... dawno, dawno temu, kiedy sikorka byla jeszcze mala marzyla o swoim prywatnym ksieciu z bajki. mijaly lata, a zamiast kasiazat pojawiali sie blazny mimo to sikorka nie przestala wierzyc, ze jest ksiezniczka i w koncu znajdzie swojego wybranka, z ktorym bedzie dlugo i szczesliwie zyla stalo sie - jej marzenie sie spelnilo ...
zawsze bylam sceptycznie nastawiona do wesel. nigdy mi sie nie podobaly. jak dla mnie to zwyczajnie niepotrzebne wydawanie pieniedzy. wystarczylby wykwintny obiad dla najblizszych. no ale zdaje sobie sprawe, ze tradycja to tradycja. rozmawiajac z moim partnerami, wszyscy chcieli miec wesele. w koncu sie przekonalam - w koncu jesli mnie stac no to czemu nie. niech bedzie.
jestesmy z narzeczonym na etapie przygotowywania wszystkiego do slubu i wesela - stroje, obraczki, menu, rozklad gosci na sali, muzyka .... i zabawy weselne. jesli chodzi o to ostatnie to mam metlik w glowie. z tego co widzialam na weselach moich znajomych, rodziny to byly to raczej (jak dla mnie) zenujace zabawy typu udawanie stosunku seksualnego (przez ubranie i w wybieranych parach, wiec np. stara babcia i nastolatek ), sciaganie podwiazki zebami. dla mnie porazka. osobiscie wolalabym (wolelibysmy) miec zabawy na (powiedzmy to) wyzszym poziomie. ja wiem, ze alkohol wiekszosc osob rozluznia i pewne rzeczy robi sie z przymruzeniem oka, ale mimo wszystko wolalabym miec ciekawe i absolutnie niewstydliwe zabawy. tylko pytanie jakie? moze moglibyscie (na podstawie doswiadczen czy zaobserwowanych wesel) podpowiedziec mi w co mozna sie na takim weselu pobawic? badz znacie ciekawe strony w necie?