Normalność...

Problemy z partnerami.

Postprzez Filemon » 8 lut 2011, o 21:32

agik napisał(a):Dajcie już spokój :(

Co to jest? Sąd nad Sikorką?
Chce sobie być hipokrytką- jej sprawa.
Sama sie rozliczy ze Stwórcą.
Regulamin tutajeszy nie zabrania hipokryzji, to co Sikorka robi ze swoją wiarygodnością, to niczyja sprawa.

Coś Kogoś ugryzło w stopę?
Co Wy wyprawiacie? Odkąd to wolno zagladać komuś pod kołdrę i jeszcze się z tego publicznie wyśmiewać?

Szczerze mówiąc to ja pierdolę taką tolerancję, która pozwala na ośmieszanie czyjejś religii, albo sposobu życia.

Odkąd to wolno tutaj wywlekać prywatne sprawy powierzone w poczuciu zaufania i magiczności tego miejsca w celu brutalnego przypierdolenia komuś w łeb?

no właśnie...?

kiedy ta ptaszyna oraz tamta druga laleczka robi ze mnie, osoby homoseksualnej, kogoś nienormalnego i pisze to tuż w pobliżu moich postów, w których wypowiedziałem się ściśle na temat tego wątku (sprawdź sobie, jeśli chcesz na pierwszej stronie bodajże) to jest w porządku...?! a potem wykręca się obłudnie, że to nie o homoseksualistach ona pisze, tylko o homoseksualizmie...

a kiedy ja jej w odpowiedzi DOKUMENTUJĘ CZARNO NA BIAŁYM JEJ OBŁUDĘ I NIEETYCZNOŚĆ takiego Jej postępowania (oraz innych zachowań tego typu), to Tobie się to nie podoba i unosisz się złością...?

regulamin zabrania NIEETYCZNYCH ZACHOWAŃ... niektóre z nich są trudne do opisania w punktach regulaminu, ale potrafimy je tutaj zauważyć i wyczuć a ponieważ zwracane uwagi nie skutkowały, to posłużyłem się innymi metodami - takimi jakie wobec tego typu osób uważam za stosowne - opisałem to w temacie blanki: ring - itd...

emocje czy rozsądne podejście - w tym wypadku, w Twoim wykonaniu...?
stopa w porządku...? ;) :P
Filemon

Postprzez Sanna » 8 lut 2011, o 21:35

I jak to mówią - nie sądźcie abyście nie byli sądzeni. Ktoś osądza innych jako ,, pseudo-katolików" , czemu nie zapytać dlaczego uważa ze się od nich różni?
Sanna

Postprzez Filemon » 8 lut 2011, o 21:35

P.S.
agik, jeśli czyjś sposób życia jest jawnie nieetyczny czy głupi albo destrukcyjny, to nie widzę nic złego w tym, żeby to obnażyć i powiedzieć o tym głośno... szczególnie jeśli dotyczy to osoby, która na podstawie swojego specyficznego (religijnego, na przykład), osobistego systemu wartości (wątpliwych zresztą, dla mnie osobiście...) ocenia innych i określa ich na przykład jako nienormalnych...

dla mnie to proste i jasne jak słońce... :)

myślisz, że będę tego słuchał i udawał, że deszcz pada... ;) :lol:
Filemon

Postprzez Honest » 8 lut 2011, o 21:43

Fil, pamiętaj o jednym - dla mnie i zapewne wielu osób tutaj jesteś normalnym, wartościowym Filem. Dojrzały z Ciebie mężczyzna, ja Cię szanuję. Proszę, pamiętaj, że Twoja Wartość nie zależy od opinii ludzi nt homoseksualizmu. Poza byciem homoseksualistą jesteś Człowiekiem, pracownikiem, przyjacielem, wujkiem itd. Ja Tobie kibicuję w znalezieniu miłości :serce:
Honest

Postprzez Filemon » 8 lut 2011, o 21:51

sikorka napisał(a):
kajunia napisał(a):No chyba, że wyznajesz zasadę jak większość katolików- że wybierasz dla siebie te zasady wiary, które są dla Ciebie wygodne.

gdybym wyznawala to bylabym hipokrytka, no i nie mowilabym ze jest mi z tym grzechem zle. a zamieszkac osobno nie moge ze wzgledow logistycznych. to jest akurat nieistotne dla sprawy.

no to ważniejsza Twoja wiara i religia, czy logistyka...
a poza tym skoro ja Tobie wcześniej nie wytykałem takich niekonsekwencji etycznych (delikatnie mówiąc), to dlaczego Ty sobie pozwalasz na nazywanie nienormalnością tego co stanowi istotną część tożsamości takiej osoby jak ja, na przykład...? albo w innym wątku pozwoliłaś sobie podsumować mnie stwierdzeniem, że ja już sobie wybrałem drogę życiową w sensie życia na cudzy koszt (o czym pisał laissez_faire)... myślisz, że to przyjemne dla kogoś czegoś takiego słuchać...? to teraz Ty słuchaj sobie ode mnie... albo naucz się większej empatii i delikatności, jeśli chcesz i potrafisz...

mahice też się wpieprzałaś w Jej osobiste, partnerskie sprawy nieproszona i mówiłaś rzeczy takie, że aż trudno mi to było czytać w poczuciu, że robisz Jej krzywdę i zachowujesz się tak cholernie prostacko...

ja nie będę czegoś takiego tolerować i milczeć... teraz Ty wysłuchałaś to, co od dawna Ci się już należało usłyszeć... a jak będziesz dalej się tak zachowywać, to będziesz dalej ode mnie słuchała...

proste jak drut... :? ja bym już dawno skapował o co chodzi i się czegoś na Twoim miejscu nauczył.... :P chyba, że jesteś tak niereformowalna jak julkaa, która nic się nie nauczyła, nawet tuż po własnym emocjonalnym kryzysie, albo tak wykolejona jak impresja, która wprost pisze o czerpaniu satysfakcji z budzenia ludzkich negatywnych emocji...

p.s.
Honest, dzięki za Twoje słowa... ja sobie generalnie radzę z tematem, ale kiedy byłem młodszy to było dużo gorzej... i właśnie takie osoby i wiadome nurty myślowe czy religijne przyczyniają się do takiego stanu rzeczy...

jest wiele młodych osób homoseksualnych w naszym kraju, które żyją po ludzku a nie po świńsku i zgodnie ze świeckim systemem wartości, w powszechnym rozumieniu tego słowa (nie kradną, nie kurwią się i nie mordują... itp.) a są określane jako... nienormalne, na przykład! jak również niekiedy dużo gorzej! :(

dlatego nie będę tu wysłuchiwał biernie takich tekstów... i to jeszcze z posmakiem personalnym...
Filemon

Postprzez Honest » 8 lut 2011, o 21:58

Mogę się tylko domyslić, jak musiało być Tobie trudno. I pewnie nadal w jakimś sensie jest. Ja kiedys przeczytałam znaczną część pisma świętego (swoją drogą warto byłoby je skończyć czytać!). Nie jestem katoliczką, ale wierzę, że najważniejsze jest mieć czyste serce. Drogi do Boga są różne. Uwierz mi, że sporo ludzi uważa osoby o Twojej orientacji za zdrowe, normalne i w ogóle nie różnicują par homo od hetero.
Ostatnio edytowano 8 lut 2011, o 22:06 przez Honest, łącznie edytowano 1 raz
Honest

Postprzez bunia » 8 lut 2011, o 22:04

:oklaski:
bunia

Postprzez Filemon » 8 lut 2011, o 22:04

Honest, ja odszedłem od kościoła, w którym wyrosłem i byłem wychowany właśnie dlatego, że czułem, że to jest jedno z drugim nie do pogodzenia... potrzebowałem być przyjęty jako człowiek (i jeszcze z taką odmiennością, która początkowo była dla mnie wielkim problemem) z otwartymi ramionami, ciepłem i wsparciem... a zrozumiałem, że czekam przed zamkniętymi dla mnie drzwiami a ludzie, którzy przy nich stoją odwróceni są plecami...

