Normalność...

Problemy z partnerami.

Postprzez julkaa » 7 lut 2011, o 21:15

mahika napisał(a):Czy w Tobie jest?

Obrazek

:lol:
julkaa

Postprzez Filemon » 7 lut 2011, o 21:18

---------- 20:16 07.02.2011 ----------

sikorka napisał(a):
Filemon napisał(a):jeśli jednak ktoś wyraźnie pod moim adresem kieruje słowa orzekające nienormalność, to... albo sam jest nienormalny jeśli nie zdaje sobie sprawy, że zachowuje się niewłaściwie, albo jest normalny ale chamski i bez kultury...

a jesli taki ktos orzeka nienormalnosc nie pod Twoim adresem a pod adresem Twojej orientacji? ja widze roznice, a Ty?

a jeśli ktoś orzeka nienormalność, nie pod Twoim adresem a pod adresem... wszystkich osób, które bierają sobie nicka "sikorka"...? to na czym polega owa różnica...?? ;) :lol:

---------- 20:18 ----------

p.s.
ooo... a to chamidło obrazki nauczyło siem wklejać... :lol:
Filemon

Postprzez mahika » 7 lut 2011, o 21:19

no właśnie w grzeczny sposób zasugerowałam Ci julka, że mnie to nie obchodzi :)
Rozumiem że wolisz takim językiem się posługiwać.
Świadczy to o Tobie nie o mnie :)
Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano 7 lut 2011, o 21:20 przez mahika, łącznie edytowano 1 raz
mahika

Postprzez sikorka » 7 lut 2011, o 21:21

---------- 20:20 07.02.2011 ----------

nie zrozumielismy sie. dla mnie orientacja homoseksualna jest czyms nienormalnym, ale w zyciu do glowy by mi nie przyszlo nazywac nienormalnym CZLOWIEKA ktory taka orientacje posiada. czyli Ty jestes dla mnie normalnym facetem, czyli moge z Toba rozmawiac, pic kawe, isc do kina, ale Twoja orientacja jest dla mnie nie do przyjecia.

---------- 20:21 ----------

Filemon napisał(a):ooo... a to chamidło obrazki nauczyło siem wklejać... :lol:

rzekl KULTURALNY filemon :lol:
sikorka

Postprzez mahika » 7 lut 2011, o 21:22

sikorka napisał(a):nie zrozumielismy sie. dla mnie orientacja homoseksualna jest czyms nienormalnym, ale w zyciu do glowy by mi nie przyszlo nazywac nienormalnym CZLOWIEKA ktory taka orientacje posiada. czyli Ty jestes dla mnie normalnym facetem, czyli moge z Toba rozmawiac, pic kawe, isc do kina, ale Twoja orientacja jest dla mnie nie do przyjecia.

Ale dlaczego?
No i właśnie ja tego nie umiem zrozumieć. Co jest nie do przyjęcia i w jaki sposób Ty nie jesteś w stanie tego czegoś przyjąć.
mahika

Postprzez julkaa » 7 lut 2011, o 21:23

---------- 20:22 07.02.2011 ----------

ooo... a to chamidło obrazki nauczyło siem wklejać... Laughing

coś nieteges z twojOm spostrzegawczoscią, Fil :roll:

---------- 20:23 ----------

mahika napisał(a):no właśnie w grzeczny sposób zasugerowałam Ci julka, że mnie to nie obchodzi :)
Rozumiem że wolisz takim językiem się posługiwać.
Świadczy to o Tobie nie o mnie :)
Pozdrawiam :)

jeeeeeny czy wy naprawde nie macie za grosz poczucia humoru?! :shock:
nie odbieraj tego obrazka personalnie, przecia :roll:
julkaa

Postprzez mahika » 7 lut 2011, o 21:24

Matko Święto. Będą się kultury uczyć nawzajem :lol:
Dajcie spokój, bo to absurd ;)
mahika

Postprzez sikorka » 7 lut 2011, o 21:25

juz wyjasniam, otoz homoseksualizm jest dla mnie sprzeczny z prawem naturalnym, z prawem wedlug ktorego zostalismy stworzeni. a ja sie tym prawem kieruje, wiec kazda sprzecznosc z tym prawem jest dla mnie nienormalna.
sikorka

Postprzez ewka » 7 lut 2011, o 21:26

Przepraszam, czy jest tutaj jakiś Admin na dyżurze?
ewka

Postprzez Filemon » 7 lut 2011, o 21:26

mahika napisał(a):Wiesz, ja nie lubię epitetów, bezsensownych dogryzek, przeklinania, diagnozowania, agresji, co nie znaczy że mi się to czasem nie zdarza.
I wcale się nie wstydzę do tego przyznać i chciałabym kiedyś pozbyć się tego "czasem".

i mnie się taka postawa podoba - uważam, że jest szczera i rozwojowa, że tak powiem, bo zakłada zmiany ku lepszemu... i to jest właśnie podstawowy problem, że są tu inne osoby, które programowo właśnie ZMIENIAĆ SIĘ NIE ZAMIERZAJĄ, tylko chcą trwać w swoich destruktywnych postawach... (ewentualnie nie przyjmować ich do wiadomości w odniesieniu do siebie...)
Filemon

Postprzez julkaa » 7 lut 2011, o 21:28

ewka napisał(a):Przepraszam, czy jest tutaj jakiś Admin na dyżurze?

po co? topik luźny, luźne przemyslenia i wypowiedzi :roll:
julkaa

Postprzez sikorka » 7 lut 2011, o 21:28

mahika napisał(a):Wiesz, ja nie lubię epitetów, bezsensownych dogryzek, przeklinania, diagnozowania, agresji, co nie znaczy że mi się to czasem nie zdarza.
I wcale się nie wstydzę do tego przyznać i chciałabym kiedyś pozbyć się tego "czasem".

ja mam identycznie.
sikorka

Postprzez julkaa » 7 lut 2011, o 21:32

Obrazek
julkaa

Postprzez mahika » 7 lut 2011, o 21:37

juz wyjasniam, otoz homoseksualizm jest dla mnie sprzeczny z prawem naturalnym, z prawem wedlug ktorego zostalismy stworzeni. a ja sie tym prawem kieruje, wiec kazda sprzecznosc z tym prawem jest dla mnie nienormalna.

Widzisz tylko że w tym wypadku, naturalne jest to że że pan kocha pana i musiałby życ w sprzeczności z własną naturą.
I skąd wiadomo że to jest sprzeczne z prawem natury, bo należy do mniejszości, a kościół od wieków mówi o związkach heteroseksualnych?
ktoś (ludzie) to musiał wcześniej ustalić, taką normę. Pan i pani, nie pan i pan, pani i pani. A jednak od wieków takie związki były.

I ja żałuję że nadal są powodem do wstydu, żartów, wyszydzania, nietolerancji "tych żyjących zgodnie z normami", nie pijąc w tym momencie do żadnego uczestnika dyskusji.
mahika

Postprzez sikorka » 7 lut 2011, o 21:40

mahika napisał(a):ktoś to musiał wcześniej ustalić, taką normę. Pan i pani

prawo naturalne ustalil Bog, Bog w ktorego wierze, wiec wierze tez ze prawo ktore ustalil jest dla nas najlepsze i najnormalniejsze.
a dzieki wolnej woli kazdy z nas moze zyc jak chce i z kim chce, nikomu nie muszac sie tlumaczyc. mysle, ze to wyszydzanie czy drwiny z homoseksualistow sa dzisiaj nieco przesadzone. dawniej bylo znacznie gorzej.
sikorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach