Liseq napisał(a):.....Niekoniecznie muszą byc halucynacje, ale dajmy przynajmniej to co jest już chocby po marichuanie.
Mechanizm uzależnienia
Osoby uzależnione cierpią bardzo często na nierozwiązane lęki z dzieciństwa. Na te lęki nakładał się seks jako sposób ich rozładowywania. Wynika to z fizjologii: podczas przeżywania orgazmu u ludzi wydzielane są endorfiny. Zmniejszają one odczuwanie bólu, wpływają na zmianę stanu emocjonalnego na przyjemny. Endorfiny działają bardzo silnie, ich chemiczna budowa jest zbliżona do morfiny. Po przeżyciu orgazmu poziom endorfin opada. Po zakończeniu kontaktu erotycznego i dłuższym braku współżycia osoby uzależnione odczuwają stany podobne do objawów po odstawieniu narkotyków. Na zespół objawów odstawiennych składają się: bóle mięśni, rozdrażnienie, brak koncentracji, bezsenność, rozkojarzenie, ataki paniki, depresję czy myśli samobójcze. Taki stan może zmienić tylko szybkie ponowne wydzielenie endorfin - czyli kolejny orgazm podczas stosunku seksualnego. Efekt będzie podwyższony, gdy kontakt ma miejsce z obcą osobą - wydziela się wtedy dodatkowo adrenalina.
..nie? No chyba że z jakimiś chemicznymi dosypkami, czy tam jakieś silne odmiany holenderskie z wysokim stężeniem THC, których nie miałem okazji próbować.Filemon napisał(a):...to co jest już choćby po... marichuJanie...?
oj nic nie zrozumiałeś.jest szansa, że jeśli udałoby Ci się (terapią, życiowymi działaniami, poprzez pracę, kontakty z ludźmi, itd) poukładać sobie trochę... życiowe klepki, nazwijmy to... to wówczas możliwe, że poczułbyś się na tyle dobrze i normalnie po prostu, że marihuany i innych chemicznych niebezpiecznych świństw po prostu przestałoby Ci brakować...
To dobrze, twoj wybór, mój jest zupełnie odwrotnu, bo nie potrzebuje dbać o te sprawy, nie chce.ćpam, nie chlam, nie puszczam się za kasę, itd. - przynajmniej w taki sposób sam sobie nie robię krzywdy i nie marnuję na to swojego zdrowia i życia...
Już na nic i po nic.. chyba już mi mojej obecności wystarczy [/quote]Lisqu - a właściwie dlaczego piszesz na forum o tych rzeczach? na co chcesz zwrócić uwagę i czemu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości