---------- 18:18 07.02.2011 ----------
ewka napisał(a):
I ja tak przeczytałam Julkę i nie ma to NIC WSPÓLNEGO z homofobią na litość Boską! No!
A kto powiedział że julka jest homofobem? Że to było o julce na litośc boską
Kajunia wspomniała o ludziach nietolerancyjnych, czy padło słowo julka?
Ewka proszę, dajże już spokój z tym adwokaceniem. Dziewczynki świetnie sobie dają radę ;/ ... :/
ewka napisał(a):mahika napisał(a):„Normalność to tylko przeciętność, a nie jedyna recepta na funkcjonowanie.”
Normalność to nie jest tylko przeciętność. A kto jest autorem, jeśli można zapytać?
no nie Wyszyński. Amerykańska pisarka J. Ward.
Normalność jest wygodna.
ewka napisał(a):mahika napisał(a):„Jeśli nienormalne trwa dostatecznie długo, staje się normalnym.”
Jak dla mnie to bzdura jakaś jest.
Dlaczego. Czy mało jest takich rzeczy które kiedyś były "nienormalne" budziły oburzenie a w tej chwili spowszedniały?
Choćby niepracujący facet, zajmujący się dzieckiem, a pracująca i utrzymująca rodzinę żona. Kiedyś taki model rodziny był nie do przyjęcia...
---------- 18:19 ----------sikorka napisał(a):a ja mysle, ze zywimy jednak inne uczucia wzgledem naszych dzieci a inne wzgledem kuzynostwa czy rodzenstwa. dzieci sa nam zdecydowanie blizsze.
W tej kwestii obie możemy jedynie poteoretyzować, chyba że wraz z mężem w ostatnim czasie, przybyła ci jakaś pociecha