:serce2: :kwiatek2:
Filemon

Postprzez sikorka » 8 lut 2011, o 22:06

Sanna napisał(a):Wystarczy spać osobno i nie uprawiać seksu.

a skad Ty wiesz ze spie i seks uprawiam? :shock:
okreslenie hipokryzja odnosi sie do osob, ktore szukaja usprawiedliwienia dla swoich czynow, ja tego nie robie, tylko przyznaje sie do zycia w grzechu, wiec gdzie tu hipokryzja? :roll:
sikorka

Postprzez Honest » 8 lut 2011, o 22:11

Filemon napisał(a):Honest, ja odszedłem od kościoła, w którym wyrosłem i byłem wychowany właśnie dlatego, że czułem, że to jest jedno z drugim nie do pogodzenia... potrzebowałem być przyjęty jako człowiek (i jeszcze z taką odmiennością, która początkowo była dla mnie wielkim problemem) z otwartymi ramionami, ciepłem i wsparciem... a zrozumiałem, że czekam przed zamkniętymi dla mnie drzwiami a ludzie, którzy przy nich stoją odwróceni są plecami...

:serce2: :kwiatek2:

Pamiętaj, że o ile kościół katolicki jasno określa swój stosunek do kwesti małżeństwa i pożycia, o tyle dla Boga jesteś kimś ważnym. On się od Ciebie nie odwrócił dlatego, że kochasz mężczyznę, a nie kobietę.
Honest

Postprzez sikorka » 8 lut 2011, o 22:11

Filemon napisał(a):
kiedy ta ptaszyna oraz tamta druga laleczka robi ze mnie, osoby homoseksualnej, kogoś nienormalnego

wskaz mi moja wypowiedz w ktorej zrobilam Cie osoba nienormalna.
sikorka

Postprzez Sanna » 8 lut 2011, o 22:12

Do Sikorki:

Dedukuję - ale odpuszczam ten temat.
Sanna

Postprzez kajunia » 8 lut 2011, o 22:13

sikorka napisał(a):
Sanna napisał(a):Wystarczy spać osobno i nie uprawiać seksu.

a skad Ty wiesz ze spie i seks uprawiam? :shock:
okreslenie hipokryzja odnosi sie do osob, ktore szukaja usprawiedliwienia dla swoich czynow, ja tego nie robie, tylko przyznaje sie do zycia w grzechu, wiec gdzie tu hipokryzja? :roll:

Sikorko... ale to w zasadzie nie od nas powinnaś oczekiwać odpowiedzi. Tylko od Kościoła, który właśnie nie potrafi podjąć stanowiska odnośnie różnych ludzkich wyborów i okoliczności w jakich przyszło im się znaleźć tylko nakłada odgórnie sztuczne sztywne zasady, które są zwyczajnie nieżyciowe. Sama tego chyba teraz doświadczasz. Nie wiem na czym polega Twój grzech w takim razie. Samo mieszkanie razem to chyba nie grzech, słyszałam wiele opinii że tzw białe małżeństwa są dopuszczone, żyją sobie ludzie razem ale w czystości.
kajunia

Postprzez julkaa » 8 lut 2011, o 22:17

a człowiek z autyzmem jest normalny? albo z downem?
julkaa

Postprzez sikorka » 8 lut 2011, o 22:18

Honest napisał(a):dla Boga jesteś kimś ważnym. On się od Ciebie nie odwrócił dlatego, że kochasz mężczyznę, a nie kobietę.

pewnie, ze tak :ok: Bogu nie podoba sie Twoje zachowanie (choc wlasciwie teraz sie podoba bo nie majac partnera nie wspolzyjesz z nim) ale Ty sam bardzo Mu sie podobasz.
sikorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach