Rodzice, pomóc mamie...

Problemy z partnerami.

Postprzez Bianka » 30 gru 2010, o 01:30

Sorki że nie odpisałam ale przeczytałam wszystko i zgubiłam się nieco:/
Jutro postaram się dokopać do pytań do mnie..
Bianka

Postprzez Monia0107 » 30 gru 2010, o 01:57

Bianka napisał(a):Sorki że nie odpisałam ale przeczytałam wszystko i zgubiłam się nieco:/
Jutro postaram się dokopać do pytań do mnie..

Witaj Bianko, i spokojnej nocy. :misiu:
Monia0107

Postprzez Justa » 30 gru 2010, o 05:29

mahika napisał(a):Odwaga powoduje, że mamy siłę stawić czoła lękom, słabościom, wściekłym tchórzofretkom i toksycznym kredkom.

Rewelka. Chcesz coś za prawa autorskie - bo niechybnie odgapię. :marchewka:

Monia,wierz mi, nie warto roztrząsać pewnych rzeczy. Szkoda zachodu.
Justa

Postprzez ewka » 30 gru 2010, o 07:54

mahika napisał(a):Odwaga powoduje, że mamy siłę stawić czoła lękom, słabościom, wściekłym tchórzofretkom i toksycznym kredkom.

Super!!! :haha: :haha: :haha:

Monia0107 napisał(a):Podaje cytaty słowa P.D nie obgaduję daję przykład chamskiego zachowania z pobłażliwością traktowany na róznych forach.Szczęśliwie nie przez wszystkich.Niepojete że nie Zrozumiałaś Ewo.

Wiesz Monia, jak ktoś nas drażni z jakiegoś tam powodu, to zawsze się czegoś dopatrzymy, bo chcemy się dopatrzeć. Tak to jakoś zwykle działa.

Monia0107 napisał(a):Miłobyłoby gdybyś wyjaśniła mi jak oddzielić osobę od jej zachowania.Uderzę a potem mówię to nie była moja ręka????

No na przykład:
- głupia jesteś
- głupio zrobiłaś

Monia0107 napisał(a):- wypraszam sobie magiel ... nie mój poziom....

:D

Monia0107 napisał(a):miał byc spokój i ciepło

I jest... choć czasami troszkę mniej :)

Monia0107 napisał(a):ale nie jest zrozumiałe pochwalanie słów ulżyj sobie =szczucie, wywyższające się przemowy,nekanie i wredne wypytywanie gdzie na kilometr czuć, że niepowodzenia cieszą niechcianego rozmówcę. Czy tego nie Zauważasz.

Nie, nie zauważam. Ty tak, stąd nasza różnica w odbiorze. Pogrubiłam to, co odbieram jako gruuuuubbbbbą nadinterpretację.

Monia0107 napisał(a):]Może czas oczyścić atmosferę bo nikt nie będzie w stanie nikomu pomóc przez strach przed otworzeniem się. Nie taka była idea forum.

I to wszystko przez Dodusia???? Oj Monia! Litości!
ewka

Postprzez mahika » 30 gru 2010, o 08:18

Justa napisał(a):

Rewelka. Chcesz coś za prawa autorskie - bo niechybnie odgapię. :marchewka:

Monia,wierz mi, nie warto roztrząsać pewnych rzeczy. Szkoda zachodu.

Niestety, nie moje, znalezione w sieci ;)
mahika

Postprzez doduś » 30 gru 2010, o 10:57

doduś

Postprzez Monia0107 » 30 gru 2010, o 13:18

"Wiesz Monia, jak ktoś nas drażni z jakiegoś tam powodu, to zawsze się czegoś dopatrzymy, bo chcemy się dopatrzeć. Tak to jakoś zwykle działa. " nie mam czasu na szukanie- dopatrywanie się drugiego dna, podane mi jest to jak na tacy - wystarczą teksty kierowane do mnie mimo prośby o brak kontaktu

Monia0107 napisał(a):Miłobyłoby gdybyś wyjaśniła mi jak oddzielić osobę od jej zachowania.Uderzę a potem mówię to nie była moja ręka????

No na przykład:
- głupia jesteś
- głupio zrobiłaś
-OCENA?!- tak sie nie zwracam do Osób na forum.
i czy ja powiedziałam ze ktoś jest jakiś ????... pilnuję szczególnie w życiu i tutaj aby tak nie powiedzieć, napisać więc ....nie oceniam bo nie jestem upoważniona, podaje przykłady, sposoby wyjscia z problemu... Ewo przeczytaj to co napisałaś wcześniej oddzielić osobę od jej zachowania ww. przykład jest nieadekwatny w stosunku do osoby która ma problem, nawet jeśli adresuję wypowiedź do atakujacego rozmówcy proszę żeby dał mi spokój a nie wyzywam go. Przykład ok. ale nie do tej sytuacji więc może inny? osoba -problem-pomoc bez oceny!!!! , wtracajacy sie forumowicz - to nie jego problem jest omawiany- oceniajacy mnie a nie moje porady czy sa takie czy inne naraża się na dyskusję na własne życzenie i to jest "no nie hamuj się napisz..." typowe dla P.D. widocznie Takie zachowanie Tobie odpowiada :bezradny: :zalamka:

Monia0107 napisał(a):- wypraszam sobie magiel ... nie mój poziom....

:D uśmiech- jest szczery czy wredny????(podkreślam wężykiem wątpliwość szczere/wredne zachowanie a nie Ty)

Nie, nie zauważam. Ty tak, stąd nasza różnica w odbiorze. Pogrubiłam to, co odbieram jako gruuuuubbbbbą nadinterpretację.
to jest przygladanie się jak krzywdzą - tak wygodniej.

Monia0107 napisał(a):]Może czas oczyścić atmosferę bo nikt nie będzie w stanie nikomu pomóc przez strach przed otworzeniem się. Nie taka była idea forum.

I to wszystko przez Dodusia???? Oj Monia! Litości![/quote] nie akurat P.D na mnie wsiadł" jest takim flagowym przykładem tego czego nie Zrozumiałaś.

A ten przyjacielsko-anielski błękit liter wyróżniajcy się -zapewne takie było założenie- zawsze zwracał moją uwagę i chetnie czytałam treść....jak dla mnie kolor ciemnieje a monitor jest ok :) ale granatowy tez ładny. Pzdr.
Monia0107

Postprzez doduś » 30 gru 2010, o 13:39

"Za wojnę są odpowiedzialni nie tylko ci, którzy ją bezpośrednio wywołują, ale również ci, którzy nie czynią wszystkiego co leży w ich mocy, aby jej przeszkodzić."
doduś

Postprzez mahika » 30 gru 2010, o 13:57

pffff
mahika

Postprzez Monia0107 » 30 gru 2010, o 14:00

doduś napisał(a):"Za wojnę są odpowiedzialni nie tylko ci, którzy ją bezpośrednio wywołują, ale również ci, którzy nie czynią wszystkiego co leży w ich mocy, aby jej przeszkodzić."

.... tu wystarczy zawieszenie broni i nie komentowanie moich wypowiedzi przez Ciebie bo męczy to wszystko okropnie i jak widzę nie Usznowałeś mojego żądania ....jak nie słowa to cytat cokolwiek antyczny a o wątku Bianki już nie myślisz .... Twoja delikatność tylko w wierszach.
Monia0107

Postprzez doduś » 30 gru 2010, o 14:07

Mahika na zdrowie !
Mądrego to Dziadka słowa. Szkoda, że już nie powie nic więcej

Nie wiem, Moniko, skąd ta myśl, że do Ciebie adresowałem cytat. Oświadczam Ci zatem, że nie Ty byłaś jego adresatką.
doduś

Postprzez Monia0107 » 30 gru 2010, o 14:26

doduś napisał(a):Mahika na zdrowie !
Mądrego to Dziadka słowa. Szkoda, że już nie powie nic więcej

Nie wiem, Moniko, skąd ta myśl, że do Ciebie adresowałem cytat. Oświadczam Ci zatem, że nie Ty byłaś jego adresatką.

no to ślicznie ........a moze ... wątek o cytatach jeśli ani do mnie ani do sytuacji ten nie pasuje.

bez odbioru
Monia0107

Postprzez mahika » 30 gru 2010, o 14:35

Ale ja jak będę chciała to powiem, mimo twoich śmiesznych zakazów.

A jak masz problem, zgłoś do admina.

:zalamka:
Ostatnio edytowano 30 gru 2010, o 14:43 przez mahika, łącznie edytowano 2 razy
mahika

Postprzez doduś » 30 gru 2010, o 14:37

Dziadek, Mahiczko, nie powie, Dziadek, nie Ty - nie zabrakło mi literek
bo nie żyje
Jan Paweł II nie żyje
doduś

Postprzez mahika » 30 gru 2010, o 14:48

Że jestem baba z warzywniaka(nie ubliżając nikomu) to sie przyzwyczaiłam

Ale że jestem dziadkiem, nie przyszło mi do głowy.

Sens zdania poprawiony. I naprawdę, problemy można zgłaszać do admina. On istnieje.
mahika

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach