Rodzice, pomóc mamie...

Problemy z partnerami.

Postprzez limonka » 29 gru 2010, o 15:55

:gites: :hura: :wink:
limonka

Postprzez doduś » 29 gru 2010, o 15:58

"Bywa nieraz, że stajemy w obliczu prawd, dla których brakuje słów."
doduś

Postprzez Sanna » 29 gru 2010, o 16:26

doduś napisał(a):"Bywa nieraz, że stajemy w obliczu prawd, dla których brakuje słów."

Dobra, Doduś, zrobię to dla Ciebie, bo generalnie cenię Twoją postawę i odpowiem szczerze i wprost , bez uciekania się do docinków. :)

Otóż Impresjo, zareagowałam na Twój wpis, ponieważ Twoją obecność w tym wątku uważam za przejaw szczególnej hipokryzji. Nazwałaś to co pisze tu Bianka żenującym, bardzo krytycznie ( oględnie rzecz ujmując) wypowiedziałaś się o samej Biance i o jej mamie. Mimo to nadal podglądasz ten wątek. Dlaczego to czytasz, choć uważasz że Bianka w ogóle nie powinna pisać o problemach swoich rodziców ? Przypomina mi to obrońcę moralności, który na co dzień prawi kazania, a ukradkiem kolekcjonuje i z wypiekami na twarzy przegląda świerszczyki.
Zakłamania bardzo nie lubię, stąd moje komentarze do Twoich wypowiedzi.
W ogóle Twoja historia na tym forum powoduje, że bardziej mi do Ciebie pasuje nick ,, Hipokryzja" niż ,, Impresja".

Bianko, tradycyjnie już przeprosimy za wtręty w Twoim wątku.
Ostatnio edytowano 29 gru 2010, o 16:54 przez Sanna, łącznie edytowano 1 raz
Sanna

Postprzez doduś » 29 gru 2010, o 16:41

Tak jakos ten cytat pasuje mi do całosci tego wątku.
doduś

Postprzez mahika » 29 gru 2010, o 16:58

Sanna napisał(a):odpowiem szczerze i wprost , bez uciekania się do docinków. :)

Oj kochana, żebyś nie pożałowała :lol:
mahika

Postprzez Sanna » 29 gru 2010, o 17:11

Eeech, spoko :), brakuje mi tu emotki ,, machnięcie ręką".
Sanna

Postprzez Monia0107 » 29 gru 2010, o 17:30

---------- 16:20 29.12.2010 ----------

ewka napisał(a):
Monia0107 napisał(a):Ewo chętnie dowiem sie czemu doduś, mimo tego, że łatwobyłoby prześledzic jego niegrzeczne komentarze przypadł Ci do gustu.

To nie ma nic wspólnego z gustem, a poza tym - nie będę w temacie Bianki pisać o Dodusiu i swoich odczuciach z nim związanych :D
W sferze chęci dowiedzenia się musisz więc pozostać :kwiatek2:

Co do chęci dowiedzenia się ....było to tylko stwierdzenie, które miało na celu prośbę o chwilę zastanowienia czy właściwie Wartościujesz ludzi ( odpowiedzią nie jestem zainteresowana :kwiatek2: ) nie podyktowane ciekawością ale jakby porażającym niedopasowaniem Twej subtelności i osłony cham..wa.
Ja nie znoszę szczeniactwa i gdy proszę o nieodpisywanie a to nie skutkuje mniemam, że jesli to nie choroba to złe wychowanie. Jeśli odp typu:
- lizusostwo z podtekstem -duuuzo takich a widać szczególnie wyraźnie zabawianie sie w marnego psychologa z wesją a moze coś jeszcze od tej osoby wyciagnę? i dla przeciwwagi stwierdzenia typu
-"czy masz problemy w kontaktach z innymi ludzmi - do mnie " w wypowiedziach Pana D.
są wymiernikiem do wydania serdecznej oceny osobie to życie moim zdaniem postawione jest na głowie. Pzdr Cię Ewo

Bianko przepraszam, że na Twoim wątku tyle paskudztwa , tak wściekła jestem że Pan.D doprowadza mnie do stanu w którym muszę zareagować , nie mam zamiaru nadymać atmosfery zachwytu nad P.D. ja odczuwam to tak: bezczelne wtrącanie się w wątek bez celu służy chyba pomniejszeniu Twojego problemu a za to Panu D powinno się "podziękować"

---------- 16:30 ----------

Sanna napisał(a):
impresja napisał(a):Monia ,najbardziej tutaj dociera do większości sławetne "ODWAL SIĘ" :lol: :lol: :lol:
Chyba ludzie potrzebują ,żeby przemawiać do nich w ich języku :lol: :lol:

I Ty,wrażliwa i taktowna, w taaakim towarzystwie....

Sanna wyjaśnij proszę użycie mojej osoby w połączeniu z impresją (widzę nisko ocenianą przez Ciebie) prosto ...zwyczajnie... no i stwierdzenie "taaakim towarzystwie"
Ostatnio edytowano 29 gru 2010, o 17:34 przez Monia0107, łącznie edytowano 1 raz
Monia0107

Postprzez mahika » 29 gru 2010, o 17:33

ej, no to była ironia chyba :)
Monia, wyluzuj, mówię Ci nie warto tracic czas i nerwy na niektórych:)
mahika

Postprzez doduś » 29 gru 2010, o 17:36

kolejna ohydna wycieczka personalna
doduś

Postprzez mahika » 29 gru 2010, o 17:53

Odwaga powoduje, że mamy siłę stawić czoła lękom, słabościom, wściekłym tchórzofretkom i toksycznym kredkom.
mahika

Postprzez Monia0107 » 29 gru 2010, o 17:55

---------- 16:53 29.12.2010 ----------

mahika napisał(a):ej, no to była ironia chyba :)
Monia, wyluzuj, mówię Ci nie warto tracic czas i nerwy na niektórych:)

:luzik: ale :zalamka: jak ludzie są zaślepieni bez reakcji na nietaktowne zachowanie bo żądni są pochlebstw czasem od byle kogo.

---------- 16:55 ----------

mahika napisał(a):Odwaga powoduje, że mamy siłę stawić czoła lękom, słabościom, wściekłym tchórzofretkom i toksycznym kredkom.

świetne te ...kredki, a Pan D to z branży turystycznej ? tak o tych wycieczkach wspomina.....
Monia0107

Postprzez ewka » 29 gru 2010, o 18:41

Monia0107 napisał(a):Co do chęci dowiedzenia się ....było to tylko stwierdzenie, które miało na celu prośbę o chwilę zastanowienia czy właściwie Wartościujesz ludzi...

Moniu Moniu, nie zapędzasz się aby? Ja nie wartościuję ludzi, a przynajmniej staram się tego nie robić - skąd więc taki wniosek??? To jest tylko zdziwienie, odpowiedzi nie oczekuję.

Krytykujesz pewne zachowania, a zachowujesz się dokładnie tak samo jak to, co krytykujesz. Jak dla mnie - niepojęte.

Owszem, Twoja wściekłość jest wyraźna. I bierze się między innymi stąd, że miesza Ci się osoba z zachowaniem. Doduś potrafi to oddzielić, ja też... może dlatego tak się nie denerwujemy :)
Ty się denerwujesz. Wyraźnie. I na Twoim miejscu założyłabym nowy temat, w którym próbowałabym z osobą, która na mnie tak źle wpływa - coś tam omówić do końca, aby nie śmiecić w każdym wątku, w którym przyszłoby nam skrzyżować miecze;)

Ja już Ci tutaj nie odpowiem, bo zabawa w magiel lub targowisko jakoś mnie nie podnieca, a tak na tę chwilę tutaj się zrobiło.
ewka

Postprzez Sanna » 29 gru 2010, o 18:56

Monia0107 napisał(a):Sanna wyjaśnij proszę użycie mojej osoby w połączeniu z impresją (widzę nisko ocenianą przez Ciebie) prosto ...zwyczajnie... no i stwierdzenie "taaakim towarzystwie"

Moniu, to nic personalnie do Ciebie. Jak zauważyła Mahika ,, taakim towarzystwie" to była ironia, związana tylko i wyłącznie z wcześniejszymi wypowiedziami Impresji.
Sanna

Postprzez Monia0107 » 29 gru 2010, o 19:09

---------- 18:09 29.12.2010 ----------

"Krytykujesz pewne zachowania, a zachowujesz się dokładnie tak samo jak to, co krytykujesz. Jak dla mnie - niepojęte." Podaje cytaty słowa P.D nie obgaduję daję przykład chamskiego zachowania z pobłażliwością traktowany na róznych forach.Szczęśliwie nie przez wszystkich.Niepojete że nie Zrozumiałaś Ewo.

cyt "Owszem, Twoja wściekłość jest wyraźna. I bierze się między innymi stąd, że miesza Ci się osoba z zachowaniem. Doduś potrafi to oddzielić, ja też... może dlatego tak się nie denerwujemy :)"
Osoba i jej zachowanie to to samo oddzielanie to pewien sprytny wybieg mądrych czasem niestety przebiegłych ludzi, - nie adresuję Ewo tego do Ciebie ani do nikogo - żeby było jasne ale jeśli osoba oddziela się od swojego zachowania to jest to objaw choroby np. schizofrenii.
Miłobyłoby gdybyś wyjaśniła mi jak oddzielić osobę od jej zachowania.Uderzę a potem mówię to nie była moja ręka????

cyt" Ja już Ci tutaj nie odpowiem, bo zabawa w magiel lub targowisko jakoś mnie nie podnieca, a tak na tę chwilę tutaj się zrobiło.[/color][/quote]
- wypraszam sobie magiel ... nie mój poziom.... słowo podnieca conajmniej dziwnie użyte.

Konkluzja to forum to zwykły świat poturbowanych ludzi, którzy z trudem pisali i piszą o swoich problemach szukają pomocy i jednocześnie mimowoli zezwalaja na wejście takim osobom, których boja się i uciekaja przed nimi w rzeczywistym... wilki i ludzie miał byc spokój i ciepło, czasem komuś nerwy puszczają przeprasza... zrozumiałe ale nie jest zrozumiałe pochwalanie słów ulżyj sobie =szczucie, wywyższające się przemowy,nekanie i wredne wypytywanie gdzie na kilometr czuć, że niepowodzenia cieszą niechcianego rozmówcę. Czy tego nie Zauważasz.Może czas oczyścić atmosferę bo nikt nie będzie w stanie nikomu pomóc przez strach przed otworzeniem się. Nie taka była idea forum.

---------- 18:09 ----------

Sanna napisał(a):
Monia0107 napisał(a):Sanna wyjaśnij proszę użycie mojej osoby w połączeniu z impresją (widzę nisko ocenianą przez Ciebie) prosto ...zwyczajnie... no i stwierdzenie "taaakim towarzystwie"

Moniu, to nic personalnie do Ciebie. Jak zauważyła Mahika ,, taakim towarzystwie" to była ironia, związana tylko i wyłącznie z wcześniejszymi wypowiedziami Impresji.

dziękuję :)
Monia0107

Postprzez limonka » 29 gru 2010, o 23:32

mahika napisał(a):Odwaga powoduje, że mamy siłę stawić czoła lękom, słabościom, wściekłym tchórzofretkom i toksycznym kredkom.
:D
limonka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy w związkach