte pięknymi słówkami ,które w jednym poście mówi pięknie o tym samym czego nie można robić a w innym właśnie to robi.

to jest Twój pretekst do zadawania bólu...

ZADAWAĆ BÓL - TO JEST TO, CO PRAWDZIWIE UWIELBIASZ!

pławisz się też w złości i bezsilności, jeśli uda Ci się w kimś takie uczucia wyzwolić...

moim zdaniem jesteś chora... ale jest to choroba z tych, które są bardzo trudne do wyleczenia...
Filemon

Postprzez impresja » 9 lut 2011, o 13:46

kajunia ,bo nie godze sie z róznymi przywilejami dla wybranych ,jednemu uchodzi to za co innego piętnują
Niech ktos kto prawi piękne słówka widzi też że sam nie jest swięty/a
impresja

Postprzez sikorka » 9 lut 2011, o 13:48

impresja napisał(a): nie godze sie z róznymi przywilejami dla wybranych ,jednemu uchodzi to za co innego piętnują

nie inaczej .... eh :roll:
kajuniu, mozesz odpowiedziec na moje pytanie z poprzedniej strony?
fil, a dla Ciebie takie rozroznienie (miedzy nienormalnym a nie pasujacym) byloby wlasciwe? czy wtedy odebralbys takie slowa inaczej/lepiej?
Ostatnio edytowano 9 lut 2011, o 13:50 przez sikorka, łącznie edytowano 1 raz
sikorka

Postprzez kajunia » 9 lut 2011, o 13:50

impresja napisał(a):Niech ktos kto prawi piękne słówka widzi też że sam nie jest swięty/a

Ale mówisz w tej chwili też o sobie?
kajunia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach