---------- 20:39 21.01.2011 ----------
skłonność do alkoholu (narkotyków) jeśli jest coś co cie niepokoi, w tym kierunku, sprawdzić to natychmiast, ale nie mówić że np. nie lubisz gdy facet pije, bo może zacząć sie maskować. Zwrócić uwagę jak zachowuje sie na imprezach, czy wychodzi o własnych siłach, w porę mówiąc dośc. czy trzeba go wynieść, czy umie odmawiać idp...
Mnie to rujnowało głównie związki...
Alkoholizm (narkomania) pociąga za sobą masę innych postrzeganych przez nas złych cech, nawet kiedy partner zachowuje abstynencje przez jakiś czas.
---------- 20:41 ----------
Sinusoida napisał(a):Czym się charakteryzuje osoba bluszcz?
Z innej strony
Kobieta – bluszcz grzebie po kieszeniach mężowi, bo nie wierzy w jego wierność. Ciągle pyta „kochasz mnie? kochasz tylko mnie? Odpowiedz!”, a drzewo jest zmęczone pytaniami, posądzeniami i szpiegowaniem. Kobieta bluszcz domaga się, by mąż wszędzie ja ze sobą zabierał i woli polubić mecze niż puścić nań męża samego. Kontroluje, sprawdza, bo boi się być zdradzona lub porzucona. Boi się, bo nie ma poczucia własnej wartości. A kiedy męża zabraknie, po ciężkiej depresji oplata się wokół byle kogo.
Z kolei mężczyzna bluszcz nie daje nikomu zatańczyć z żoną i bardzo często przechwala się, że jest najlepszym mężem. Mąż bluszcz nie wypuści żony na ploty do koleżanki, bo miejscem kobiety jest kuchnia. Jego kuchnia. Mąż bluszcz na zewnątrz gra fajnego faceta, a w domowym zaciszu potrafi być prawdziwym tyranem. Albo nudnym pantoflarzem. Dwie wersje. A kiedy zostaje wdowcem, szybko znajduje pocieszycielkę.
I artykuł
http://www.ppr.pl/artykul-trujacy-bluszcz-91862.php